Last news in Fakti

7 Март, 2022 18:45 5 173 4

Ето как да се отървете от пожълтелите зъби

  • избелване на зъбите-
  • домашни рецепти-
  • трикове

Евтини домашни трикове

Ето как да се отървете от пожълтелите зъби  - 1
Снимка: Shutterstock

Всеки мечтае за перфектно бели зъби. Има няколко домашни трикове, които използват ефективни естествени съставки за избелване на зъбите у дома без да заплащате големи суми за поддръжка.

Джинджифилова паста

Тази паста е отлична за избелване на зъби у дома, благодарение на ексфолиращия си ефект, така че премахва микрочастиците от зъбен камък, които правят зъбите да изглеждат жълтеникави. Можете обаче да го използвате само два пъти седмично, за да не изхабите зъбите си. В противен случай това ще отслаби емайла, причинявайки чувствителност, пише trafficnews.bg.

Смесват се 3 чаени лъжички сода за хляб, ¼ чаена лъжичка джинджифил на прах и 3 капки етерично масло от мента. Съхранявайте сместа в плътно затворен съд и далеч от излагане на светлина. Когато ще го използвате, първо намокрете четката за зъби, сложете обичайната паста и накрая добавете тази смес. Почистете добре и след това изплакнете с вода.

Ягоди със сол

Ягодите съдържат витамин С и вид киселина, която помага за премахване на зъбната плака, допринасяйки за белите зъби. Освен това можем да добавим малко сода за хляб, за да избелим зъбите по-бързо. Необходими са ви само 3 ягоди, щипка едра сол и ½ чаена лъжичка сода за хляб . Намачкайте ягодите с вилица до получаване на пюре, след което добавете останалите съставки и разбъркайте, докато получите хомогенна паста, която освен това ще ексфолира.

Сложете тази смес върху четката за зъби и изчеткайте за пет минути във всички ъгли на устата. Накрая изплакнете с вода и измийте зъбите си с обичайната си паста за зъби. Не използвайте тази смес повече от 2-3 пъти седмично, в противен случай може да изхабите зъбите си.

Водороден пероксид и паста от сода за хляб

Водородният пероксид или водороден пероксид и содата за хляб са домашни трикове, широко използвани за избелване на зъбите. За да получите тази паста, смесете сода за хляб с водороден прекис , докато получите смес, която можете да използвате вместо обичайната паста за зъби.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само

    5 3 Отговор
    3 то помага , другите са измислици
  • 2 Джок Съдбата

    6 0 Отговор
    С право кроше от боксьор! Няма как да са ви жълти зъбите, ако нямате въобще зъби :D
  • 3 диди мекицата

    3 0 Отговор
    Аз пия белина за бели зъби,но и против ковид некакъв си
  • 4 Мрстният

    1 0 Отговор
    ВОДОРОДЕН ПЕРОКСИД КИСЛОРОДНА ВОДА И СОДА ЗА ХЛЯБ ЛИ ЛИ !?!? МОЖЕ И ЕЗИКА ДА ОСВЕТЛИШ ОТ ЧЕРВЕН МОЖЕ ДА ДОБИЕ ДРУГ ЦВЯТ. АЗ ЛИЧНО ГИ ИЗБЕЛВАМ С ДА НЕ КАЗВАМ ЧЕ МЕ.Е СРАМ . ИНАЧЕ ОСВЕТЛЯВАМ ВОСЪКА ПЧЕЛНИЯ ТАКА С ТАЯ РЕЦЕПТА ОТ ТЪМЕН НА СВЕТЛО ЖЪЛТ. ФАКТИ