Last news in Fakti

16 Март, 2022 11:56 6 084 21

Колежка на Зеленски избяга в България

  • актриса-
  • володомир зеленски-
  • бежанци-
  • украйна

Украинската актриса е приютена при свой приятел от България

Украинската актриса Анастасия Карпенко се оказа бежанка у нас, предаде Нова. Тя е много популярна в страната си с участията си в сериали и филми.

Карпенко е участвала в първи и втори сезон на "Слуга на народа" - тв поредицата, която превърна президентът Володимир Зеленски в супер звезда и го вдъхнови да създаде партия със същото име, показа проверка на Life. Сериалът има три сезона. През 2016 тя играе опозиционната журналистка Яна Клименко в "Слуга на народа". В същата година се снима в "Какво прави жена ти" и "Втори живот". Има участия в 29 филмови заглавия.

Карпенко, е настанена в Поморие заедно с майка си и 10-месечната си дъщеря Мария. Съпругът ѝ останал да се бие в Одеса. Само преди дни, на 9 март, тя е навършила 39 години.

Анастасия е приютена от неин приятел, българин. Звездата на украинското кино и театър споделя, че чувства вина че е напуснала страната си вместо да се бие с целия актьорски състав на столицата, който е останал в родината си, съобщава още Нова.

В сериала "Доктор Ковалчук" тя влиза в главната роля на Оксана Ковалчук.

Когато започнали бомбардировките, тя била на снимачната площадка, където довършвали най-новия ѝ филм "Как е Катя". Съпругът на Анастасия Карпенко е украински звукорежисьор, мобилизиран в отбраната на Украйна. Актрисата се страхува за живота му и се моли да оцелее.

"Естествено, много ме е страх. Засега на мъжете от Украйна не им е разрешено да пътуват в чужбина, защото такава е гражданската позиция - и тя е правилна. Мъжът ми не пожела да тръгне - като брат ми. Той се върна в Одеса, защото майка му и по-малките му сестри, са там. Повечето са бежанци във Варшава, но мъжът ми остана за териториалната отбрана на град Киев и Одеса", споделя още тя.

Признава, че си дава сметка, че всички планове за участия във фестивали и чужди филмови продукции, ѝ се виждат суета, на фона на случващото се с дома ѝ. Тя мечтае час по-скоро да се върне в родината си и казва, че не желае да живее другаде.

В един от украинските кино сайтове, актрисата, която владее свободно английски и доста прилично немски, коментира: "Много обичам работата си. Щастлив съм да правя това, което обичам и знам как да го правя. Не спирам да уча и да се развивам всестранно, за да бъда интересна на себе си, различна и винаги малко по-добра от вчера. Мога всичко".


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    53 13 Отговор
    Странно! Щяха да се бият до последният украинец, а бягат и се крият. Нацистите са силни когато ка глутница :)

    Коментиран от #6, #16, #20

  • 2 Еми

    28 3 Отговор
    Ние само комесианги прютяваме
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ДаСеБията

    19 8 Отговор
    Да се бията, защото двама чичковци не искат да седната на една маса да се разберат ?
    Тези толкова ли са плоски, че само ги използват за да се пристикат големите един друг.
    Нас ни натискаха също, но поне не се стреляхме, предавеме се само и само да оцелеем, трябва те да се учат от нас.... ще се биела била, за каква кауза ?
  • 5 Колю

    24 11 Отговор
    Абе има и по хубави украинки..повечко русички и синеоки с дълги крачета ни трябват😁 това единствения плюс за нас от цялата история, че в бг ще дойдат наистина красиви жени, природно красиви))
  • 6 финландец

    5 19 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    При война ти ще си първият заголил задните части.

    Коментиран от #10

  • 7 Гост

    21 8 Отговор
    Ако е мома , да идва у дома , ще я приютя !
  • 8 Пич

    22 2 Отговор
    Лошо нещо е войната ! Не жали никого !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 123

    11 3 Отговор

    До коментар #6 от "финландец":

    Няма лошо да заголиш задните части! Всички го правят и в мирно време :) Лошо ще е когато си със заголени задни части и не се дърпаш когато те...............уважават :) И тук е твоята сила :) Дори се натискаш на задна скорост :)
  • 11 SCH💿Nino Brown

    9 12 Отговор
    Дайте и адреса на българските путинисти да я пратят на другарят Путин сам да направи преценка какво да правят с нея🤣или на този когато му омръзне да му седи и пие водка в къщата да си пази парите 😉/ Anna Delvey (Анна Сорокин) световно известна изманица с руска кръв като повечето жени от там /
    да я насочи по друго направление в Германия, Амстердам...
  • 12 МДААА

    28 1 Отговор
    Благороден жест от страна на нашенеца...Но, защо като факт за нашата съпричастност към украинските бежанци
    давате само актриси, доценти, ...има толкова много обикновенни хора заслужаващи внимание
  • 13 И сега

    28 5 Отговор
    Ще се включи в съпротивата като драска с пирон и чупи стъклата на колите с руска регистрация по морето ни, нали. Така както правят в момента сънародниците и.

    Коментиран от #14

  • 14 SCH💿Nino Brown

    11 4 Отговор

    До коментар #13 от "И сега":

    Що говориш бе човек истина ли е ?Да ги прибират в полицията и понеже са непослушни 😁 не спазват уважение в държавата дала им подслон да ги връщат от където са дошли, ми те ще потрошят България бе то много руснак много чудо в България
  • 15 Абе

    10 1 Отговор
    Кат е толкова известна що няма лайка на снимките
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ти от коя болница пишеш Газо

    14 1 Отговор

    До коментар #16 от "Пешо":

    Как може да правиш сравнение със българка и тези алкохолички ми те айшетата в махалата даже ги превъзхождат и по ум и по манталитет
  • 18 Наждак

    15 1 Отговор
    Абе душко хубава , от много РОЛИ в артстичното поприще нямаше ли такава , отразяваща с години действителността в Украйна как всячески правителството тъпче обикновените хора , мъчи се да ги прави украинци , някои изгниха в земята , " Алеята на ангелите "съществува ! Къде е реализмът през годините и той ли е погребан ?

    Коментиран от #19

  • 19 Че те в Украйна

    0 3 Отговор

    До коментар #18 от "Наждак":

    не са ли украинци?
  • 20 Абсалютна!

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Таз женица трябва да е с автомат в едната ръка, сърп и чук в другата!
  • 21 Бягат

    1 0 Отговор
    Хората които имат пари,другите стоят там за пушечно месо.Вижте в хубавите ни хотели какво става на паркингите отпред.