Last news in Fakti

17 Април, 2022 16:16 4 791 8

Това чихуаха е най-старото куче на света (ВИДЕО)

  • куче-
  • рекорд-
  • най-стар-
  • гинес-
  • най-старото куче

Тоби Кийт е на 21 години

Това чихуаха е най-старото куче на света (ВИДЕО) - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Световните рекорди на Гинес съобщиха, че чихуахуа от Флорида на име Тоби Кийт е обявено за най-старото живо куче в света, чиято възраст достига 21 години и 66 дни. Собственичката на кучето Гизела Шор заяви, че е осиновила Тоби Кийт от приют, когато той е бил само на няколко месеца, пише trafficnews.bg.

„Бях доброволец в Peggy Adams Animal Rescue и един от служителите ми каза за възрастна двойка, която се опитва да предаде кученце, защото вече не могат да се грижат за него“, каза Шор пред Световните рекорди на Гинес.

„Срещнах се с възрастната двойка и се запознах с малко кафяво чихуахуа. Бяха го кръстили Фъстъчено масло. По-късно промених името му на Тоби Кийт“, каза тя.

Шор каза, че започва да подозира, че Тоби Кийт може да е най-старото куче в света, когато навършва 20 години.

Гинес потвърди възрастта на Тоби Кийт на 21 години и 66 дни на 16 март тази година, потвърждавайки статута му на най-старото живо куче.

Чихуахуа обикновено живеят до 12-18 години.

„Хората не могат да повярват колко добре изглежда за възрастта си“, каза Шор.

Най-старото куче, регистрирано някога, е австралийско говеда на име Блуи. Кучето умира на 29 години и 5 месеца на 14 ноември 1939 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пернишки терористи работят за МВР

    8 8 Отговор
    ДАНС, мутри и МВР изтезават Българи с СРС техника по нареждане на Борисов още от 2000 година и Гешев от 2019!Това ли е Сигурността в България!Абсолютен позор за Европейският Съюз!
  • 2 Гаглей

    6 2 Отговор
    Кученцето е далеч от Чихуахуа
  • 3 сила

    8 0 Отговор
    я пак предпоследното изречение.....не обърнах внимание на автора,но веднага се усеща почерка на Съби
  • 4 Майли

    5 1 Отговор
    Това е по-скоро сърнист пинчер , имам абсолютно същият само ,че черен . Притежава сърце на лъв и невероятен интелект ! Знае значението на всяка дума ! Само дето не може да говори ! Уравновесен , добронамерен , обича децата и жените , но ръмжи на мъжете ! Котките пред входа вървят след него и му се галят , като излизаме на разходка . Ако имате в дома такова кученце не ви трябва аларма ! Усеща всеки който влиза в блока и ако крадец се опита да влезе в дома е готов да вдигне целият блок във въздуха ! Имахме такъв случай през нощта и крадците си плюха на петите , благодарение на неговият оглушителен лай !
  • 5 Докога

    8 0 Отговор
    Ще оставяте недомаслените писаници на събина да минават без проверка! Прочетете и последното изречение за “австралийскО говедА”.
  • 6 Юсуф

    1 2 Отговор
    Не е. Мойто куче е на петдесет години и е много активно, но не съм го обявил в Гинес.
  • 7 СтаАтСоОперс

    1 1 Отговор
    Полудяхте ли, аз съм на 32г. и съм още жив..
  • 8 шопландец

    0 0 Отговор
    не е верно, най-старото куче на света е Баджо от с.Гълъбник, на 23г.