Last news in Fakti

19 Април, 2022 15:32 5 031 3

Ако не можете да говорите за тези 4 неща, връзката ви няма бъдеще

  • връзки-
  • любов-
  • разговор-
  • комуникация-
  • бъдеще

В една успешна връзка партньорите трябва да могат свободно да разговарят дори и за неудобните неща

Ако не можете да говорите за тези 4 неща, връзката ви няма бъдеще - 1
Снимка: Shutterstock

Една щастлива и хармонична връзка никога не може да съществува без добра комуникация между двамата влюбени партньори. Много двойки не осъзнават това, разчитат само на чувствата помежду си и се опитват да изградят отношенията си, без да обсъждат навреме някои важни въпроси, пише Struma.bg.

Истината е, че партньорите трябва открито да си говорят за нещата, които не харесват или които им тежат. Ако не може да обсъждате тези 4 неща със своя партньор, то връзката ви е обречена.

Вашето минало

Запомнете едно нещо – не сте длъжни да разказвате на партньора си най-малките подробности за вашата романтична история и други неща, свързани с любовното ви минало.

Въпреки че вече сте част от едно цяло, вие все още имате право да запазите някои неща за себе си (особено в началото на една връзка). След известно време обаче е съвсем естествено да почувствате желание да споделите някои неща за миналото си със своя настоящ партньор, без той да ви принуждава да го правите.

Би трябвало да можете да говорите с него за нещата, които ви са се случили преди, за събития и хора, които ви помогнаха да се превърнете в личността, която сте днес, и за някои неща от вашето минало, които все още ви притесняват.

Вашето бъдеще заедно

Истината е, че да живееш в настоящия момент е най-доброто нещо, което можеш да направиш за себе си. Въпреки това, когато сте в сериозна връзка, трябва да помислите и за бъдещето си.

Колкото и да са добри отношенията ви в момента, ако вие и вашият партньор нямате подобни цели и мечти за общо бъдеще, вашата връзка вероятно е обречена на неуспех.

Вашите финанси

Когато за първи път започнете връзка, вашите финанси са си ваша отговорност. Може би вие и новото ви гадже разделяте разходите си по равно или не се притеснявате кой е платил повече. Така или иначе парите вероятно не са най-голямото притеснение в началото на връзката ви.

Всичко това се променя, когато отношенията ви стигнат до друго ниво и особено, когато вие и вашият партньор започнете да обмисляте да се движите заедно напред - да живеете заедно, брак, деца и т.н. В крайна сметка, всичките ви пари стават част от един бюджет и е важно потребителските ви навици да са нещо, което можете свободно да обсъждате.

Нещата, които не харесвате един в друг

Колкото и лудо да сте влюбени в своя партньор, винаги има някои части от неговата личност, които ви дразнят и които искате да промените. Същото важи и за другата страна- вие двамата се приемате един друг, но това не означава, че има неща, които не ви допадат.

Това е точно една от темите, по които трябва да можете да говорите с приятеля си, без това да води до конфликти. Научете се да изразявате своите чувства и притеснения по спокоен начин, без да се обиждате един друг.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пореден

    14 1 Отговор
    Пример на гурута , който вместо да ви помогнат , ще ви забият в тинята , ако им следвате съветите ! Ако въпросите за бъдещето и финансите наистина трябва да се обсъждат ,то за миналото трябва да мълчите , като партизани на разпит ! Но не в смисъл да не отговаряте , а да давате приемливи отговори ! Ако почнете да обяснявате колко оборотни сте били , значи директно ритате основите на бъдещият ви съвместен живот ! По глупаво от това е само , да кръшнете , никой да не ви хване , но да искате сам да се похвалите на партньора , колко сте вървежен ! Относно недостатъците на другия - също умерено ! Особено патят жените , които се втурват да променят благоверният ! И повярвайте - повече патят тези , които успеят !

    Коментиран от #2, #3

  • 2 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пореден":

    Абсолютно!
  • 3 Да бе

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пореден":

    Друго си е разбереш от приятел какви яки дудуци върти жена ти на цяла област че може и повече да е била популярна, а пък с теб тя се събрала да и гледаш децата и в леглото и се спи или е уморена, че деня и бил тежък