Ако сте от хората, които боядисват доста яйца за Великден, трябва да сте наясно с това какъв е техният срок на годност.
Огледайте внимателно повърхността им и вижте дали нямат пукнати, маскирани с боя. Не трябва да забравяте, че срокът на годност на шарените яйца автоматично се съкращава, заради това, че те няколко дни са на стайна температура, тъй като са част от украсата на великденската трапеза. Експертите са категорични, че яйцата, които прекарват минимум два часа на стайна температура, се превръщат в среда за развитие на множество бактерии, пише trafficnews.bg.
Според специалистите великденските яйца, които не се съхраняват в хладилник, е добре да се консумират на същия ден или най-късно през следващите два дни.
Ако обаче съхранявате боядисаните яйца в хладилник, срокът им на годност се удължава до 6 дни.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Емил
16:18 24.04.2022
2 ГРАД КОЗЛОДУЙ
16:19 24.04.2022
3 любопитен кръшкач
16:25 24.04.2022
4 Последния Софиянец
16:39 24.04.2022
5 Сивата котка
16:54 24.04.2022
6 Кака Гинка
Коментиран от #7
17:58 24.04.2022
7 Механик
До коментар #6 от "Кака Гинка":
При нея това е постоянно.В същност в момента ВСИЧКИ журналисти в БГ се изказват умозаключително и компетентно именно по теми които изобщо не разбират.
Колкото до боядисаните яйца, то те като всички яйца са много опасно средство за нахранване. Там трябва да се внимава особено много. Но от друга страна, аз помня, че такива яйца, червени по Великден се ползваха за празничната трапеза за Гергьовден. Да, това беше много отдавна, но пък и не помня някой отровен от такива яйца.
Все едно. С яйцата бъдете внимателни. Това се отнася най-много до мъжете :)
Живи и здрави и се пазете!
19:00 24.04.2022
8 ААА СМЯХ
20:10 24.04.2022