Last news in Fakti

12 Май, 2022 15:28 2 191 2

Бразилка роди бебето си на фона на Enter Sandman на концерт на Металика (СНИМКИ)

  • металика-
  • рок-
  • рок концерт-
  • родилка-
  • бебе-
  • майка-
  • metallica-
  • enter sandman

Семейството три години пазило билетите си за концерта на Металика, който бил отлаган няколко пъти заради пандемията

Бразилка роди бебето си на фона на Enter Sandman на концерт на Металика (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

По време на финалните мелодии на съботния концерт на гигантите от Металика в Куритиба, Бразилия, малкият Луан Фигейро се появява на бял свят. Саундтракът по време на дебюта му е повече от епичен - "Enter Sandman" - един от най-големите хитове на хеви метъл групата, предава Washington Post.

"Беше смесица от емоции", казва майката на момченцето, Джойс, пред изданието. "Тъй като не беше планирано, се страхувах, че медицинският екип няма да е готов. Но имах и чувството, че това ще се е случи, защото Metallica е една от групите, които обичаме най-много."

Джойс и съпругът ѝ Джейми пазили билетите си в продължение на три години, като са ги закупили през 2019 г., когато са били пуснати в продажба за първи път. Първоначално предвиден за април 2020 г., концертът е пренасрочен два пъти заради пандемията. Когато Metallica обяви, че групата най-накрая ще проведе дълго чакания си концерт в Бразилия през май 2022 г., Джойс вече е бременна с второто си дете.

Акушер-гинеколог дава разрешение на Джойс, която е в 39-ата седмица, да присъства на шоуто. За да е сигурна обаче, тя казва, че е взела някои допълнителни предпазни мерки.

"Бях в зоната за хора с увреждания", каза тя. "И седях на безопасно място, без никакъв риск да се нараня".

През това време задачата да избягва твърде ентусиазирани фенове по време на съботното шоу е изглеждала като най-голямото предизвикателство в живота на Джойс. И все пак бебето Луан имаше други планове.

По време на двете подгряващи групи на концерта всичко изглеждало наред. Вълнението изпълвало открития стадион "Куто Перейра" в Парана, южен щат в Бразилия.

Когато Metallica излезли на сцената, тялото на Джойс реагира на появата ѝ. Но вместо да я побият тръпки или да усети пеперуди, тя усеща как в корема ѝ се надига напрежение - контракциите са започнали.

Джойс стискала колкото може по-дълго и накрая, когато останали около три песни от сетлиста на Metallica, се обърнала към медицинския екип на локацията. Екипът предложил да извика линейка, но вече е било твърде късно.

"Всичко беше като в мъгла", казва Джойс. "Всичко се случи толкова бързо."

Тя била качена на носилка и откарана в медицинска палатка, където в същото един мъж се лекувал от алкохолно натравяне.

"Не можеха да го изведат навън", каза Джойс. "Затова просто го обърнаха и ми помогнаха с раждането".

Докато Metallica закривали концерта с "Enter Sandman", Луан Фигейро се родил напълно здрав в 23:15 ч.

Няколко минути по-късно пристигнала линейка, за да транспортира семейството до Hospital e Maternidade Brígida, където Джойс първоначално планирала да роди бебето.

"Майката и синът бяха приети успешно и получиха всички необходими грижи", съобщават служители на болницата в Instagram. "[Пожелаваме] много здраве на най-младия "рокер" на Куритиба".

Новината за рок раждането на Луан се разпространява бързо, след като Metallica сподели историята на Джойс в Instagram профила си с 8,2 милиона последователи на групата. Историята достига до хора по цялото земно кълбо и Джойс казва, че стотици са попитали дали името на бебето ѝ ще бъде вдъхновено от Металика.

"Пошегувах се, че името му ще бъде Джеймс Улрих", казва тя - съчетание от имената на вокалиста на Metallica Джеймс Хетфийлд и барабаниста Ларс Улрих. "Но наистина, тъй като този въпрос за името предизвика голям интерес, а ние не сме го регистрирали, мислим може би да добавим [второ] име и да отдадем почит на бандата там."

За "Сандман" обаче не може да става и дума, казва шеговито майката.

"Не забравяйте, че това е името, което той ще носи през целия си живот", казва Джойс, смеейки се. "Ще го тормозят с името Сандман. Той вече има достатъчно интересна история, която ще разказва занапред."

По-късно стана ясно, че самият Джеймс Хетфийлд се е обадил по телефона на щастливата майка, за да ѝ честити новия член от семейството. Семейството обезумяло от радост, когато получило заветното телефонно обаждане. Джойс се похвали на последователите си в мрежата, че е записала целия разговор, който продължил седем минути и след това се разплакала от щастие.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 chalgar

    6 6 Отговор
    редовно си дpищя на master of пъпеш - това новина ли е?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.