Last news in Fakti

20 Май, 2022 12:14 2 872 4

Американка роди сина си два пъти

  • американка-
  • бебе-
  • раждане-
  • здравословни проблеми

На 18-та седмица от бременността лекарите направили рутинно сканиране на майката и установили, че бебето има спина бифида

Американка роди сина си два пъти - 1
Снимка: Shutterstock

Американката Джейдън Ашли роди сина си Леви Джеймс на 11 май 2022 г. Лекарите обаче ѝ казали, че детето трябва да се роди втори път през юли. Това съобщава New York Post.

На 18-та седмица от бременността лекарите направили рутинно сканиране на Ашли и установили, че бебето има спина бифида. Дефектът впоследствие може да доведе до проблеми в развитието и дори до парализа.

Лекарите в град Орландо казали на бъдещата майка, че могат да се опитат да избегнат последствията от малформацията. За да направят това, те трябвало да извадят бебето от тялото на жената, без реално да прекъсват бременността.

За извършване на операцията лекарите направили разрез, извадили плода и без да прерязват пъпната връв, извършили всички необходими хирургични манипулации. След приключване на интервенцията бебето е поставено обратно в утробата на майката.

Според лекарите операцията е била успешна. Бъдещите родители могат да се надяват на пълно възстановяване и нормално развитие на детето, допълни Блиц.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    6 6 Отговор
    Нещо хубаво сътвориха в сащ
  • 2 Ъхъъъ

    6 5 Отговор
    Плацентата зашиха на ново А ?
    Много некадърен превод и най-вероятно пропускат други подробности, а описанието е повече от абсурднои писано за малограмотни путинофили
  • 3 Анонимен

    9 1 Отговор
    Браво,дано повече хора имат достъп по света ;до високотехнологични манипулации! Пренаталният скрининг е много важен ,още един спасен нормален човешки живот! Пожелавам на себе си и на всички здраве!

    Коментиран от #4

  • 4 Историк

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    Жив и здрав да си!