Last news in Fakti

18 Юни, 2022 13:45 1 701 10

Украйна няма да бъде домакин на „Евровизия“

  • евровизия-
  • домакин-
  • украйна-
  • великобритания

Проучват дали Великобритания, която зае второ място, може да бъде домакин.

Украйна няма да бъде домакин на „Евровизия“  - 1
Снимка: БГНЕС

Разкъсваният от войната победител в "Евровизия" Украйна няма да може да бъде домакин на конкурса през следващата година, съобщиха от Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), като добавиха, че проучват дали Великобритания, която зае второ място, може да бъде домакин.

"Предвид настоящите обстоятелства, гаранциите за сигурност и оперативност, необходими на една телевизионна компания, за да бъде домакин, организатор и продуцент на песенния конкурс "Евровизия"... не могат да бъдат изпълнени" от украинската телевизионна компания UA, се казва в изявление на EBU.

Вместо това тя "започва обсъждания с BBC, като тазгодишен победител, за потенциално домакинство на конкурса за песен на „Евровизия“ през 2023 г. в Обединеното кралство".

Тази година украинският оркестър „Калуш Орксетра“ спечели конкурса в Торино, Италия, и по традиция страната победител е домакин на събитието през следващата година, пише БГНЕС.

"Песенният конкурс на "Евровизия" е една от най-сложните телевизионни продукции в света с хиляди работещи и присъстващи на събитието и 12 месеца необходимо време за подготовка", се казва в изявлението, като се допълва: "Нашето намерение е войната в Украйна да бъде отразена в щоутата през следващата година. Това ще бъде приоритет за нас в дискусиите ни с евентуалните домакини."


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    41 2 Отговор
    Ми то, както е тръгнало, до догодина може и да няма Украйна. Язък за поръчковия победител.
  • 2 МОЛИ

    39 3 Отговор
    ЕДНО ПРИЗНАНИЕ ЧЕНЕ ЗАСЛУЖАВАХА ДА ПОБЕДЯТ
  • 3 Ааа не така

    26 1 Отговор
    Украински прайд може, Ерогейзия не може !?
    А да не би да е, защото до тогава няма да съществува Уйрайна? Какво казва британското разузнаване?
  • 4 Зеленски

    24 2 Отговор
    Ама не може така,аз какво ще открадна?
  • 5 ХА ХА ХА

    24 2 Отговор
    АБЕ БОЖИДАРКЕ , ДОГОДИНА УКРАЙНА НЯМА ДА Я ИМА НА КАРТАТА , КАКВА ЕВРОВИЗИЯ , КАКВИ ПЕТ ЛЕВА ????? ЗЕЛНИКА ЩЕ Е НА ПОЧИВКА ВЪВ СИБИР , АКО НЕ Е ПРЕДАЛ БОГУ ДУХ !!! А ДЖЕНДЪРЛЯЦИТЕ , АКО НЕ СА ЗМРЪЗНАЛИ ЗИМАТА , МОЖЕ И ДА ГЛЕДАТ ЕВРОВИЗИЯ АМА ОТ РУСИЯ !!!!!
  • 6 Певеца

    20 0 Отговор
    Ей добре , че не се класираха за световното по футбол ,как щяха да им играят другите ,че и съдиите само и само да ги довлачат до първото място ,то не бе залягане на тия не бе лигавщина ,а били победители на Евровизията дрън -дрън хубаво пяха ама по добре да не бяха пели! Цял свят им видя таланта.
  • 7 от евровизията

    18 0 Отговор
    Няма проблеми бе ,Еленски ще пее на голям екран както всяка вечер . Все едно е ходжа.
  • 8 Цец

    17 0 Отговор
    Тоя с розавата шапка прилича на кретен.
    Останалите са олигрофени.
    Кой ги е избрал тия смотаняци?
    Да си свирят и пеят частушките в степите.
  • 9 Психично болния дърт санитар от махалата

    8 0 Отговор
    Язък.... тъкмо мислех за това..!
  • 10 Лост

    15 0 Отговор
    Сигурно това е договорил Джонсън със Зеленский в Киев.