Last news in Fakti

12 Юни, 2013 19:15 1 978 0

Изписаха пострадалото момиче от лифта на Драгалевци

  • драгалевци-
  • лифт

13-годишното момиче, което пострада в неделя при инцидент на Витоша, днес бе изписано от „Пирогов", съобщиха от болницата.

Пациентката е с наместен и гипсиран крак. Тя ще трябва да носи гипс около 3 месеца и всяка седмица да идва на контролен преглед в болницата.

На 9 юни момичето постъпи в "Пирогов", след като пострада при инцидент с Драгалевския лифт на Витоша, с открито счупване на дясната подбедрица. Заедно с нея помощ в болницата потърсиха и други две момичета – на 14 и на 15 години. Те обаче имаха само контузии и не се наложи хоспитализирането им.

Междувременно стана известно, че Софийската районна прокуратура вече е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител заради неделния инцидент с Драгалевския лифт, при който пострадаха три деца.

Досъдебното производство се води за причинена средна телесна повреда поради незнание или немарливост.

Назначени са експертизи, започнали са и разпити на свидетели. Според Главна дирекция "Инспекция за държавен технически надзор" причината за инцидента е разхлабено съединение на хващач, тоест, устройството, което придържа седалките към въжето.

Последният контрол е направен в началото на този зимен сезон, така че не може да бъде констатирано административно нарушение, извършено от ползвателя на линията, категорични са от техническия надзор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА