Last news in Fakti

20 Юни, 2013 13:28 1 354 0

Издигат пясъчна статуя на Кубрат Пулев в Бургас

  • кубрат пулев-
  • статуя-
  • пясък-
  • бокс

Фигура от пясък на европейския шампион по бокс в тежка категория Кубрат Пулев ще бъде издигната на пясъчния фестивал в Бургас. Събитието се провежда за шести пореден път в крайморския град.

Скулптурите няма да приличат на паметници, а ще са интересни композиции, провокиращи въображението и подчертаващи онова, с което е известен прототипът. За фестивала са осигурени 300 тона пясък.

Пясъчната фигура на Кубрат Пулев ще посреща посетителите от първата седмица на юли до края на сезона. До него ще бъдат още образите на Чарлз Дарвин, Алберт Айнщайн, Исак Нютон, Стив Джобс, Леонардо да Винчи, Салвадор Дали, Христофор Колумб, Юрий Гагарин, музикалните звезди Бийтълс, Лучано Павароти, Лейди Гага, Рей Чарлз, Луис Армстронг.

На събитието ще има отделен кът за велики личности от българската история, където ще могат да се видят кановете Аспарух и Крум, цар Симеон и Светите братя Кирил и Методий.

Пясъчният фестивал се организира от Община Бургас в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Културна столица на Европа през 2019 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА