Last news in Fakti

25 Юли, 2022 15:57 2 534 2

Рене Зелуегър се завръща с четвърти филм за Бриджит Джоунс

  • рене зелуегър-
  • бриджит джоунс-
  • дневникът на бриджит джоунс-
  • продължение-
  • филм

Новата лента ще разглежда майчинството на емблематичната актриса

Рене Зелуегър се завръща с четвърти филм за Бриджит Джоунс  - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Звездата от поредицата филми „Дневникът на Бриджит Джоунс“ Рене Зелуегър ще е начело на актьорския състав в четвъртата част от франчайза, съобщи таблоидът Sun, цитиран от в. Сега. Най-популярната неомъжена жена във Великобритания ще направи изненадващо завръщане на екрана вече в ролята на майка. Според изданието продуцентите понастоящем тайно са започнали процеса на подготовка за създаване на четвъртия филм, а производството му е планирано за края на тази година. Не е изключено в него да се появи и партньорът на Зелуегър – Хю Гант, който бе в ролята на шефа и възлюбения на Бриджит, Даниъл Клийвър. В основата на сюжета на новата лента ще бъде ролята на майка на главната героиня.

От премиерата на последната част от филмовата история до излизането на поредното продължение на голям екран на Бриджит Джоунс, която се състоя през 2016 г., ще минат 7 или 8 години. Това означава, че то може да се очаква в следващите 2 години, твърди източникът на изданието.

В последния филм отпреди 6 години „Бриджит Джоунс: Бебе на хоризонта“ героинята беше бременна и се опитваше да разбере кой е бащата на бъдещото ѝ дете. Новият филм, който ще бъде създаден съвместно с авторката на романите за Бриджит Джоунс – писателката Хелън Филдинг, ще върне на екран актрисата Рене Зелуегър, заедно с мнозина от оригиналния състав, за да разкаже историята на нейното майчинство и отношенията с бързо порастващия ѝ син. „Имаше през последните две десетилетия няколко по-успешни или по-популярни романтични комедии от тези за Бриджит Джоунс, но продуцентите винаги са знаели, че има огромен пазар за друго продължение, когато подходящата история е налице, и сега те чувстват, че е дошъл моментът да я разкажат“, твърди информаторът. Той определя предстоящата продукция като „британска класика“.

В третия филм от блокбастъра се оказа, че сдържаният адвокат Марк Дарси (в изпълнение на Колин Фърт) – стара любов на Бриджит, е бащата на бебето, а не чаровният нов мъж в живота ѝ – Джак Куонт (Патрик Демпси), припомня Sun. В него участваше и звездата Ема Томпсън, а в малка камео-роля се появи певецът Ед Шийрън. Хю Грант не бе сред актьорския състав, но вратата за завръщането на героя му е отворена, след като друго издание разкри, че персонажът „е бил открит жив година след предполагаемата му смърт“.

Филмите, базирани на суперуспешната книга на Хелън Филдинг „Дневникът на Бриджит Джоунс“, тръгнали от 2001 г. и разказващи за нейното търсене на любов и напредък в кариерата, общо са донесли почти 1 милиард паунда в боксофиса. Първият и третият получиха добри оценки и от критиката. Вторият – „На ръба на разума“ (2004), не можа да получи подобни похвали, но си остана хит сред феновете.

През 2020 г. 53-годишната днес Рене Зелуегър получи награда „Оскар“ за най-добра женска роля за изпълнението си във филма „Джуди“, посветен на съдбата на холивудската дива Джуди Гарлънд. Това е втората академична статуетка за актрисата, която вече бе печелила отличието за ролята си във филма „Студената планина“ (2004). Австралийката е носителка и на наградата БАФТА, на 4 приза „Златен глобус“ и 3 от отличията на гилдията на актьорите в САЩ. Има звезда на Алеята на славата в Холивуд.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тази

    2 1 Отговор
    не я понасям, много е неприятна.