Last news in Fakti

8 Август, 2022 14:58 4 220 17

Таен обожател уби красива лекарка, отзовала се по сигнал за спешна помощ

  • психопат-
  • убиец-
  • убийство-
  • брутално убийство

Омъжената лекарка не подозирала, че психично болен мъж я преследва и дори се готви за убийството ѝ

Жестоко убийство на 25-годишна лекарка потресе руския град Оренбург. Елена Фьодорова е намушкана до смърт от таен обожател във входа на сграда, в която се озовала по сигнал за спешна помощ, предава Блиц.

Страшното престъпление, което шокира цял Оренбург, е извършено на 2 август тази година.

Убиецът вече е задържан, но може да избегне наказанието заради психическото си заболяване.

25-годишната Елена, вместо свой колега, отива на адрес по сигнал. Заедно с младата жена във входа влиза и непознат мъж, нанася ѝ 30 прободни рани с нож и бяга. От получените травми Елена умира на място.

Таен обожател уби красива лекарка, отзовала се по сигнал за спешна помощ

Заподозреният за зверското убийство - Денис Т., на 28 години, е задържан на следващия ден в жилището си.

Оказа се, че той е открил Елена в социалните мрежи и се е влюбил в нея. В същото време Елена, която е омъжена, не подозирала нищо за тайния си обожател, който от няколко месеца я следял, но не осъществявал контакт с нея.

Разследващи разкриват, че мъжът е купил оръжието на престъплението още през март. Дегизировката и мерките за прикриване на следите показват, че се е подготвял за убийството. Същият извод може да се направи и от неговите показания.

Таен обожател уби красива лекарка, отзовала се по сигнал за спешна помощ

Убиецът се е старал да ударя с ножа в шията и гърдите на жертвата. Криминалистите са преброили поне 30 удара по тялото на момичето.

Съседи на нападателя разказват, че той е инвалид втора група и психично болен. Живеел под един покрив с родителите си.

Срещу него е образувано наказателно производство за убийство. Юристи обаче отбелязват, че Денис може да бъде обявен за невменяем заради психичните си разстройства. В този случай съдът ще го изпрати на принудителен престой и лечение в психиатрична клиника.

„Ако експертизата го признае за невменяем и установи, че по време на убийството не е разбирал характера и степента на обществена опасност на действията си и не ги е контролирал, той ще бъде освободен от отговорност с използване на принудителни мерки от медицински характер. Какви именно ще са те, зависи от тежестта на заболяването “, обясни пред репортери адвокат Юлия Федотова.

Два дни след жестокото убийство колеги, приятели и обикновени граждани изпратиха красивата лекарка в последния ѝ път.

Преди две години Фьодорова завършила медицинския университет и започнала работа в поликлиниката към местната болница. Преди година се омъжила и мечтаела да има деца.

Колегите ѝ я описват като светъл и добър човек.

„Идвам в поликлиниката и ми казват, че Лена е убита, че вече я няма. Аз самата работя вече втора година, но хора като нея не можеш да ги объркаш с никой друг. Това е слънцето, светлината, идеалният образ на лекаря”, казва колежка на Елена.

„Гледах телевизията и плачех. Не мога да разбера, как може да озверееш толкова, че да нападнеш с нож момиче, отишло да спасява, може би такъв, като мен. Аз съм инвалид, живея с дъщеря с увреждане, викаме лекар вкъщи. Винаги идва бързо и помага. Болката е сякаш съм я познавал лично“, споделя 88-годишен пациент на красивата лекарка.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дъбова бъчва

    17 17 Отговор
    Психари има навсякъде, не само в Русия, в САЩ например всеки ден се случват много жестоки убийства. Дайте ни информация за там, защо само русия та русия.

    Коментиран от #8, #9, #11

  • 2 Анонимна

    20 2 Отговор
    Да пази Господ! И на най-върлия си душманин не го пожелавам това.
  • 3 престъпник

    10 1 Отговор
    Тука повече си падаме по контрабандата и незаконната търговия.Красивите лекарки ги уважаваме много.
  • 4 Гого

    9 1 Отговор
    ...така че умната с КОЗЛОДУЙ...не го дразнете!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 шизофренно-болен

    10 1 Отговор
    Ами,какво да ви кажа,много лоша постъпка.Тъй като това няма лечение,освен да ходиме ,такива като нас и да си купиме,алкохол,наркотици,апа,ако искаме жена,може да си намериме някоя проститутка,за 20 лева ,обслужват. Не трябва да се отнема живот никога.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сякаш не тръбят за психарите, които

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дъбова бъчва":

    изпозастрелват маса народ в училища, университети и т. н. в САЩ. Хайде стига с нелепи коментари. Случилото се е ужасно като новина. И не е лъжа, за да пишеш подобни нелепици. Жалко за младия живот, който е погубен. Психично болни и изтрещели има в целия свят. Новините са си новини. Няма значение откъде идват. Щом не са фейк какъв ти е проблемът?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бе руснаците

    3 2 Отговор
    Са по големи психари и от американските. Ма в Щатите всичко се публикува и излъчва по телевизията, докато при братята се крие. Щото руснаците са с поетични души, не може да са като Чикатило.
  • 14 ганю

    0 3 Отговор
    подхлъзнала се 15-тина пъти ,а той се опитал да я хване
    и така 15-тина пъти паднала върху ножа
    абе трагедия.
  • 15 ганю

    1 1 Отговор
    а да знаете колко американски дрогирани психари има да не се сещам само
    ум да ти зайде
  • 16 Роза

    3 0 Отговор
    Ужас,абсолютен!Нямала късмет хубавата и добра лекарка!А психоболни има във всички страни и винаги ще ги има,за съжаление!Надявам се този да не го обявят за невменяем и да умре в затвора!
  • 17 има и такива

    0 1 Отговор
    по добре на фротна първа линия