Last news in Fakti

6 Октомври, 2022 15:57 2 057 3

8 от най-често срещаните митове за бременността

  • бременна-
  • бременност-
  • митове-
  • истини

Някои медици отдавна са разбили тези митове

8 от най-често срещаните митове за бременността - 1
Снимка: Shutterstock

Всяка бременна знае, че има някои храни и дейности, които са противопоказни през месеците на бременността, но има и такива, които са чисто и просто митове и лекарите съветват да не им вярваме. Ето кои са те:

1. Рачешки рулца и суши

Тук липсва единодушно мнение и всичко опира до състава на рулцата, който най-често е всъщност риба. Ако в тях или в сушито няма сурова риба, яжте спокойно.

2. Строга диета

Умереният прием на мазно и сладко и избягването на бързата или вредна храна важи за всеки човек, независимо от възрастта и положението. За това няма логика да се изключват определени плодове или други полезни натурални продукти, освен ако нямате алергия към тях. Майката и плодът имат нужда от целия спектър витамини и разнообразни вкусови усещания.

3. Ръце нагоре

Заблуда е, че това причинява заплитане на пъпната връв. Няма никаква връзка между движенията на бременната и пъпната връв.

4. Страшни неща

Суеверие е, че поради такива неща бебето ще се роди нервно и грозно. Ако обичате да гледаш трилъри, защо да се лишавате от тях? Няма връзка между външността, характера и други особености на детето и това, което сте гледали през бременността.

5. Плуване в открити водоеми (река, море, езеро)

Стига водата да е чиста и в разрешена за къпане зона, няма от какво да се страхувате. Разбира се, ако терминът наближава, в последния триместър е по-добре да се откажете от плуването.

6. Спане по корем

Ако така ви е по-удобно, няма проблем, но с големия корем едва ли ще ви е комфортно.

7. Вземане на вана

Спокойно може да вземате вана, стига да не е по-продължителна от 10-15 минути и температурата на водата да е около 37-38℃.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    7 1 Отговор
    Друг мит -малко позабременяла..
  • 2 русофилите

    0 8 Отговор
    се пробват да забременеят 😃
  • 3 събка съблeзъбкa с дебелата тpътка

    3 3 Отговор
    не съм бременна от по-пухкваите съм си