Last news in Fakti

21 Ноември, 2022 14:45 6 387 10

Защо милионерите избират да живеят в Монако?

  • монако-
  • милионери-
  • ниски данъци-
  • лукс

Основната притегателна сила са ниските данъци

Защо милионерите избират да живеят в Монако? - 1
Снимка: Shutterstock

Много хора възприемат Монако като столицата на луксозния начин на живот. Асоциираме мястото с казина, яхти, частни партита, скъпи коли. В малката държава живеят едва 38 000 души, а един от всеки трима е милионер. Монако има най-високо БВП на глава от населението в света.

Но защо милионери от целия свят избират да бъдат граждани точно на тази държава?

Основната притегателна сила са ниските данъци. Данък доход, всъщност, няма от 1869 година, а останалите данъци са много ниски. Това е привлякло богаташи от 100 държави, които сменят адреса си.

Някои от най-известните граждани на Монако са пилотът от Формула 1 Луис Хамилтън и тенис звездата Новак Джокович, които живеят там точно заради данъците, пише trafficnews.bg.

Освен данъците, в Монако хората харесват и „атмосферата“. Времето е хубаво през почти цялата година, страната е политически стабилна, цяла година се провеждат елитни събития като Grand Prix и др. Много богаташи предпочитат Монако пред офшорни територии като Каймановите острови. На такива далечни дестинации хората се чувстват като в изгнание. В Монако, обаче, няма такова чувство.

Пазарът на имоти там е един от най-скъпите в света. Има голямо търсене, а цените са високи. Луксозните имоти струват с 50% повече от тези в Ню Йорк. Друг голям бизнес са яхтите. Много често с апартамент могат да ви продадат и неголяма яхта.

Финансовият сектор в Монако е отговорен за 17% от приходите на икономиката.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И Гришо е там

    8 3 Отговор
    Той не обича да плаща данъци в БГ.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Тоа па

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "И Гришо е там":

    Той и Славуца не плаща данъци в България,ама е известен,че е известен.А,можеше да си живее като цар в Куба ! Ама,нали е алчен ,предпочете парите от Тиквоча за да мъти водата.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Все пак

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "И Гришо е там":

    Не мога да разбера каква е тая завист у някои тъпанари.Защо ти не отидеш да живееш там.

    Коментиран от #6, #10

  • 5 Соваж бейби

    4 0 Отговор
    Не само заради данъците,там няма бедни с иизключение на бачкаторите които са добре платени но са по - ниска прослйка /гаврошовци които само гледат ,очи пълни и мераци ,ако може да заблуди някой богаташ или цял живот чистач и нещо от рода като куче за богатия /Има засилена охрана ,и се чувстват спокойно клуб Милинер /билионер .Като басейн с пирани

    Коментиран от #7

  • 6 Соваж бейби

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Все пак":

    Ти пък си друг наивник ,ами стягай куфара и тръгвай .Чакат те с разтворени обятия ?!Там е само за мулти милонери и на горе ,пресонал търсят обаче -трябва да владееш няколко езика задължително ,изискването е голямо дори и чистачи на тоалетни ,и да търпиш прищявката на тоз или онзи глупав милионер .
  • 7 сила

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Соваж бейби":

    ПИЛИНЦАТА са там , на лукса , при звИздИчките бе......който може да си го позволи да им се обади

    Коментиран от #8

  • 8 Соваж бейби

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "сила":

    Зад Монако ,освен ако не са квалифицирани специалисти с няколко езика ,има специален кастинг за желаещи да работят там.Може да са някъде из Ница или Марсей да подържат някой вила на руски или български богаташ им плаща евтино студио .Като за снимка не е трудно да се разходиш из Монако да си направиш селфи ,от снимката която видях пред блок не е в Монако ,в някой забутан квартал из Ривиерата или в нечия ферма за краставици и пиперки , уеш .
  • 9 русофил/туркофил

    8 1 Отговор
    що не ходят в москва 😲
  • 10 Бях там миналия месец

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "Все пак":

    Не ми хареса. Голяма жега и влага.
    БГ е рая на земята.