Last news in Fakti

21 Ноември, 2022 20:58 2 378 4

Тайните на съблазняването в интернет

  • тайни-
  • съблазняване-
  • интернет-
  • онлайн

Психолозите обясняват как да кореспондирате правилно, за да постигнете отличен резултат

Тайните на съблазняването в интернет - 1
Снимкa: Shutterstock

В съвременния свят съблазняването онлайн вече не изглежда нещо необичайно. Все повече двойки се събират след запознанство в социалните мрежи. Психолозите обясняват как да кореспондирате правилно, за да постигнете отличен резултат.

Обмисляйте това, което пишете

Анализирайте емоциите, които сте изпитали, когато сте получили това или онова съобщение . Всяко съобщение носи някакво емоционално послание - любов, омраза, радост и т.н. Тук е важно да запомните, че е по-добре да използвате емотикони и стикери, а не скоби вместо усмивка. Емотиконите и стикерите са много по-въздействащи на психологическо ниво.

Определете нивото на интерес на този, който ви пише

Степента на интерес се определя от броя на зададените от него въпроси, предложените действия. Например, съобщение като „здравей, липсваш ми“ може на пръв поглед да ви изглежда като високо ниво на интерес, но това не е така. Всъщност, човекът просто излъчва вътрешните си мисли, но не проявява активност. Посланието му няма нищо общо с вашите желания. Ето и пример за съобщение с максимално ниво на интерес: „Здравей. Как си? Скучно ми е. Искам да дойда при теб - имаш ли нещо против?“ Човекът показва желание и загриженост. Той наистина има нужда от вас.

Ако искате да покажете на човек, че той означава нещо за вас, пишете съобщения подобни на това. И никога не забравяйте да анализирате правилно посланието на отсрещната страна.

Писане на отговор

Много е важно да съобразите реакцията си с емоциите на човека. Например, ако ви пише по тъжен начин, отвръщайки, че преливате от щастие, директно ще отблъснете човека, защото не сте на една и съща дължина на вълната. Значението на всеки флирт и кореспонденция е сближаване, но ако не се приспособите, тогава няма да се получи.

Например, ако мъж или жена ви пише: „Шефът ми ме натовари допълнително с работа. Иска ми се да подпаля офиса.", трябва да отговорите нещо от рода на: „Разбирам те. И мен всичко ме ядосва днес.”

Отговаряйте спрямо нивото на интерес

Това е много важен момент. Ако някой, когото харесвате, ви изпрати съобщение „Здравей, как си?“, не отговаряте с огромно съобщение какво се случва в живота ви. По-добре бъдете също толкова кратки: „Здравей, всичко е наред“. Трябва да има баланс.

Продължавайте темата на събеседника

Не излизайте от темата на събеседника, предлагайки своя. Първо трябва да отговорите на въпроса му и чак тогава вече може да продължите да говорите по друга тема, когато той е дал знак, че е приключил.

Полезни съвети за онлайн кореспонденция

Пишете само в добро настроение. Когато сте негативни, ядосани или раздразнени, може неволно да покажете тези емоции на човека отсреща. Всеки има нужда от поне малко позитивизъм. Ако не можете да подкрепите положителното или да го споделите, тогава е малко вероятно да искат да общуват с вас дълго време.

Не забравяйте, че всяко съобщение трябва да има цел. Ако няма цел, тогава има шанс да напишете нещо отблъскващо. Спонтанните емоционални решения няма да доведат до нищо добро. Преди да изпратите съобщението, помислете какво искате да постигнете с него.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ванеса

    5 1 Отговор
    Какви са тия глупости бе? Точно с тези неща които пишете ще отблъснете човека с който си комуникирате!!!
  • 2 Граф Балконски

    5 0 Отговор
    "Рускини съблазняват в нета"!Кой се хване,да му мисли.

    Коментиран от #4

  • 3 Соваж бейби

    0 0 Отговор
    Това беше по моето време когато фейсбук още бяха нормални хора ,и се забавлявахме !Новото поколение са друга работа в любимото ми шоу всяка на Сирил Хануна се излъчи и 21-годишната инфлъуенсарка , продава водата си след къпане /мръсната във ваната /. За да си позволите бутилка, трябва да платите не по-малко от 1500 евро,беше излъчена и по
    Канал С8 ,шок и срамота ,обаче жената си казва че била бизнес дама и добре печели,.продава и използваните си бикини по 100 евро , бройката.
    Ruby Nikara, influenceuse qui vend leau de son bain, explique son "business"
  • 4 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Граф Балконски":

    А това много плаши уеш ,да не са караконджули от мексиканския празник на мъръвите ?