Last news in Fakti

30 Ноември, 2022 11:32 1 465 2

Уилям и Кейт с първо посещение в САЩ от 8 г.

  • принц уилям-
  • кейт мидълтън-
  • кралско семейство-
  • визита-
  • посещение-
  • сащ-
  • америка

Престолонаследникът и съпругата му ще прекарат 3 дни в САЩ, за да привлекат вниманието към проблемите с околната среда

Уилям и Кейт с първо посещение в САЩ от 8 г. - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Принцът и принцесата на Уелс ще се опитат да привлекат вниманието към наградата "Earthshot" за новатори в областта на околната среда, когато тази седмица направят първото си посещение в САЩ от осем години насам - пътуване, случващо се в сянката на напрежението между престолонаследника и брат му принц Хари и съпругата му Меган, които критикуват британското кралско семейство в американските медии, пише life.dir.bg.

Уилям и съпругата му Катрин ще пътуват до Бостън в сряда за тридневни обществени ангажименти, преди да обявят носителите на отличието в петък на церемония, водещ изпълнител на която ще бъде поп звездата Били Айлиш.

Бостън - родното място на Джон Ф. Кенеди, беше избран за домакин на втората годишна наградна церемония, тъй като речта на покойния президент от 1962 г., озаглавена "Ние избираме да отидем на Луната", която поставя пред американците предизвикателството да достигнат естествения спътник на Земята до края на десетилетието, вдъхнови аристократа и неговите партньори да набележат подобна цел за намиране на решения за климатичните промени и други екологични проблеми до 2030 г.

Първите призове бяха връчени миналата година в Лондон, непосредствено преди Обединеното кралство да стане домакин на конференцията за климата СОР26.

Но колкото и да се опитват кралските особи да се съсредоточат върху наградата, Уилям вероятно ще се сблъска с въпроси за Хари и Меган, които критикуваха кралското семейство за расизъм и безчувствено отношение в интервюта с Опра Уинфри и други задокеански медии.

Сериалът "Короната", чийто пети сезон отскоро е достъпен за гледане на стрийминг платформата Netflix, също възкреси някои от най-смутните времена за династията Уиндзор, в момент когато кралското семейство се опитва да покаже, че остава актуално в модерната, мултикултурна Великобритания след смъртта на кралица Елизабет Втора.

"Може да се каже, че за кралското семейство, особено що се отнася до Америка, напоследък не беше никак леко", казва Джо Литъл, главен редактор на списание "Majesty". "Те бяха подложени на изобилие от критики заради "Короната" и интервюто с Опра Уинфри, което не се отрази особено добре на династията Уиндзор. Смятам, че е добра възможност, докато са в САЩ, да бъде възстановен балансът, ако изобщо е възможно".

Каквито и да са тези усилия, те ще бъдат положени в и около Бостън, където Уилям и Кейт ще останат през цялото време на посещението си.

Двойката ще запази фокуса си върху проблемите на околната среда, срещайки се с местни организации, които реагират на покачващото се морско равнище в Бостън. Принц Уилям и Кейт Мидълтън ще посетят и центъра Грийнтаун Лабс (Greentown Labs) в Съмървил, Масачузетс, където местни предприемачи работят по проекти за борба с климатичните промени.

Престолонаследникът и съпругата му също така ще обърнат внимание на по-мащабни теми, използвайки звездната си мощ, за да подчертаят работата на организацията "Roca Inc.", която се опитва да подобри живота на младите хора, разрешавайки въпроси като расизъм, бедност и лишаване от свобода. Те също така ще посетят Центъра за развитие на детето към Харвардския университет, лидер в изследването на дългосрочното въздействие на преживяванията в ранна детска възраст.

Съпрузите ще се срещнат и с кмета на Бостън Мишел Ву и ще посетят Мемориалната библиотека и музей "Джон Ф. Кенеди" заедно с Каролайн Кенеди, дъщерята на покойния президент.

"Принцът и принцесата очакват с нетърпение да прекарат време в Бостън и да научат повече за проблемите, които засягат местните хора, както и да почетат невероятните решения за климата, които ще бъдат изтъкнати чрез наградата "Earthshot", се посочва в изявление, направено от двореца Кенсингтън, тяхната официална резиденция.

Отличието предлага 1 милион лири (1,2 милиона долара) под формата на парична награда за победителите в пет отделни категории: опазване на природата, чист въздух, възраждане на океаните, премахване на отпадъците и изменение на климата, предава БТА. Лауреатите и всичките 15 финалисти също така получават помощ за разширяване на проектите си, за да отговорят на глобалното търсене.

Победителите ще бъдат обявени на 2 декември в зала "MGM Music Hall" в Бостън на бляскаво шоу с участието на Били Айлиш, Ани Ленъкс, Ели Голдинг. Церемонията ще включва и видео, в което разказвачи са естествоизпитателят Дейвид Атънбъро и актрисата Кейт Бланшет.

Призовете ще бъдат връчени от актьора Рами Малек, комедийната звезда Катрин О'Хара и актрисата и активистка Шайлийн Удли. Шоуто ще бъде водено от Клара Амфо от ВВС и американския актьор и продуцент Даниъл Дей Ким.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    1 0 Отговор
    престолонаследника и брат му принц Хари ,/запетая/и съпругата му Меган
  • 2 цербер

    1 0 Отговор
    ...водеща изпълнителка на която ще бъде поп звездата Били Айлиш.