5 Декември, 2022 12:19 1 458 13

Кучетата предпочитат да се возят в електрически автомобили пред дизелови

  • кучета-
  • автомобили-
  • електрически коли-
  • дизелови коли-
  • любима песен

Най-предпочитаната песен от кучетата в колите е "How Deep Is Your Love" на Би Джийс

Кучетата предпочитат да се возят в електрически автомобили пред дизелови - 1
Снимка: Shutterstock

Кучетата предпочитат електрическите автомобили пред дизеловите, защото те са по-тихи и вибрациите в тях са по-малко, съобщи Дейли мейл.

В електрически автомобил пулсът на кучета намалява с 30 процента. По-малкото вибрации намаляват и опасността от гадене. В дизелов автомобил те се изправят от легнало положение с 40 процента повече.

Учени от университета на Линкълн са работили с 20 кучета. Те са ги возили по 10 мин. в електромобил и в дизелов автомобил с едночасова почивка, като са записвали биометричните им показатели. Снимали са ги и с ГоуПро камера, за да проследят признаци в поведението им, които са показателни за дискомфорт или спокойствие. Само едно от кучетата преди това се е било возило в електрически автомобил.

Резултатите от изследването потвърждават наблюдения на собственици на кучета, според които 39 процента се настаняват по-удобно в електрически автомобил, 43 процента са по-спокойни, 42 процента изглеждат по-малко тревожни, а 45 процента скимтят по-малко.

Отделно изследване показва, че според 58 процента от собствениците на кучета, питомците им са склонни да се превъзбуждат, когато пътуват с кола. Според 48 процента те страдат от тревожност, а според 44 процента - от гадене.

Най-предпочитаната песен от кучетата в автомобилите е "How Deep Is Your Love" на Би Джийс, следвана от "No woman no cry" на Bob Marley и "(Everything I Do) I'll Do It for You" на Брайън Адамс.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един на 54

    4 1 Отговор
    Куките също...
  • 2 ти да видиш

    22 1 Отговор
    Чакам сега, статия: "Кучетата предпочитат ЛГБТ собственици"!
  • 3 Има кучета

    4 4 Отговор
    по-умни и по-добри от някой ходещи на два крака същества с лична карта.
  • 4 Ракия с баница

    8 0 Отговор
    Блажно - Блажно - Блажно, та чак тече по стените...
  • 5 БОЗА

    9 1 Отговор
    Доводите стават все по изсмукани...от пръстите...Гретето е недоволна... ;-))))


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Коментар

    11 0 Отговор
    А към форума в давос не предявяват ли интерес???

    Гаси пропагандите?!
    Първо експериментална течност, дето е "по желание", но не те пускат на работа и в магазина, ако не си се набол?!

    После "мирна" държава била нападната от агресор, нищо че тая мирна държава поддържа батальон, определящ себе си като фашистки, а членовете му трепят мирно население в продължение на 8г?!

    А сега т.нар. зелена сделка се завира в публичното пространство точно като "ваксините" преди време!
    И как смятат да защитят природата от затопляне и замърсяване?! Ами като докарват танкери на мазут и дизел с втечнен газ, от другия край на планетата?!
    Също така и като въведат т.нар. съвременни електрички, които се зареждат главно от ток на въглища (това е основното гориво в световния енергиен микс), и издържат има няма 5г с една батерия?!
    И понеже токът ще стане кът, когато спрат енергията от изкопаемите горива (за простолюдието естествено), тогава да се подготвяме за връщане към първобитната ера?!

    Ей към такъв "прогрес" ни тикат сатанистите от гр. Давос!!!
  • 8 АБВ

    8 0 Отговор
    Абсолютно не вярно .Тези където пишат тези глупости дали са имали някога куче
  • 9 Суха съчка

    8 0 Отговор
    Тая статия направо ме разби.
  • 10 Хахах хах

    6 0 Отговор
    Най-важното е как обичали да се возят кучетата. Деца и възрастни умират от глад, вие пак с тези кучета и котки......А влака за Виетнам, обичат ли да хващат?
  • 11 Механик

    5 0 Отговор
    Е сега вече я втасахме! Каква познавателна статия!! Какъви глобални проблеми решава само!!!
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    пуснете някое видео как ги пърят в казана кучетата още докато са живи че интернет и ютуб са пълни с подобни клипове за кучетата в корея и виетнам да видят кучетата какво се случва с някой тяхни събратя и как вие кучето във горещото олио докато се изпържи живо, пак казвам ютуб е пълен с подобни клипове
  • 13 ганю

    0 1 Отговор
    просто е обяснението кучетата имат 40 пъти по развито обоняние от човека
    колите с бензин и дизел смърдят здравата затова