7 Август, 2013 16:12 5 587 0

Порно компания съди продуценти заради "Дълбокото гърло"

  • "дълбокото гърло"-
  • порно-
  • "лъвлейс"-
  • филм

Искат да спрат филма за живота на легендата Линда Лъвлейс

Компанията, която притежава авторските права за порно филма „Дълбокото гърло“, поде юридическа битка, за да осуети пускането на новата лента „Лъвлейс“, посветена на живота на актрисата Линда Лъвлейс, изпълнила главната роля в класиката за възрастни от 1972 г., съобщи Би Би Си.

От „Ароу Продъкшънс“ твърдят, че в новия филм, който трябва да излезе по американските екрани в петък, повече от 5 минути кадри от оригинала „Дълбокото гърло“, както и името „Лъвлейс“ в заглавието са използвани без разрешение. Те са подали в съда в Манхатън иск за 10 милиона долара, тъй като никой от продуцентите на „Лъвлейс“ не се бил обърнал към „Ароу“ за позволение да ползва тяхната интелектуална собственост.

Новата творба, която имаше официална премиера на филмовия фестивал „Сънданс“ през януари, разказва за ранните години на Линда Лъвлейс и за бурния й брак с Чък Трейнър, който я вкарва насила в порно бизнеса. Главните роли се изпълняват от Аманда Сейфрид и Питър Сарсгаард. Като властната майка на Линда се изявява Шарън Стоун.

Навремето „Дълбокото гърло“ - първият порно филм, разпространяван на голям екран, вкарва масово американската средна класа в киносалоните и донася 600 милиона долара печалба на създателите си. Линда обаче получава нищожен хонорар от 1200 долара. Години по-късно тя се отказва от псевдонима „Лъвлейс“ (любвеобилна), възвръща рождената си фамилия Борман и става активистка в кампанията срещу порнографията.

Актрисата умира на 53-годишна възраст при автомобилна катастрофа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА