Last news in Fakti

16 Декември, 2022 15:15 5 567 9

Виктор Ноар - мъжът, до когото всяка жена иска да се докосне

  • виктор ноар-
  • париж-
  • мит-
  • плодородие-
  • сексуално щастие-
  • жени

Странен мит превръща гроба на Виктор Ноар в символ на плодородието и сексуалното щастие

Виктор Ноар - мъжът, до когото всяка жена иска да се докосне  - 1
Снимка: Shutterstock

"Пер Лашез" е вероятно най-популярното гробище в света. То се намира в Париж и е вечен дом за мнозина изтъкнати личности.

Джим Морисън, например, продължава да създава проблеми и след смъртта си. Има назначен специален патрул, който пази гроба на фронтмена на "The Doors" от тълпи фенове, които пият, пушат и смущават реда.

Виктор Ноар също е погребан в "Пар Лашез". Той е известен като мъжа, до когото всяка жена иска да се докосне и историята му продължава да изумява мнозина.

Виктор Ноар е журналист през 19-и век, който работи в опозиционен вестник. Редакторът на вестника Паскал Гроусет е предизвикан на дуел от принц Пиер Бонапарт, братовчед на тогавашния управляващ император Наполеон III.

Причината е публикуването на противоречива статия срещу властта, пише vesti.bg.

Гроусет приема дуела и изпраща секунданти, които да уредят времето и мястото на конфронтацията. Един от тези секунданти е Виктор Ноар. По време на разговора възниква спор, Пиер Бонапарт вади пистолета си и застрелва младия журналист, който умира на място, едва 22-годишен.

Убийството разгневява обществото. Във Франция има множество демонстрации.

На погребението на Ноар в родния му град присъстват повече от 100 000 души.

През 1891 г., двадесет години след смъртта на Виктор Ноар, при създаването на Третата френска република, тялото му е преместено в гробището "Пер Лашез", за да се почете името и паметта му.

Известният френски скулптор Жул Далу получава задачата да създаде скулптура от бронз за гроба на Ноар. Далу избира да изобрази журналиста в момента на смъртта му, паднал на земята след като е прострелян.

Виктор Ноар - мъжът, до когото всяка жена иска да се докосне
Снимка: Shutterstock

По неизвестни причини Далу решава да даде на скулптурата забележима издутина под колана, което предизвиква формирането на наистина странен мит, който с течение на времето превръща гроба на Виктор Ноар в символ на плодородието и сексуалното щастие.

Смята се, че ако жена целуне статуята на Ноар по устните, потърка издутината на панталоните му и пусне цвете в шапката му, това ще ѝ донесе плодовитост и щастлив сексуален живот.

В легендата има съвсем точна конкретика. Ако искате да имате страстна авантюра - целувате Ноар по устните, ако искате да забременеете, трябва да се отъркате в издутината на панталона му.

Според мита самотните дами ще си намерят съпруг в рамките на една година след посещението на статуята.

Скулптурата потвърждава, че хората приемат този мит много сериозно.

Устните и слабините на Виктор Ноар са лъскави, докато останалата част от тялото има обичайния зеленикав оттенък на оксидиран бронз.

Виктор Ноар - мъжът, до когото всяка жена иска да се докосне
Снимка: Shutterstock

Интересът е толкова голям и необичаен, че през 2004 г. около статуята на Ноар е поставена ограда с предупредителен надпис: „Всяка повреда, причинена от непристойно търкане, ще бъде наказана."

Това води до протестите на толкова много жени, че властите са принудени да свалят оградата.

Дамите, които са забременели след посещение на гроба на Виктор Ноар често се връщат.

В знак на благодарност за сбъднатите желания, те поставят снимки на децата си и други предмети в шапката на Виктор Ноар.

Автор: Неда Узунколева


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ром Бакарди

    5 0 Отговор
    Да додат тука у махалата тез мераклийки за лапета и щаслив сексоален живот! Тъй ша ги ощастливя чи ракиа манджи и паре ша ми носат барем двайсе години. Тънга мънга няма тука-сичкуту жени ша влязват намращени, а ша излязват ухилени.

    Коментиран от #3

  • 3 Мити тангото

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ром Бакарди":

    Бате, може ли и аз да намина?

    Коментиран от #5

  • 4 Соваж бейби

    2 1 Отговор
    А А А тц тц тццццък...земат го накацат стари моми , грозни дами ,дебеланки на по 150 кг ,и + земе им се отвори парашюта знае ли чоек?!Току виж е засенчил и чудотворни икони ,църковни храмове ,да не откраднат
    скулптурата еййй ,на гробищата уеш ?!Човешката глупост няма граници ...
  • 5 Ром Бакарди

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мити тангото":

    Яла ве...ама само ша киризиш и ша подсмарчаш докат аз ша ги прая щасливи и видимо дуволни. Коги станеш патрон и газар кат мене-ша доди и твоя ред.

    Коментиран от #6

  • 6 Соваж бейби

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ром Бакарди":

    На път си да ти се збъдне мечтата,хващаш пътя за Париж ,и директно си търсиш работа като подръжка ,пазач ще наемат няма много кандидати за гробищата.Заставаш до скулптурата и си даваш номера на телефона,тарифа за услуги на всяка минала от там,може да вземаш и 5 € такса за пипане на скулптурата.Ако бизнеса се разрасне викаш брачеди ,авери на помощ и те изкарат някой лев .

    Коментиран от #7, #8

  • 7 ХахХахххах

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Соваж бейби":

    Бакардито. е голям зевзек. Иначе е грамотен и точен човек и понякога се издава.

    Коментиран от #9

  • 8 Aнние

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Соваж бейби":

    Не вярвай на всичко написано.
  • 9 един от стадото

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ХахХахххах":

    разбира се. Иначе мотамо не можеш го докара като оригинала. Интонация, словоред..А Соваж бейби е умна жена и най вероятно го дава за пример как и от нищото може да изкараш някое евро/там/. Само не и е дошло на ума, че ако оригиналите отидат там на гроба никакви пет евро, кои ти мисли за утре, направо го вдигат целия, после ъглошлайфа и на вторични