Last news in Fakti

9 Януари, 2023 12:56 1 499 2

Официална рокля на принцеса Даяна отива на търг за втори път (СНИМКИ)

  • рокля-
  • вечерна рокля-
  • принцеса даяна-
  • търг-
  • продажба

Велурената лилава рокля се очаква да стигне цена от 120 000 долара

Официална рокля на принцеса Даяна отива на търг за втори път (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Вечерна рокля, носена от принцеса Даяна, ще бъде продадена на „Сотбис” в Ню Йорк, съответна информация се появи на сайта на търговската къща. Това е рокля в цвят тъмен патладжан от коприна и кадифе, без презрамки и с пола във формата на лале, допълнена с три копчета на гърба, пише БГНЕС.

Емблематичната велурена рокля, създадена през 1989 г. от модния дизайнер Виктор Еделщайн, се оценява от експерти за 80 000 - 120 000 долара. Тя се предлага на търг за втори път, след като вече бе продадена пак на ”Сотбис” през 1997 г.

Публикация, споделена от Sotheby's (@sothebys)

Известно е, че в това облекло принцесата, наред с други неща, се появи на страниците на списание „Венити феър” през 1997 г., отбелязва „Форбс”. Фотографът Марио Тестино стана автор на фотосесията, направена три месеца преди смъртта на Даяна.

Преди това Даяна е носила роклята за портрет с тогавашния ѝ съпруг Чарлз през 1991 г.

През декември беше съобщено, че кръстът Атала на принцеса Даяна ще бъде продаден на търг. С него майката на принцовете Хари и Уилям се появи на благотворителен бал през 1987 година.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Освалдо Риос

    2 0 Отговор
    Дали има бандаж под фустата?
  • 2 Фетишизъм

    2 0 Отговор
    И без пари да ми я дават, пак няма да я облека, пък била тя на принцеса, или пък на каквато и да била публична личност, само защото била известна. И какво от това? Обикновен човек като всички . Създаване на идоли и нищо друго.