10 Януари, 2023 16:41 817 1

8 съвета как да се настроите за работа след празниците

  • празници-
  • работа-
  • съвети

Пречистете тялото и ума си

8 съвета как да се настроите за работа след празниците   - 1
Снимка: Shutterstock

Всеки има нужда от малко почивка от време на време. Ето защо коледните и новогодишните празници са чакани от всички. В студеното и хладно време да прекараме незабравими моменти на топло вкъщи със семейство и приятели звучи като добра идея. За съжаление, след няколко дни обаче усещаме, че започваме да губим ритъм и за да се настроим за работа ще ни е необходимо малко време.

В следващите редове ви предлагаме няколко малки трика, с които ще можете да се настроите за работа след дългата зимна почивка. Ето ги и тях:

Мислете позитивно

Не се настройвайте негативно – не мислете за служебните имейли, които са се натрупали или за отложените срещи, които трябва да проведете. Не мислете за скуката в офиса или пък за колегите които не харесвате. Точно обратно – припомнете си какво харесвате в работата си. Направете си равносметка и си спомнете защо кандидатствахте за тази позиция и какво ви грабна в нея. Спомнете си за успехите, които сте постигнали с вашия екип и колко още напред можете да стигнете. Не забравяйте, че винаги можете да се развивате и ако не се чувствате удовлетворени, можете да запишете курс, да се преквалифицирате и да намерите друг пост, на който ще се чувствате по-добре.

Не бързайте да свършите всичко наведнъж

Избягвайте да се стремите да свършите всички натрупали се задачи, веднага щом се върнете на работа, пише az-jenata.bg. Вместо това, започнете лека-полека и отмятайте ангажиментите – първо тези, които са с най-голям приоритет, след това останалите. Така няма да се стресирате прекалено, защото това може да ви обърка и да не знаете какво да правите.

Не прекъсвайте връзката си със службата

Ако буквално се „изключите“ от работата си, това може да ви попречи да се върнете към работния ритъм. Не губете връзка с офиса. Макар и да ви се стори досадно, тази тактика може да ви помогне да поддържате съзнанието си активно и след това да се върнете на работа по-лесно.

Поддържайте контакт с колегите си

Независимо дали харесвате хората с които работите, стремете се винаги да спазвате работна етика и да поддържате добри взаимоотношения с колегите. Това ще ви помогне да направите работната атмосфера по-приятна, като дори не е изключено да завържете добри познанства, които могат да преминат в приятелства.

Разберете, че празниците са свършили

Ако по цял ден седите в офиса и само мислите колко хубаво ви беше вкъщи, това определено няма да ви помогне да се адаптирате по-бързо. Осъзнайте, че празниците са свършили и е време да се захващате за работа. Отлагането само ще направи старта по-труден.

Направете си списък

Започнете да си съставяте списък със задачите, които трябва да вършите. Можете да започнете както с нещата, които имате да направите в домакинството, така и с тези, които трябва да направите в работата. Така ще избегнете пропускането на някоя важна задача.

Направете си физически детокс

През празниците сме склонни да хапваме повече, да пийваме повече и да спим до по-късно. За да се настроите за работното ежедневие, може би е добра идея първо да направите физически детокс. Започнете начисто – като за начало, ограничете приема на сладки и тестени храни и първите дни наблегнете на повече сокове и храни, богати на протеини. Опитайте се да не приемате алкохол късно вечер, както и да ограничите количеството му.

Правете планове

За да избегнете стреса след празниците, започнете да планирате кратка почивка. Това може да ангажира съзнанието ви и да ви помогне да преодолеете лошото настроение, което може да ви връхлети. Потърсете изгодни оферти за спа уикенд, сбирка със стари приятели или пък вечеря и кино с любимия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ама, че

    1 0 Отговор
    глупости.