12 Януари, 2023 15:15 7 999 16

10 известни личности, починали от алкохолизъм (СНИМКИ)

  • известни личности-
  • алкохол-
  • цироза-
  • смърт

За съжаление, има доста знаменитости, които в крайна сметка се предадоха пред пиенето

Когато става дума за публични битки със зависимостта, злоупотребата с алкохол често остава настрана. Злоупотребата с наркотици се възприема като по-сериозна, а проблемите с пиенето често се оставят на заден план. Въпреки това, прекаляването с алкохол, особено за продължителен период от време, може да бъде изключително вредно за нашето здраве и определено не е нещо, което трябва да се приема леко. За съжаление, има доста знаменитости, които в крайна сметка се предадоха пред пиенето.

Ето кои са те:

Мики Мантъл

Мики Мантъл беше бейзболна легенда, който е смятан за най-великия нападател в историята. Освен това той беше тежък алкохолик в продължение на много години. В началото на 1995 г. лекарите установяват, че черният дроб на Мантъл е изгнил от хепатит, цироза и рак. Той получава чернодробна трансплантация, но в крайна сметка умира на 13 август 1995 г.

Джак Керуак

Авторът Джак Керуак, чийто втори роман „На пътя“ (1957) го превръща в икона на битийното поколение, се бори със злоупотребата с алкохол през целия си живот. Той умира през 1969 г., след като е откаран по спешност в болница, когато започва да повръща кръв, докато пие уиски . Причината за смъртта му е кръвоизлив, причинен от цироза.

Джон Бонам

Джон Бонам е английски музикант, най-известен с това, че е барабанист на Led Zeppelin. Той почина на 32-годишна възраст поради задушаване от повръщане. Разследването на съдебния лекар разкри, че Бонам е бил доста зле в деня преди смъртта си , но въпреки това той е започнал деня си с 16 чаши водка за закуска.

Ричард Бъртън

Ричард Бъртън, уважаван актьор и бивш съпруг на Елизабет Тейлър, страда от алкохолизъм през по-голямата част от живота си. През 1974 г. той се сблъсква със смъртта поради прекомерното си пиене. Когато умира през 1984 г. на 58-годишна възраст, това се дължи на интрацеребрален кръвоизлив. Действителната му смърт е внезапна, но здравето му е влошено от много години поради алкохолизъм.

Райън Дън

Бившата звезда от "Джакас" Райън Дън загива в автомобилна катастрофа, когато е само на 34 години. Той шофирал автомобила си, когато излязъл от пътя и се ударил в дърво. Токсикологичният доклад показва, че когато Дън катастрофирал, нивото на алкохол в кръвта му е надвишавало двойно допустимата граница. Това не било първото провинение на Дън при шофиране в нетрезво състояние и било известно, че се е борил с пристрастяването си към чашката.

Ханк Уилямс

Кънтри музикантът Ханк Уилямс, който ни донесе такива класики като „Hey, Good Lookin“, почина на трагично млада възраст от усложнения след злоупотреба с алкохол. Причината за смъртта му са кръвоизливи в резултат на алкохолизъм. Той е само на 29 години, когато умира.

Вероника Лейк

Вероника Лейк беше актриса, известна най-вече с ролите си във филмите за фаталната жена. Първоначално тя е много успешна, но кариерата ѝ бързо залязва, отчасти поради пиенето ѝ. Актрисата от „Пътешествията на Съливан“ (1941) умира през 1973 г. на 50-годишна възраст. Причината за смъртта ѝ е хепатит и остра бъбречна недостатъчност, вследствие на алкохола.

Били Холидей

Били Холидей е смятана за една от най-влиятелните женски вокалистки в джаз и блус жанровете. Тя бързо постига невероятен успех, но кариерата ѝ е помрачена от правни проблеми и злоупотреба с вещества. Тя умира от цироза, когато е само на 44 години.

Ерол Флин

Роденият в Австралия актьор, става известен през Златния век на Холивуд. Той беше най-известен с ролите си на романтичен измамник. Актьорът бе популярен с хедонистичното си поведение, което включваше пиянство и в един момент злоупотреба с наркотици. Той умира на 50 години, а аутопсията показва, че е имал сърдечно заболяване и цироза.

Барбара Пейтън

Барбара Пейтън някога е била амбициозна актриса, чието бъдеще е опорочено от проблемите ѝ с алкохолизма и наркоманията. Животът ѝ бил обект на голям обществен интерес. Битките на Пейтън със злоупотребата с наркотици ѝ докараха проблеми за измами с чекове и проституция и бяха крайната причина за смъртта ѝ: тя умира от сърдечна и чернодробна недостатъчност на 39-годишна възраст.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДРОнег

    35 23 Отговор
    Липсват "великите" личности сталин-кръволока и георги димитров, известен като Гошо Тарабата

    Коментиран от #8

  • 2 Антон

    46 11 Отговор
    Пак сте преписали някоя американска статия. Сигурен съм, че повечето българи не са чували за никой от тях.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мито

    43 4 Отговор
    А Владимир Висоцки няма ли да споменете, мир на праха му.

    Коментиран от #6

  • 5 мдаааа

    26 12 Отговор
    По-добре от алкохолизъм , отколкото от препарат за вани ...
  • 6 провинциалист

    16 9 Отговор

    До коментар #4 от "Мито":

    Няма да го споменат - по сегашната конюктура той се води путинофил.
  • 7 Роза

    22 2 Отговор
    За съжаление много талантливи хора не издържат на бремето на славата и известността и се алкохолизират.В крайна сметка по-добре е да си беден и неизвестен.И в БГ има достатъчно примери за пропили се таланти,съкратили живота си по нелеп начин.
  • 8 ХАХАХА

    11 12 Отговор

    До коментар #1 от "ДДРОнег":

    Гитлер ,къде го ОСТАВИ или той не е кръволок и морфинаджия.?

    Коментиран от #16

  • 9 Хасковски каунь

    12 4 Отговор
    В списъка липсва балканец, т.к. той има философия на пиенето. Много, но бавно и с мезе
  • 10 Ти си

    21 3 Отговор
    Толкова известни личности че чак непознати . А за капак единия умрял при катастрофа причинена в следствие на употреба на алкохол а не от алкохол .
    "Беше " може да пише само този който е съвременник на хората за кото пише ( съмнявам се че Божидара е съвременник на Вероника Лейк) иначе формата е "бил , била , били " за минало време !
    Като копирате нещо и го преведете през гугъл поне го редактирайте че иначе се излагате граматически ...
  • 11 По-добре

    15 3 Отговор
    известен пияница отколкото анонимен алкохолик...По този повод да се включим в акция "Три дни без алкохол" на 29-ти, 30-ти и 31-ви февруари. Наздраве!
  • 12 И също

    6 3 Отговор
    Ейми Уайнхаус
  • 13 ДЖОНИ МОТЪН ОТ МОНТАНА

    11 3 Отговор
    ....ми юрий гагарин....ами поета с ватенката...васко де ГАМА от село рупча.......
  • 14 хм...

    4 1 Отговор
    Ханк Уилямс прилича ли ви на 29-годишен? На мен ми изглежда на 40г.
  • 15 еми така става

    5 2 Отговор
    който пие вино и ракия,той не остарява......щото....МЛАД УМИРА
  • 16 Коку

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "ХАХАХА":

    Той е педал