Last news in Fakti

15 Януари, 2023 15:41 3 394 7

4 навика, които ви състаряват

  • навици-
  • грижа за кожата-
  • състаряване

Kолкото и средства да отделяте за скъпа козметика с антиейдж ефект, няма да има полза, ако не спазвате някои определени правила

4 навика, които ви състаряват   - 1
Снимка: Shutterstock

Всяка от нас води своята битка с времето и се опитва да задържи младежкия външен вид за по-дълго. Истината обаче е, че колкото и средства да отделяте за скъпа козметика с антиейдж ефект, няма да има полза, ако не спазвате някои определени правила.

Причината е, че има редица ежедневни навици, които безвъзвратно ни състаряват. Кои са те, може да видите в следващите редове:

Да спите по лице

"Гравитацията печели, когато спим по лице, а пораженията върху кожата са огромни", категорични са дерматолозите. Подпухналост и отичане на очите са най-видимите следи от спането в тази поза, а с течение на времето сънят с лице надолу води до дефицит на колаген, разкриват експертите. Освен, че тази поза допринася за загубата на еластичност, спането по лице допринася за появата на т.н. “линии на съня” – бръчки, които се гравират постепенно по кожата и не изчезват.

Да не си махате грима вечер

Често срещана грешка сред дамите е да забравят да си измият лицето преди лягане. Ако не махнете грима и мръсотията, натрупала се върху лицето ви през деня, бъдете сигурни, че няма да се радвате на свеж и младежки вид на следващия ден. Гримът запушва порите и не позволява на кожата да диша и да се регенерира през нощта. Прахът и замърсяванията под дебелия слой макиаж спомагат за образуването на бактерии, допълнително увреждащи състоянието на лицето ви и водещи до появата на пъпки и комедони.

Комбинацията на различни продукти за лице

Ако използвате тонове различни продукти за грижа за кожата и не сте сигурни за точното приложение на всеки продукт, това може да е вредно за външния ви вид, пише woman.bg. Например: "Продуктите, съдържащи ретинол, се използват за предотвратяване на бръчки, а когато се смесват с продукти с бензоил пероксид – активната съставка за борба с акнето, кожата ви може да се изсуши и дори да се появят зачервявания и възпаления. Те не само загрозяват лицето ви, но и правят фините бръчици по-видими", казва Пател. Затова използвайте продуктите, чийто състав сте проучили и за които знаете, че са подходящи за вашия тип кожа.

Липса на достатъчно вода

Липсата на ефикасна хидратация също е пагубна за външния ви вид. Наред с всички вреди, които неприемането на достатъчно течности причинява, то води и до изсушаването на кожата и загубата на еластичност. Затова за да сте свежи за по-дълго, пийте поне по шест чаши вода на ден, съветват дерматолози.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕС фен

    17 3 Отговор
    И помнете: каквото и да правите не може да се спасите от остаряването, бръчките, болестите,
    деменцията и накрая смърта.
  • 2 Кольо,

    13 2 Отговор
    На коментар 1 който преди да му постави минус добре да си помисли и да знае че е смъртен, без значение богат или не..!
    Биологичният часовник цъка за всички, щом има начало трябва да има и край!
    Важното е как си живял и каква следа ще оставиш след себе си!

    Коментиран от #5

  • 3 Същество в 21 век

    4 3 Отговор
    Хора които са намеквали че аз съм кофти човек, значи са лъгали, те просто не искат да се съвзема и искат да нямам аз дълголетие и хубав живот, приятелка и т.н.!
    Те са дяволи, грешници , промити мозъци, хора, които не могат да обичат, обичат да сломяват хората, за да няма живот за мен!
    По света има много хора които са болни от шизофрения, но те не знаят но, а аз знам много неща!
  • 4 Колю мамата ФЕН

    2 2 Отговор
    Аз кога ще живея ИСТИНСКИ добре?
  • 5 Ментално

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Кольо,":

    Прегледай се
  • 6 оня

    4 3 Отговор
    Има и подмладяващи процедури например сперма по лице. Който ме случша ще напълни гуша

    Коментиран от #7

  • 7 аудиторията

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "оня":

    Затова ли приличаш на стар ГЗ?