Last news in Fakti

16 Януари, 2023 12:30 6 324 19

Какво крие ЦРУ за Ноевия ковчег?

  • ноевият ковчег-
  • ноевия ковчег-
  • ковчег-
  • планина арарат-
  • арарат-
  • цру-
  • останки-
  • доказателства

През последния век тайните служби твърдят, че са открили останките на Ноевия ковчег, но снимки така и не са показани

Какво крие ЦРУ за Ноевия ковчег? - 1
Снимка: Shutterstock

Днес, когато все по-често американските и европейски медии говорят за потенциална световна война, имайки предвид ядрения Армагедон, който е надвиснал над главите ни, е време да погледнем назад към нашите предци. Или по-скоро към книгата Битие от Стария завет на Библията, пише Труд бг.

Там е даден подробен инструктаж за изграждането на Ноевия ковчег, който съхранява животинските видове и семейството на Ной. В края на краищата старозаветният старец, заедно с цялото си семейство и „същества по двойки“, успяват да се спасят по време на Потопа.

Книгата разказва подробно, че ковчегът - направен от гоферово дърво, трябва да бъде наклонен както отвътре, така и отвън. Дължината му е триста лакътя, ширината е 50, а височината е 30. Гофер означава кипарис, а размерите са 150 на 25 и 15 метра. Планината Арарат, където акостират Ной и останалите, сега е в източната част на Турция. Височината ѝ е повече 5 хиляди метра.

Засекретен обект

Изображения на Ноевия ковчег са класифицирани от самите "тайни" служби на ЦРУ, които твърдят, че го откриват на една от скалите на Арарат. Тук си струва да се отбележи, че ако в повечето държави се пазят секретни материали по политически причини, в САЩ всичко е „секретно“. Дори неща, които нормален човек не би счел, че е необходимо да бъдат тайни.

Американските технологии позволяват на местните специални служби да прекосят границите на СССР на голяма надморска височина след края на Втората световна война.

Още през 1949 г. се появява тайното досие на ЦРУ, което се състои от пакет снимки на снежния Арарат, наречен "Араратската аномалия". Тези, които са видели снимките, твърдят, че изображенията под ковчега са фантазия на луд. ЦРУ обаче класифицира тези снимки. Но защо, е друг въпрос.

Тайни полети

Отбелязва се, че снимката е извършена от американски разузнавателен самолет, който се издига от територията на Турция и заснема военни бази на територията на Съветския съюз. Освен това, някой в ​​ЦРУ смятат, че тъмните петна на върха на планината са неопровержимо доказателство за една от историите от Стария завет.

Разузнавателните полети продължават почти цяло десетилетие. Фотографското оборудване се подобрява, нискокачествените кадри остават в миналото и теолозите от специалните служби виждат все по-ясно останките от Ноевия ковчег на снимките на една от скалите.

Това „откритие“ е доста скандално и непотвърдено. То би породило религиозен и дипломатически скандал, който правителството на САЩ не може да си позволи. Въпреки че ЦРУ обещава да разсекрети снимките на Арарат, така и не го прави.

Десетилетия по-късно обаче е заснет документален филм, но освен спекулации, не са представени никакви доказателства. И така, темата за класифицираните снимки на "Ноевия ковчег" мигрира от поколение на поколение.

Китайската версия

Масло в огъня наливат и вездесъщите китайци, които казват пред Агенция Франс Прес, че са открили Ноевия ковчег. Според тях останките от "кораба" са намерени на 4000 метра надморска височина на планината Арарат.

Въглеводородният анализ показва, че материалите, от които е направена находката, са произведени преди около 4800 години. Китайците са почти сто процента сигурни, че става дума за ковчега.

Свидетелството на Уилям Тод, който служи във военноморските сили на САЩ и посещава Турция през 1952 г., е едно от най-убедителните доказателства за местоположението на Ноевия ковчег. Пилотът твърди, че докато лети над планината, открива структура, която смята за ковчег.

„Беше правоъгълна лодка. Около десетина метра от конструкцията стърчаха от леда. Дадохме четири или пет копия от снимките на нашия екип“, казва тогава Тод. По думите му, той прави снимки на лодката, но всички те не са достъпни до момента.

Архивите на Военноморския фотографски научен център във Вашингтон казват, че "не могат да намерят оригиналните негативи". Така че няма потвърждение на думите на Тод.

И все пак учените са убедени, че е имало Потоп. Друг е въпросът дали е в световен мащаб. Някъде през 5000 г. пр. н. е. в района на Черно море се случва катастрофално наводнение. Ето още едно доказателство за митичната потънала Атлантида.

Въпреки това, ЦРУ все още не иска да блести с шпионските си умения и действия от времето на Студената война, признавайки за безнаказани полети на голяма надморска височина над Съветския съюз.

Освен това, след унищожаването на шпионски самолет със свръхвисока надморска височина с ракета земя-въздух, пилотиран от американския пилот Гари Пауърс над СССР на 1 май 1960 г., темата за Ноевия ковчег започва да избледнява и да се забравя.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тихомире крие че

    9 1 Отговор
    Съм люлял майка ти на едно дърво на клона
  • 2 Русофил

    11 25 Отговор
    Всички сега се интересуват от друг ковчег, този на Пу.
  • 3 Заеков

    26 3 Отговор
    Ноевият ковчег е открит в Охридското езеро.
  • 4 македонско девойче

    18 1 Отговор
    Ноевата арка да ја бараат во Скопје, таму ќе ја најдат.
  • 5 Как няма да го пазят в тайна

    18 1 Отговор
    Ако са одрънкали милиони за глупостите.
  • 6 БеГемот

    13 4 Отговор
    Ама тия животни едно върху друго ли са били и какво са яли на Ной дъртия грездей ли?!

    Коментиран от #18

  • 7 това е мястото

    6 7 Отговор
    39.7053803,44.2475649

    може да се види в гугъл мапс. Всичко, което е написано в библията е истина, макар и да е трудно да се разбере, макар и с много архаични думи.

    Коментиран от #11, #19

  • 8 Мъжко и Женско

    30 4 Отговор
    "заедно с цялото си семейство и „същества по двойки“, успяват да се спасят по време на Потопа". Не пише само "по двойки" , а ясно си пише Мъжко и Женско. Така се запазва и продължава рода, а не по 14 пола, 18 пола или кой както се определи.
  • 9 Соваж бейби

    23 4 Отговор
    Вече е ясно че американците с всяко ново поколение стават по зле и имат нужда от пси .помощ!

    Коментиран от #10

  • 10 Жена

    24 8 Отговор

    До коментар #9 от "Соваж бейби":

    Измряха немските умове който избягаха от Германия в САЩ след ВСВ. Краварите западат отвсякъде.

    Коментиран от #12

  • 11 оФчара

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "това е мястото":

    Има логика,то и до днес около тази точка си е животински свят.
  • 12 Соваж бейби

    14 4 Отговор

    До коментар #10 от "Жена":

    Американците си плащат за деянията и поробването на коренните жители с лудост "муди".Скоро гледах в епизод на Зак Беганс в Аризона, Vulture City се случват разни неща за втори път гостува екипа на това място 2020 г.Вика за интервю и наследници на племената които са живяли по тези места Navajos те споделят че на времето дедите им шамани са пазили злите духове и порталите затворени ,злото да не излиза и да не обладава хората.След разгонването изселването на местните всичко е на свобода ,няма кой да контролира тези неща и хората полудяват ,обладават се от злото...Страдат си от невежеството и алчност американците за заграбване на чужда земя късо написано темата е доста голяма и обширна.
  • 13 пейо

    18 2 Отговор
    Аз не знаех ,че ЦРУ се занимава с такива работи. Знам ,че е най голямата легална престъпна организация занимаваща с е- с убийства на лидери-повече от 30 опита за убийството на Де Гол и около 437 опита на Ф. Кастро--отвличане на лидери неудобни за тях -Италианския Министър А.Моро- обесването на Садам Хюсеин организиране, финансиране на терористически организации -- убийство на лидери М. Кадаффи , убийството на Иранският Генерал Сюлеймани . Сваляне на законо правителства в Чили- Алиенди само за 30 години са участвали в 241 случая подобни престъпления.Тая е най- голямата престъпна организация създадена в историята на човечеството.
  • 14 Антон

    8 4 Отговор
    Ноевият ковчег може да е изгнил за 3-4 000 години, но 100% е същестувал.
  • 15 В търсене на шарани

    9 1 Отговор
    Американците са патологични лъжци. Скалъпване на истории от небивалици и измислици, подпряни от нещо като факти.
  • 16 Заяц

    3 1 Отговор
    в САЩ всичко е „секретно“. Дори неща, които нормален човек не би счел, че е необходимо да бъдат тайни.

    Това е истината за ФАЩ
  • 17 1111

    1 3 Отговор
    Оцеляло дърво на 4800 години. Вярвате ли?
  • 18 не си оригинален

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "БеГемот":

    Сигурно са имали някакви запаси. Твърди се, че потопът е продължил около година, но в паралелни реалности времето може да тече различно.
  • 19 Статистик

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "това е мястото":

    Ако четеш Библията сериозно и без религиозни пристрастия ще разбереш, че е съшита с бели конци - особено Стария завет. Пример? Ами кажи ми как се е пръкнал човешкият род само от Каин, като няма други жени? Да, имал е сестра - но същата тази Библия забранява кръвосмешението!! Впрочем според текста Каин отива в Земята на Нод, където се ЖЕНИ - за коя? И, между другото, първата жена не е Ева, а Лилит -- което обаче го има написано само в Библията на гностиците, от която е преписвано за създаването на днешната Библия!