Last news in Fakti

18 Януари, 2023 12:15 1 462 4

Разкриха защо понякога бъркаме къде е ляво и дясно

  • ляво-
  • дясно-
  • объркване-
  • посоки-
  • причини

Учени обясняват каква е възможната причина за това

Разкриха защо понякога бъркаме къде е ляво и дясно - 1
Снимка: Shutterstock

Според изследване повече от 15% от населението на света бърка посоките ляво и дясно. Учени обясняват каква е възможната причина за това.

Според тях процесът сам по себе си е сложен механизъм, който включва множество комплекси – звук, памет и комплексно осъзнаване на всичко. При някои хора тези процеси се случват по-бързо, а при други – по-бавно. Именно това е възможно да е причината за грешната ориентация, пише NOVA.

Повече по темата гледайте във видеото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаглей

    2 0 Отговор
    Ами жена ми бърка всичко, защото е т... Па не ми трябва да съм учен, за да открия това
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор
    " ...повече от 15% от населението ..." 🤔🤔🤔
    Абе почти 40% ‼️‼️‼️
    Защото 80% от единия пол го бъркат, по-точно налучкват ‼️‼️‼️
  • 3 ха ха

    1 3 Отговор
    Ми, всяко нормално дете би се объркало от простотиите на възрастните. Обясняват ми кое е ляво и дясно и след това застават срещу мен и ми говорят обратното. На мен ми се видя много сложно и объркващо. И до ден днешен като ми кажат дясно си превеждам "от страната на ръката с която пиша" и ако трябва поглеждам за дясната ръка на човека отсреща. Часовникът също представлява трудност за децата и иска повторение докато го усвоят. Вероятно започваме да ги учим тези неща на възраст, когато не сме узрели още и не ги тренираме достатъчно като деца...
  • 4 плевен

    0 0 Отговор
    Сещам се за най- готиния келеш, когото съм виждал- Пламен Гетов: Дават му да бие дузпа и той се лигави с вратаря. "Ще ти го вкарам в долния десен ъгъл!" Дум, вкарва му в левия и се хили:
    - Не твое дясно бе, мое дясно.