Last news in Fakti

26 Август, 2013 15:39 5 692 0

Спите на работа? Ето 8 начина да не ви хванат

  • сън-
  • спите на работа

Сънят е важна част от нашето ежедневие и липсата на такъв влияе на здравето ни

Спи ви се. Очите ви се затварят и главата ви клюмва напред. Тогава се стряскате и осъзнавате, че сте на работа. Трудно ви е да държите очите си отворени.

Експертите ще ви кажат, че сте един от многото, които страдат от липса на сън. Те ще ви дадат съвет как да повишите енергията си през деня, както и съвети за това как да получите съня, от който имате нужда през нощта, за да сте бодри и усмихнати през деня.

Да, но тези хора изобщо не взимат под внимание, дори напълно пренебрегват факта, че вашата работа е невероятно скучна. Дори да се наспивате прекрасно и да имате здравословен сън пак можете да се отегчите по време на работа, и скуката да доведе до сънливост. За съжаление, не може да промените факта, че работата ви е скучна или монотонна.

Предимствата на собствения офис/кабинет

Ако имате собствен офис, работно място, което не делите с други колеги... е тогава можете да спите навсякъде – в стола, на пода, на бюрото, под бюрото, за допълнителен комфорт си донесете възглавница или спален чувал. Само не забравяйте да заключите вратата или да поискате никой да не ви безпокои.

Офис от типа „отворено пространство“ или всички работят заедно

Ако работите на място, където има и други хора това не означава, че сте напълно прецакан. Просто трябва да знаете някои хитрости или най-елементарното – да спите с лице, обърнато в правилната посока, т.е. Никой да не ви вижда как затваряте очи.
Но ако имате нужда от по-добро прикритие, надяваме се с 8-те съвета по-долу, да помогнат да направите дрямката си по-приятна и да намалите шансовете да ви хванат:

1. Спиш и превърташ
„Спиш и превърташ“ е техника, която отнема време да се овладее, но е много ефективна. Повечето компютри имат настройка да сложат вашия монитор или лаптоп в режим на скрийн сейвър след няколко минути на неактивност. Това може лесно да бъде променено от настройките, но много компании блокират достъпа до тази настройка. За да преодолеете тази пречка, можете да се научите да спите и превъртете с мишката в същото време. Това позволява на компютъра да не навлиза в режим на скрийн сейвър, което прави много по-малко очевиден факта, че спите на бюрото си.

2. Снимка на екрана Екранни защити
Скрийн шот снимка вместо екранна защита е все едно дебел човек да облече спортен екип. Те правят мързеливия за изглежда много активен. Вие няма да заблудите всички, но може да заблудите хората, които просто минават край вас. A скрийн сейвърът, който показва проста екранна снимка на Microsoft Excel или друг често използван софтуер е ефективен метод да „излъжете“ автоматичната екранна защита, която проваля повечето дрямки на работното място.

3. Легло под бюрото
Направете си удобно кътче под бюрото си, където да можете да подремнете, замаскирайте го с кош за боклук, някой и друг кашон или кутия. Преди да се шмугнете там обаче, се уверете, че скрийн сейвъра от съвет No2 е включен.

4. Обедна дрямка
Използвайте обедната си почивка за да поспите. Качете се в колата си и шофирайте до някое по-закътано място където да паркирате и да подремнете без да ви забележат колегите.

5. Подпрете брадичката си с ръка
Усъвършенстваното изкуството да балансирате теглото на главата и на брадичката си е много важно за дрямката на бюро. Поставянето на ръката под брадичката за възглавница може да бъде сбъркано с момент на дълбок размисъл, ако се прави правилно. Ако някой ви събужда, дръжте тази стойка за още няколко секунди и попитайте произволен въпрос. Когато не знаят отговора, им кажете, че обмисляте този въпрос. Ако не се сещам за конкретен въпрос (нормално, спали сте до сега), винаги можете да разчитате на въпрос свързан с Microsoft Outlook като например: "Да те питам, седя си тук и се опитвам да си спомня как да настроя автоматичния филтър на пощата, за да видя само имейлите с прикачен файл, но искам да огранича параметрите, за да ми покаже само имейли с прикачен файл до 50KB и освен това да не ми показва екселски прикачени файлове. Помниш ли как се прави това? " Ако са мислели, че спите ще започнат да се съмняват, след като сте задали такъв задълбочен въпрос.

6. Носете слънчеви очила
Никой не може да види очите ви, когато сте със слънчеви очила, така че е невероятно лесно да ги затворите. Проблемът е, как да носите слънчеви очила в офис, без колегите ви да ви помислят за луд? Можете да кажете, че очилата са с диоптър и ги ползвате, защото не сте открили другите си очила. Ако все пак искат да проверят, а разлика няма, просто кажете, че са слаби.

7. Фалшива среща
Въпреки, че не се препоръчва, можете да си измислите среща и да подремнете в конферентната зала или навън, но ако ви хванат можете да ви уволнят.

8. Дрямка в тоалетната
Не препоръчваме и спане в тоалетната. Хората са склонни да забелязват, когато някой е в банята за повече от час, и сънят не е най-лошото предположение, което могат да си направят.

Трябва обаче да отбележим, че спането на работното място е лошо нещо, така че постарайте се да го избегнете. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА