Last news in Fakti

12 Февруари, 2023 12:58 6 637 7

Новият български филм "Игра на доверие" тръгва по кината в цялата страна

  • игра на доверие-
  • филм-
  • яна маринова-
  • луиза григорова-
  • мартин макариев

Филмът проследява драматични събития от живота на Яна Маринова и нейната майка

От 17 февруари по кината в цялата страна тръгва "Игра на доверие". Филмът е по идея на Яна Маринова и пресъздава реални истории от нейния живот и този на майка ѝ. Режисьор е Мартин Макариев, пише БНР.

"Игра на доверие" е драма с елементи на трилър и говори за жените, които отказват да играят ролята на жертва, защото, както всичко в живота, и това е въпрос на избор.

Две жени изживяват младостта си, докато се борят с насилието, прикрито зад обич и добри намерения. Майка и дъщеря – колкото различни, толкова и дълбоко свързани – се учат на свобода по трудния начин. Там, където липсва доверие, винаги се промъква страхът. В случая точно страхът превръща героите във филма в жертви на времето, в което живеят, а липсата на доверие оставя белезите от една криворазбрана любов.

Разочароващата статистика сочи, че жертвите на домашно насилие се връщат до седем пъти при своя насилник. Насилник, който също е бил в позицията на по-слабия, най-често в детството си. Всяка трета жена у нас има този горчив опит.

"Игра на доверие" се развива в две паралелни времена – по времето на социализма и в наши дни. И макар обществото и времената да се променят, отношенията с най-близките остават същите. Животът, пропит с вина, те превръща в желана плячка за онзи, от когото уж се стремиш да избягаш, а именно към него тичаш. Просто защото това е познатият модел на поведение, който те е възпитал, отгледал и лишил от нормална семейна среда.

Екипът на филма застава зад идеята, че киното е начин да се даде кураж на хората, изпаднали в подобна ситуация, и може да подтикне вратата към проблема да се отвори преди всичко от вътрешната страна на дома.

Луиза Григорова-Макариев влиза в ролята на Елена - дъщерята, която не иска да повтори грешките на майка си. С нейния брак зрителят проследява постепенното преобразуване на любовта в кошмар, отнемането на лична свобода и най-вече фазите на насилието. Актрисата разказва какви следи оставя това в една жена.

Образът на насилника в "Игра на доверие" има много пластове. Един от тях ни разкрива актьорът Александър Димов. Той играе бащата на Елена и съпруг на героинята на Яна Маринова. По негови думи Стефан е класическият насилник, който обаче също е нечия жертва.

Във филма участват още Владимир Зомбори, Пламен Манасиев, София Ласкин, Мария Кавърджикова, Христо Петков, Малин Кръстев, Китодар Тодоров, Искра Донова, Александър Хаджиангелов и др. Сценарият е на Борислав Захариев.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тая

    15 0 Отговор
    Как си изкара парите като продуцент , с тези некадърщини ?! Родата ли и е много голяма , та ходи да гледа...?!
  • 2 ИВАН

    9 2 Отговор
    Ако трябва с една дума да се каже нещо за българското кино в демокрацията - тва е повратня ... надута и некадърна игра тип силвестър сталоун, за водещи на забавни предавания, някои от артистите, все пак стават.

    Коментиран от #6

  • 3 Яна е ТИТАНИЧЕН ТАЛАНТ

    1 3 Отговор
    това особенно ясно се пролича в Казакстанският сипер хит с нейно участие
  • 4 БАРС

    5 1 Отговор
    Значи ще има много секс цени.
  • 5 редник

    3 1 Отговор
    "С нейния брак зрителят проследява постепенното преобразуване на любовта в кошмар, отнемането на лична свобода и най-вече фазите на насилието..."

    Редовна тема в американските филми и сериали.
    Последният, които гледах, беше "Maid" с Александра Куоли - добър сериал, добра игра, добри артисти - та дали напъните на нашите кинодейци могат да предложат нещо повече?
    Съмнявам се...
  • 6 Хахаха

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "ИВАН":

    Само цапате интернет пространството с тези глупави пародии на филми !
  • 7 абе,

    3 0 Отговор
    Нито ми се гледа бездарната Луиза Григорова,нито ми се гледа дъщерята на Сашка Сърчаджиева,нито ме интересува буйното пуперско минало на Яна Маринова.А Макариев е некадърник,нали искаше да емигрират с жена му в чужбина.Ами да вървят вместо да бълват блуткавежи.