Last news in Fakti

13 Февруари, 2023 11:14 2 288 7

Идеи за Св. Валентин за необвързани

  • св. валентин-
  • деня на влюбените-
  • необвързани-
  • без гадже

Съвети към жените, които нямат партньор в Деня на влюбените

Идеи за Св. Валентин за необвързани - 1
Снимкa: Shutterstock

Свети Валентин може да е труден за необвързаните. Някои от тях се натъжават, тъй като нямат партньор, който да ги изненада с подарък, мил жест, резервация или романтична среща. А и гледането на снимки в Instagram на щастливите двойки и начина, по който те прекарват празника, не помага, а още повече вреди на самочувствието. Ето какво да правите на Деня на влюбените, за да се почувствате по-добре, ако нямате партньор, според американския „Cosmopolitan“, цитиран от struma.bg.

Пробвайте нова рецепта

Някои дами обичат да готвят и това ги разтоварва. Но през седмицата сигурно бързате да спретнете някое по-традиционно и лесно ястие, защото сте заети с работа, учене, излизания, гледане на любим сериал. Сега е времето да се развихрите в кухнята! Опитайте тази по-сложна рецепта, за която все не ви остава време. Отидете до магазина, купете всичко необходимо, отделете време за готвенето, постарайте се. Направете нещо екзотично и различно, което не сте опитвали. Така ще се разнообразите, ще поглезите себе си със страхотната вечеря и ще имате нещо вкусно за хапване, докато гледате телевизия.

Забавлявайте се с приятели

Може да сте необвързани, но това не означава, че трябва да сте сами. Обадете се на приятелите, които също нямат гадже и направете планове за вечерта. Може да направите заедно нещо, за което все ни ви остава време. Или просто да ги поканите на гости, да купите вкусни снаксове и мезета, вино и бира, да послушате музика, да поиграете игри и да гледате любимо предаване. Споделяйте си, танцувайте, отидете на бар и опитайте нови коктейли.

Говорете по телефона

Ако не ви се излиза, за да не се натъкнете на щастливи двойки и ви мързи да организирате домашно парти, все пак може да се чуете с близки. Забравете за чатовете, по-добре се обадете по телефона или по FaceTime на роднини и приятели, с които отдавна не сте се виждали или с които все говорите за кратко. Отделете време за по-дълъг разговор, разкажете си какво ново става в животите ви, отдайте се на мили спомени от годините. Сипете си чаша вино, докато разговаряте, и така настроението ви ще стане още по-добро.

Шопинг терапия

Пазаруването кара повечето дами да се чувстват по-добре. Ако нямате гадже, значи не сте похарчили пари за подарък и луксозна среща на празника. Затова може да се поглезите с обиколка на магазините и да купите дрехата, на която отдавна сте хвърлили око. Или пък да се поглезите с красиво бижу, с нови гримове и т.н. Настроението ви незабавно ще се подобри. Ако не ви се излиза, разгледайте онлайн магазините и си поръчайте нещо.

Почистете

Може да ви се струва като досадно задължение, но то ще ви помогне. Ако отдавна не сте чистили и подреждали вкъщи, сега е времето. Така ще се подготвите за голямото пролетно почистване и тогава няма да имате толкова работа. Освен това, ще изгорите калории, докато чистите, а после ще ви е по-уютно вкъщи. Може да намерите стари дрехи и вещи, които вече не използвате и да решите какво да правите с тях. Ще е полезно да изхвърлите и стари гримове с изтекъл срок на годност.

Направете си секси фотосесия

Ако самочувствието ви е ниско, защото нямате гадже на празника, това е перфектната идея. Така определено ще се почувствате желани и привлекателни. Облечете любима рокля или блуза, гримирайте се старателно, направете си хубава прическа, сложете нови аксесоари за коса. И после си направете секси снимки или селфита. Може да оставите снимките само за вас, ако са прекалено провокативни. А тези, които стават за споделяне, може да качите в социалните мрежи. Така може и да омаяте някого и да намерите нова тръпка.

Починете си от Instagram

Социалните мрежи са неразделна част от ежедневието за мнозина. Ако и вие често скролвате из Instagram, особено когато сте вкъщи и сами, сигурно ще се изкушите да направите това и на Свети Валентин. Дайте си един ден почивка от тази социална мрежа! Така няма да се натъкнете на снимки на щастливи двойки и снимки на подаръци, които може да ви натъжат, защото сте самотни. Вместо това – почетете книга, пишете в дневник, гледайте някоя комедия.

Поглезете се с цветя, подаръци, вана…

Никой няма да ви подари букет, но защо самите вие не си го подарите? След училище или работа разгледайте цветарските магазини и си купете това, което най-много ви харесва. Вземете си любимите сладкиши и десерти, направете си малък подарък сами – балончета, сърчица, козметика, плюшена играчка. Така отново ще се почувствате радостни и ще поглезите себе си. После може да се отдадете на релаксираща вана вкъщи, да си направите маска за лице, да се погрижите за кожата си, да си поръчате вкусна вечеря.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАП

    11 0 Отговор
    Една блестяща идея: Празнуване на Трифон зарезан!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ееееххх

    3 0 Отговор
    ми , освен една чшекия , като за необвързани ...
  • 4 МАЛКА пенсИЯ

    0 0 Отговор
    РАЗБРАХ!!!НЕОБВЪРЗАНИТЕ,ОТМЪКВАМЕ,КОЛА.
  • 5 Абе

    5 3 Отговор
    Ненаядохте се , това жените. Само подаръци са ви в главите ! Алчни , алчни , алчни! Празник , натрапен от търговци ! И прегърнат от алчните жени. На един гей , който е венчавал мъжете гейове в римската войска. Ама няма проблеми , щом трябва да ни дават подаръци! Българския празник не ви интересува.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ужас това е ужас...

    0 0 Отговор
    Стига с тоя Валентин! Това не е Български празник защо ни го натрапвате? Имаме си толкова хубави Български празници защо ги забравяме? Копирате чужди статии и ни ги натрапвате все едно ни интересуват. Аз празнувам Трифон Зарезан. Това е истински Български празник и трябва да се уважава. Иначе ще се изгубим като нация. Който иска да си празнува Св Валентин не ме интересува но поне не го натрапвайте не ни касае. Важна е България не изчанченото модерно общество по света независимо от коя страна се намира. И недейте определя хората като Русофили или Западно настроени, а може и с остаряло мислене. Тук Русия и Запада нямат никакво значение.