Last news in Fakti

6 Март, 2023 10:14 1 733 14

Принц Хари: Меган ме спаси!

  • принц хари-
  • меган маркъл-
  • психотерапевт-
  • промяна

Той проведе предаване на живо с психотерапевта Габор Мате като част от промоцията на мемоарите си

Принц Хари: Меган ме спаси! - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Принц Хари проведе предаване на живо с психотерапевта Габор Мате като част от промоцията на мемоарите си "Резервен". В разговор с лекар той обсъди психологическата си травма, опита си от употребата на наркотици и разказа как бракът му с Меган Маркъл е повлиял на живота му, пише БГНЕС. Хари призна, че от детството си се чувства различен от другите членове на кралското семейство: "Сякаш бях затворен в този контейнер и знам, че майка ми се чувстваше по същия начин. Сякаш тялото ми беше там, но умът ми беше на друго място, а понякога и обратното. Когато се опитвах да бъда искрен, ми казваха: „Не бъди какъвто си, трябва да правиш това, което се очаква от теб“.

Според Хари Меган му е помогнала да излезе от това състояние. „Съпругата ми ме спаси. Бях заседнал в този свят, а тя беше от съвсем различен свят и ми помогна да се измъкна от моя“, каза Хари. Той нарече Меган "изключителен човек" и ѝ изрази благодарността си за нейната мъдрост и чувството за свобода, които му е дала, но в същото време отбеляза, че животът му нямаше да се промени, ако не беше видял какво не е наред с него. Той говори за това как Меган го е накарала да осъзнае много неща и го е тласнала към терапия. След една от кавгите, по време на които Хари се държал много грубо, тя заплашила, че ще го напусне, ако се държи така с нея, а също така попита кой го е научил да говори така жена и дали се е сблъсквал с подобни неща в детството.

За принц Хари това се оказва прозрение: „Разбрах как се проявяват тези неща и доколко сме продукт на нашето възпитание“. Според Хари той се е страхувал да отиде на терапия, защото е вярвал, че "излекуван" може да загуби чувствата към майка си, принцеса Даяна, която той много обича.

"Но всичко се оказа съвсем различно, нищо не загубих, дори спечелих... Разбрах, че не трябва да ѝ доказвам колко ми липсва тя, че майка ми би искала да ме види щастлив, и от плещите ми падна огромен товар", каза принц Хари.

Той също така каза, че употребата на наркотици за медицински цели му е помогнала. В младостта си той използва кокаин, за да се "социализира" и да не се чувства като изгнаник, но това не му помогнало с нищо. Но психоактивните препарати и марихуаната, предписани от лекаря, имат ефект: "Все едно изчистих предното стъкло. Те отблокираха това, което дълго време бях потискал в себе си, дадоха облекчение и спокойствие."

Говорейки за травмите си от детството, една от причините за които е емоционалната студенина на баща му, принц Хари подчерта, че той самият се опитва да се държи различно с децата си и буквално ги „удушава“ с любовта си: „Аз нося отговорността да не предам всякакви травми и собствения си негативен опит от израстването ми. Осъзнах, че може да има сила в уязвимостта. Това е точно обратното на това, в което бях накаран да вярвам. Промяната е страшна, но искам да бъда най-добрата версия на себе си, най-добрият съпруг и баща."

На живо д-р Мате предположи, че принц Хари има няколко разстройства въз основа на неговата книга и разговора с него: посттравматично стресово разстройство, синдром от дефицит на внимание и хиперактивност, както и тревожност и депресия. Едно от тях - посттравматично стресово разстройство - потвърди Хари.

Принц Хари също реагира на критиките към книгата му. Той заяви, че не се вижда като жертва и изобщо не търси съчувствие, а просто иска да разкаже собствената си историята, разказвана иначе от други: „Благодарен съм за възможността да споделя моята история и се надявам, че тя може да помогне, да даде сила и да вдъхнови другите”.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    17 4 Отговор
    Меган го манипулира. Скара го със семейството му. Едва ли е щастлив и живее в хармония с нея, след всичките сщандали, които сътвори на семейството си, след това, че не може да се погледне с баща си и брат си. Той хвърля вината на всички други, че са му виновни за нещо, а всъщност си е виновен самия той.
  • 2 Реалност

    17 3 Отговор
    Аман от жалки същества, които се правят на "жертви", за да ги съжаляват и да им съчувстват, да привличат вниманието на хората с "драми" и фантазии. Една мотика му трябва на Хари, ама по-голяма 10 номер и да се труди, а не да съчинява сълзливи историйки. Сам се излага, но злепоставя и семейството си.
  • 3 Българин

    18 3 Отговор
    От какво те спаси бе, смотаняк?
  • 4 Тя така

    15 2 Отговор
    изкусно го манипулира , че той повярва !
  • 5 Факт

    14 3 Отговор
    Хем иска с Меганката да се отнасят към тях като "кралски" особи, хем да ползват името "съсекс роял" за бизнес, хем да имат "кралски замък", хем "кралска охрана", пък да не дават нищо от себе си и да не спазват протокол.
  • 6 Хахаха

    14 4 Отговор
    "Той говори за това как Меган го е накарала да осъзнае много неща и го е тласнала към терапия."
    Един ден Меган ще го изкара луд и ще го тикне в психиатрията и ще го наследи.
  • 7 Партагойзи

    13 3 Отговор
    Хари винаги ще е разкъсван между старотофи новото си семейство и ще трябва да избира. Меган ще го дърпа към него, баща му и брат му ще чакат да се осъзнае и никога няма да приемат помолната, подла и интригантка Меган. Така Хари няма да намери никога покой.
  • 8 смешно, но факт

    13 2 Отговор
    Та не разбрахме точно от какво те е спасила, от това някоя да не те... и не можеш да се усетиш, че те манипулира,
    че изгуби всички привилегии на династията си .Добре, че тук -там някой иска да препечели някоя стотинка, та ни напомня за теб
  • 9 икономът

    4 2 Отговор
    Баячки сър!
  • 10 Ром Бакарди

    5 4 Отговор
    И как точну го е спасила....напрайла му е идна тръ.ба и тоз рижа.вия е пощурял от кеф щот за парви път някуй му л..а...п...а...
  • 11 Бибитко

    4 3 Отговор
    Очевидно е, че Хари е направен от пластелин, защото Меган го мачка, както тя пожелае. Ако бе достатъчно умен, той би се поучил от горчивия житейски опит на правуйчо си - крал Едуард Осми, който даже се отказва от престола една година след възцаряването си, заради една друга майсторка и манипулаторка - Уолис Симпсън. Хари се бил спасил от наркотиците, благодарение на Маркъл. горкият, той още не е разбрал, че още по-силният и по-опасният наркотик е редом с него!
  • 12 Рак многокрак

    2 4 Отговор
    Кармата на Даяна е това, Меган е човекът, който му помогна да поизравни везните. Казано е, че в края на 70-те започват да се раждат деца с индигова аура. Те са особени и не се вписват в общоприети рамки, понякога унищожават традиции на векове. Разчистват пътя за новото, на което са носител следващото поколение деца - кристалните.

    Коментиран от #14

  • 13 Вергина

    3 1 Отговор
    Докато траеш - никой не те зачита, но и закача. Почнеш ли да изказваш мнение - една камара недоволни и възмутени "моралисти", дето до вчера са те смятали за нищо :) Та така :)
  • 14 ААА СМЯХ

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Рак многокрак":

    та не разбрах, кой от двамата е с индигова настройка, хайде на единия кръвта му синя, а на другия....