Фестивал на греяната ракия и зелевата чорба от старовремската софра организират за пореден път в русенското село Бабово. Проверяваме какви са тайните рецепти и по-скъпо ли е вече варенето на ракия и приготвянето на зелевия деликатес.
Няколко майстори подготвят чорбата в така наречения „юнашки казан”. 300 килограма месо ще бъдат вложени в Бабовската зелева супа, уточни главният готвач Ангел Ангелов. То е осигурено от общината.
Ще бъдат раздадени 5000 порции и тогава ще бъде регистриран рекорд за най-голямата зелева чорба на Балканския полуостров. Ракията, която ще бъде раздадена, е 140 литра.
Греяната ракия и зелевата чорба вървят ръка за ръка, защото когато прекалят с наздравиците, гозбата премахва махмурлука.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ЕмилCвагинaтa
13:39 11.03.2023
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 само питам
До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":
ако е платен, кой го е платил?13:51 11.03.2023
5 🇧🇬🇪🇺💯
Comprende Compradore ❗️
14:06 11.03.2023
6 Само питам
провежда?
14:07 11.03.2023
7 🇧🇬🇪🇺💯
300 кила месо 700 кила Зеле,
ко прайм❓
Коментиран от #8
14:09 11.03.2023
8 Коментар
До коментар #7 от "🇧🇬🇪🇺💯":
Няма заспали.14:12 11.03.2023
9 смешник
14:28 11.03.2023
10 Механик
Абе кви сте вие бе? В кой век живеете? Хората са измислили тревицата, изоспортчетата, редбулчетата, кристалите и пр., тия взели да ядат кисело зеле!
Абе цапни едно ребулче, дърпни едно джойнтче, па награби интимния си (еднополов) другар и тъпчи, тъпчиииии!
15:08 11.03.2023
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 на кьор софра мераклии много
17:00 11.03.2023