17 Март, 2023 14:58 1 292 4

Забраниха използването на живи змии в кабарето "Мулен Руж" (ВИДЕО)

  • мулен руж-
  • кабаре-
  • змии-
  • животни-
  • шоу-
  • забрана-
  • париж

Природозащитници изтъкнаха, че питоните, използвани в кабарето, са защитени видове и използването им в шоу е неетично

Забраниха използването на живи змии в кабарето "Мулен Руж" (ВИДЕО) - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Кметството на Париж забрани на прочутото кабаре "Мулен Руж" да използва змии в спектаклите си, съобщи АФП, позовавайки се на копие от писмото на местната управа до кабарето. Забраната е дошла вследствие на натиск от асоциации за защита на животните, допълва БТА.

В ежедневния спектакъл на "Мулен Руж" танцьорка скача в прозрачен басейн с големи питони, които се опитват да задържат главите си над водата.

Двата питона от югоизточна Азия - тигров и мрежест, са защитени видове и са признати като такива от Конвенцията по международната търговия със застрашени видове от дивата фауна и флора, се казва в обосновката на кметството за забраната. Освен това змиите в спектакъла не са водни, макар да плуват добре, и престоят в басейн с вода не е естествен за тях.

В края на декември "Мулен Руж" отхвърли обвиненията за малтретиране на животни. Според кабарето влечугите са питони плувци, които живеят еднакво добре на водата и на сушата.

През юли 2021 г. кметството на Париж прие Харта за добро отношение към животните и забрани използването на диви животни на места, които са собственост на общината. "Мулен Руж" обаче е частен имот.

През май 2022 г. дива птица - марабу - беше използвана в театрална пиеса на институция, чийто принципал е кметството. Тогава местната управа обяви, че театърът се е ангажирал да не нарушава Хартата в бъдещи постановки.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 адаша

    2 1 Отговор
    Това е дело на Бриджит Бардо...
  • 2 въпросче

    4 3 Отговор
    Тези хора наистина са ненормални! Как ще ползваш змии в басейн за шоу и марабу в театрална пиеса?!
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор
    Те и в ЦИРКовете иска да останат само клоуни и гимнастички ❗❗❗
  • 4 Ром Бакарди

    1 0 Отговор
    Ми...кат няма да използуват живи змии, да мятат змийчоцити вав гащити на мераклиити у кабарето. Кеф им смокове, кеф им питони, анаконди....секви размери, сас кожа или дибидюс голи кат охлюви...