Last news in Fakti

17 Септември, 2013 13:09 2 630 0

Кои са десетте най-скъпи коктейла в света?

  • коктейл-
  • скъп-
  • напитка

Коктейлът Martini of the rock е на цена от 10 000 долара

В днешно време разнообразието от коктейли е  изключително голямо. Предизвикателните напитки биват както алкохолни, така и безалкохолни.

За първи път дефиницията „коктейл” е дадена през 1806 г. и тя е била следната:

"Коктейлът е алкохолна стимулираща напитка направена от няколко силни алкохолни напитки, захар вода и други горчиви съставки".

Оказва се, че има видове коктейли, които не са по джоба на всеки. Поради тази причина ви представяме 10-те най-скъпи коктейла в света:


1. Diamond cocktail

Той може да се опита в пияно бар в Лондон за сумата от 4350 долара. Основните съставки са луксозния коняк Remy Martin Louis XII и шампанско Charles Hridsieck vintage 2001. Цената на коктейла може да достигне и сумата от 9 000 долара, в зависимост от диамантената украса на напитката.

2. Mai taim

Цената му е 1 400 долара. Коктейлът се предлага в петзвездния тайвански хотел Merchant Hotel. Основната съставка е ром от Ямайка и по информация на хотела са останали още само шест бутилки, които са под специален надзор.

3. Magie Noir 

Основната съставка на този коктейл е ликьор от къпина, шампанско Дом Периньон и коняк Hennessy. Луксозното питие може да се опита само на едно място - в лондонския клуб Umbaba за сумата от 550 долара.

4. Martini of the rock

Коктейлът се определя като "мечтата за всяка жена". Предлага се единствено в нюйоркския хотел Algonquin за фантастичната сума от 10 000 долара, въпреки, че се приготвя само от студено мартини и диаманти от 1,5 карата.

5. Kentucky Derby`s special Mint Julep

Напитката е на цена 1000 долара. Коктейлът се сервира в златни чаши украсени със сребърни цветчета. Основна съставка на коктейла е уискито Woodford Reserv и листенца мента, доставени директно от Ирландия.

6. Ritz Sidecar 

Питието се сервира в хотел Ritz в Париж. За да го опитате обаче, ще трябва да побързате, защото неговата основна съставка е конякът 1830 Ritz Reserve, който е в лимитирано количество. Цената му е 515 долара.

7. Platinum passion

Смята се, че е най-екзотичния коктейл и се предлага в ресторант Duvert Lounge в Ню Йорк за скромната сума от 1500 долара. Основната съставка на коктейла е френското шампанско Ruinart и колекционерския коняк L`Esprit de Courvoisier.

8.  Truffle martini

Както се разбира от името на напитката, основната съставка е нарязан на ситно труфел, престоял няколко дни във водка. Предлага се само в елитния лондонски хотел Rocco forte`s Browns, а цената му е 100 долара.

9.  Sapphire Martini

Коктейлът струва 3000 долара. Високата цена се определя от необходимите за правенето му съставки. Всички те са луксозни и специално избрани, а за самия коктейл е направена специална дизайнерска чаша, като на дъното се слага пласт захар. Предлага се в ресторант - казино Foxwoods Resort в Кънектикът.

10.  High roller Martini

Питието е на цена 1000 долара и се предлага в ресторант Capital Grille в Ел Ей. Според персонала, в напитката няма нищо специално, като вкус и съставки, но половината от цената е предназначена за хуманитарни цели.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА