Last news in Fakti

31 Март, 2023 15:58 4 254 20

Туристи посочиха градовете, в които не биха стъпили никога повече

  • туристи-
  • туризъм-
  • париж-
  • египет-
  • дестинации-
  • пътуване

Сред нежеланите места са популярни дестинации като Париж и Кайро

Туристи посочиха градовете, в които не биха стъпили никога повече - 1
Снимка: Shutterstock

„Кой град не искате да посетите за втори път и защо?“, беше въпросът, зададен от потребител на „Reddit“, а списъкът започна да расте главоломно.

Туристите изброиха места по света, които не са им направили добро впечатление и на които нямат намерение да се връщат отново. Популярни дестинации като Кайро, Париж, Маями и много други бяха в списъка, пише pochivka.blitz.bg.

В списъка има и градове от Балканите като Дубровник. Освен Дубровник в списъка от региона са още Подгорица, Будапеща и Скопие.

„Може би в Подгорица ще намерите много дейности за през деня. Не мога да кажа нищо за нощния живот. Всичко е малко скучно“, пише потребител.

„В Будапеща архитектурата е доста „яка“, така че не съжалявам, че я посетих. Градът обаче изглеждаше тъжен. Бях там на почивка, така че може би затова, но повечето жители изглеждаха така, сякаш едва се справяха, а икономическата ситуация не се подобряваше. Аз също така не съм фен на сегашното им правителство“, пише друг потребител.

Трети потребител обясни защо вече не иска да се връща в Скопие.

„Стотици паметници, разпръснати без никакъв естетически смисъл, много е замърсено, защото градът е в долина и това, че са купили двуетажни автобуси...“.

„Братислава. Бях там два пъти и се сблъсках с много расизъм. Вторият път получих смъртна заплаха 15 минути след кацането“.

„Париж. Някой ме заплю и ме нарече мръсен евреин. Получавах много злобни погледи през цялото време, докато бях там. Никога повече няма да посетя Париж."

„Кайро. Видях всичко, което исках там, но никога няма да се върна. Тези, които се занимават с туризъм, се отнасят към туристите там като към стока, това е голям срам за многото добри египтяни, които живеят в града."


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боби репортера

    5 3 Отговор
    Там ми спукаха цифката
  • 2 Ами София

    18 2 Отговор
    що я няма, а?

    Коментиран от #3

  • 3 Щото никой не идва, за да се върне

    21 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ами София":

    а селяните не знаят за тия платформи и не пишат в тях.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 севернаненамквоси

    30 1 Отговор
    "... защо вече не иска да се връща в Скопие.
    „Стотици паметници, разпръснати без никакъв естетически смисъл, много е замърсено, защото градът е в долина и това, че са купили двуетажни автобуси...“"

    Що ве не им ли хареса макЯдонския Cкопниленд? Това е истори, пардон ментоpия!
    😂😂😂
  • 7 античко макаронче

    9 1 Отговор
    шкупи е нумеро уно ве!
  • 8 Статист

    11 13 Отговор
    Париж, както и всички европейски столици са прекрасни градове за посещение и то многократно. Направени са за хора. Вижте не така стои въпросът с големите американски градове. Повечето нямат нормална Пешеходна зона, където хората да се събират и да общуват. Огромни разстояния с огромни подтискащи сгради непозволяващи никаква гледка наоколо, свръхшумни и натоварени булеварди. Конкретно за Маями е голяма мизерия. Малкият Форт Лодърдейл в близост до Маями е сто пъти по хубав.

    Коментиран от #12, #20

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 БгТопИдиот🇧🇬

    30 1 Отговор
    Повечето туристически градове са се превърнали в гнусни емигрантски гета.

    София не прави изключение.

    Световният план за микс на стадото двукраки действа безотказно !!!
  • 11 Насам! Насам!

    8 0 Отговор
    Добре дошли в София! Тук всичко е идеално!
  • 12 Гост

    20 1 Отговор

    До коментар #8 от "Статист":

    Да бе, много бил хубав за туристи Париж. Айде, нема нужда. Още на влизане, като минеш през гетата на ония с чаршафите, че като прекосиш целият абсурден трафик и най-сетне стигнеш до льо тур Айфел, че като ти наизскачат едни патладжъ-търговци и те затрупат с дрънкулки...... Изобщо няма да можеш дори да снимаш кулата от тях. Да не говорим, че вече е затворено около нея и не можеш да я пипнеш, откак имаше дандания там.
  • 13 ИВАН

    21 1 Отговор
    Гледат ми се бели и руси хора, нефашизирани, неозлобени, усмихнати и приветливи .... някъде където и въздуха е чист и има и вода и зеленина ...
  • 14 Дитър

    9 5 Отговор
    Лятото съм в Париж заради Лувъра и Версай, другото не ме вълнува. Ако си мислите че сте видели мизерия, в медината на който и да е марокански град е в пъти. Казабланка също не е нищо ососбено.
  • 15 МИНУВАЧ

    13 0 Отговор
    Навсякъде е хубаво, зависи дали имаш пари и очите с които гледаш.
  • 16 Ердо

    8 4 Отговор
    Само Истанбул там се чувстваш като у дома си гората са гостоприемни и не са расисти като европейците
  • 17 Соваж бейби

    10 1 Отговор
    Ами да се пробват в Украина на почивка ?!Ще останат супер довлни !
  • 18 Тази анкета да не е правена

    9 0 Отговор
    Сред еврейски туристи? Щото те все са недоволни, а незнайно защо пък всички ги мразят!

    Коментиран от #19

  • 19 Джаста Праста

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Тази анкета да не е правена":

    Те са свикнали да се пазарят дори да влязат в мола. Никога не дават обявената цена на стоката. Ако откажеш да се пазариш с тях почва една дандания, че си расист и мразиш евреите. Почват да реват навсякъде все едно ги обиждате и казвате, че мястото им е в гетата. Нагледах се на такива дори и тук по курортите. Прочети какво са казали великите мислители за тях, също и български поети и писатели.
  • 20 иво

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Статист":

    Колко лицемерни предатели безмозъчни същества има в България това е факт който не можем да отречем , да ги наричаме хора сякаш не е правилно защото животните са по умни когато казваш истината а тези нищожни без сиво вещество те оценяват с минус за това ,че си казал истината защото не лицемериш за тези с промити мозъци същества е важно даже да е лъжа без значение -Там всичко е прекрасно , великолепно, чудесно просто е - Рай - България е Ад.