Last news in Fakti

23 Април, 2023 09:34 2 516 17

Ал Пачино откзал роля в „Междузвездни войни“, защото не разбирал сюжета на филма

  • ал пачино-
  • междузвездни войни-
  • роля-
  • кариера-
  • филми

Актьорът споделя, че след излизането на „Кръстникът“ станал толкова популярен, че бил канен във всички нови проекти

Ал Пачино откзал роля в „Междузвездни войни“, защото не разбирал сюжета на филма - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американската мегазвезда Ал Пачино разказа пред Variety, че навремето е отказал ролята на Хан Соло в „Междузвездни войни“, тъй като не разбирал сюжета на филма. Актьорът споделя, че след излизането на „Кръстникът“ станал толкова популярен, че бил канен във всички нови проекти. Той разкрива, че за участието във франчайза „Междузвездни войни“ му е бил предложен внушителен хонорар, но той не разбирал сценария на лентата.

„Знаете какво се случва, когато за първи път станеш известен. Нещо като: „Дайте го на Ал“. Ако се наложеше, щяха да ми предложат да изиграя и самата кралица Елизабет Втора. Но от ролята на Хан Соло в „Междузвездни войни“ се отказах, защото изобщо не разбирах за какво става дума във филма. Предлагаха ми големи пари, но разбрах, че това не е „моето“ и казах, че не мога да го направя, признава звездата от „Серпико“, „Усещане за жена“, „Венецианският търговец“ и още десетки значими продукции, останали в историята на киното.

В разговора, състоял се през седмицата на 92-ра улица в Ню Йорк, носителят на „Оскар“ се шегува, че заради неговия отказ актьорът, превъплътил се в образа на Хан Соло – Харисън Форд, му дължи кариерата си. Шега, в която има немалка доза истина…

Пачино разказва още, че неотдавна отново е изгледал „Кръстникът“, след като не го е гледал в продължение на 25 години. Той си спомня, че по време на работата върху мафиотската класика Франсис Форд Копола поискал веднъж да се срещне с него след снимачния ден в ресторанта, където режисьорът вечеря със семейството си. „Аз влязох и той каза „Знаеш ли, имах голямо доверие в теб. А ти ме проваляш“. Стоя там и си мисля: „Какво, по дяволите, съм направил?“, връща лентата актьорът.

Ал Пачино твърди, че в ранните сцени от филма студиото „Парамаунт“ не е осъзнавало вътрешното му пътуване към образа на Майкъл Корлеоне. „Исках да изляза от нищото и до края на филма да създам някаква енигма. Неговият преход бе това, което ме интересуваше, а се опасявах, че не съм способен да го предам. След първия снимачен ден Даян Кийтън и аз се напихме. Помислихме си „Това беше, кариерите ни приключиха“.

Какво го задържа във филма? „Сцената, в която Майкъл застрелва ченгето. Копола наложи това, защото смяташе, че от Paramount ще ме уволнят. Аз направих сцената, те я харесаха и ме задържаха, защото застрелях някого“, припомня си големият актьор. Той разкрива, че с тази история ще започне мемоарната му книга, която, според информация в медиите, той е продал на Penguin Press миналата година. Пачино също така добавя, че само около „половината“ от офертата“, дадена му от Paramount за създаването на поредицата „Кръстникът“, е вярна.

Актьорът разкрива още, че на снимачната площадка на филма „Белязаният“ е получил една от многото си контузии. „Не можете да си представите какво беше да си там. Димът, всеки ден трябваше да изпадаш в транс. Един ден стреляме, бием се…изстрелвам трийсет патрона, улучен съм, пистолетът пада и се предполага, че съм ранен. Отивам да взема пистолета и слагам ръка на цевта. Ръката ми залепна за него и трябваше да отида в болницата. Бях извън строя две седмици“, връща се в спомените си от 1983-та Ал Пачино.

За трилъра „Жега“ актьорът не пести откровения: „Играх това ченге и намерих път към него, но той беше детектив, който е някак си див. Мислех си, че вероятно шмърка кокаин. Това ще ви обясни някои от моите, ъъъ... Работата е там, че във филма нямаше смъркане на кокаин, но аз смърках“, откровен е той.

Ал Пачино казва още, че най-добрия актьорски съвет е получил от легендарния Лий Страсбърг, основател на прословутото Актьорско студио, пише още в. "Сега". „Знаете ли какво той наричаше актьорски талант? Той казваше: „Талантът е като бетонен блок, по който минавате по тротоара, а през пукнатините наднича зелена тревичка. Виждали ли сте някога това? Това е талант“, цитира думите му един от най-известните ученици на Страсбърг.

Относно бъдещите си планове Ал Пачино споделя, че скоро ще насочи вниманието си към „Крал Лир“. Въпреки че режисираната от Майкъл Редфорд филмова адаптация първоначално беше обявена през 2018 г., актьорът казва, че той и писателят Бърнард Роуз ще започнат работа на терен, когато имат готов сценарий, така че вероятно снимките ще започнат идната година.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    5 3 Отговор
    Ал Пачино откзал роля в „Междузвездни войни“, защото не разбирал сюжета на филмА.

    Коментиран от #5

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    24 8 Отговор
    Че този филм и сюжет ли има 🤔🤔🤔
  • 3 Пич

    9 10 Отговор
    Хахаха..... простотията не е за хвалба.....
  • 4 дедо Флашко

    7 16 Отговор
    Междузвездни войни е любимият ми филм.Трите серии-4-ти,5-ти и 6-ти епизод. Там сюжетът е разказан напълно. Това е любовна история,разказана със средствата на фантастичното кино.
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "глоги":

    БОЖИнаДАРенАта, членовете ги ползва за друго 😉😉😉😉
  • 6 Мандалорецът

    13 3 Отговор
    То пък от Лукасфилмс много са загубили...
  • 7 Полигон

    16 5 Отговор
    Като на Аватар безмислена боза!!!!!!
  • 8 Йеронимус БОШ

    13 5 Отговор
    Май е прав !
  • 9 РЕАЛИСТ

    6 1 Отговор
    И Силвестър Сталоун е бил спряган за ролята на капитан Соло. Явявал се е дори на кастинг.
  • 10 Реалист

    9 8 Отговор
    Евала. Мен също не ме кефят фантасмагориите. Филми в които преобладават компютърните графики, технологии и изкуствения интелект - мани ги . Приказките са за децата. Актьорските превъплъщения са важните . Препоръчвам сериала Йелоустоун . Уникален с велика актьорска игра.
  • 11 Радвам се

    4 0 Отговор
    А филмът само е спечелил!
  • 12 Соваж бейби

    2 3 Отговор
    Обожавам го този пич моят номер 1 артист !гениален и вечен в образа на Тони Монтана /Скарафейс/дори и новото поколение гледа този филм ,страхотна психологична история за мечтания живот на Тони и каква депресия и лудост настъпва когато има много, само не разбра че не може да има Света и всичо вътре в него както мечтаеше....А
    Междузвездни войни е моята фобия героите са навсякъде машина за пари и всички фенове са малко...елементарни за да приеме този филм за нещо велико съдя и по хората които познавам като фенове за деца съм ок ама ...тъпа работа ,няма история досадна музика лази ми по нервите
  • 13 Бг човек

    5 3 Отговор
    Ал Пачино е гениален актьор, също като Роберт де Ниро !Тяхното амплоа не са фантастичните филми, не ме разбирайте погрешно !Аз също харесвам Междузвздни войни !Като дете бягах от кино на кино за да гледам сериите ,но все пак тук говорим един от най великите актьори на днешното време!
    Правилно е отговорил човека, че не разбира сюжета!

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хайл

    4 0 Отговор
    Всеки си има вкусове и предпочитания какво да играе и как .
  • 16 Соваж бейби

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бг човек":

    Супер точно си го написал/а ,браво !Това е една фантастика за големи мъже които не са пораснали само визуално и на години !Кои са фенове баща и син/ жена или момиче фен е рядко срещано / често на изложеня на фенове и сбирки!Това имам в предвид посредствен човек,когато един човек порасне и помъдрее вижда истинският смисъл от живота и няма как да приемеш този филм за митичен някъде в графа Хари Потър който е доста по хубав като история или Пепеляшка ,Снежанка.Виждам и коментар било за любов /какво е любов ?!/има безброй филми на такава тематика плюс Ромео и Жулиета няма идеална любов ,хората не сме префектни а смесно с фантастика направо кърти от скука и с тези герои,звук и музика за мозъка не е добре действа зле психически като зомби ра не ,хипноза !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.