Last news in Fakti

14 Май, 2023 15:53 1 917 12

И Мая Бежанска се ядоса на джигитите на пътя (ВИДЕО)

  • мая бежанска-
  • актриса-
  • джигити-
  • път-
  • пътища-
  • катастрофа-
  • спектакъл

Актрисата направи гневен коментар в ефир за проблемите на пътя

Мая Бежанска не скри гнева си от смъртоносните катастрофи, взели живота на деца и младежи по българските пътища.

"Как е възможно такова нещо? Как може да се посяга на деца? Как толкова се неглижира човешкият живот в България?“, изригна в предаването "Събуди се" на NOVA миньончето. Бежанска каза, че има дъщеря на 20 години и много се безпокои, когато момичето излиза от вкъщи.

"Аз съм много натъжена. Всеки ден си поплаквам. В пълен шок съм от случващото се по улиците на страната ни“, даде воля на емоциите си актрисата. "Хората са станали лоши. Но не искам да казвам това на дъщеря ми“, каза още тя.

Мая Бежанска сподели, че тъгува за времето, когато всички в актьорската гилдия са били задружни и като едно голямо семейство. Тя обаче не се нае да прогнозира дали това ще се върне някога.

Звездата от сериала "Домашен арест“ го удари на спомени и за детските си години, когато много искала да свири на цигулка. Баща ѝ обаче не могъл да ѝ намери подходяща и се върнал у дома с акордеон. "Огромен инструмент, а аз – едно 80-сантиметрово парче месо!“, ужасява се и досега Бежанска.

По думите ѝ тя никога не обикнала истински акордеона, но неочаквано се върнала към него наскоро. "Дължа го на една прекрасна жена, Вероника, от Дебнево“, разкри тя.

Миньончето поясни, че благодарение на познаването на този инструмент ѝ се удала без проблем и главната роля в новата пиеса на Елин Рахнев "Козата, която свири на акордеон“.

„Постоянно съм в някакви щури схеми. Аз съм толкова енергичен човек, че имам чувството, че ако застана на едно място дълго време, ще се разболея. Това ме държи жива“, разказа тя. Актрисата споделя, че обича живота на колела, да пътува и да открива нови места.

Ежегодно Бежанска прави своето пътуване „Среща с деца“. От седем години насам тя посещава района на Юндола и се среща с младежи от региона. Тази година темата е „Загубено сега“.

„Ако питате хората там, къде е Мая Бежанска – на поляната съм. Хората и децата там ме очакват. Това е едно приказно място. Там бариерата пада и за тях не съм Мая – актрисата. Говорим си за житейски теми. А най-интересно ми е срещата с деца, които са били миналата година“, допълва актрисата.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спецназ

    7 1 Отговор
    Ако дъщерв ти дрЪпа райски газ в дискотеката и се прибива в 5.30 сутринта,
    има и малка вероятност и ти нещо да си пропуснала в изграждането и.

    Не че нещо, но не можем за всичко да виним Държавата- тя все пак е осигурила даскали за детето,
    има горе-долу и полиция да я пази, ама мозък не се налива с фуния, нали.
  • 2 Енгелс

    5 3 Отговор
    При капитализма е така.
  • 3 Гледах репортажа

    7 1 Отговор
    Минавал съм и често там. Не искам да оправдавам и младежа карал с над 100 км в час, но ми се струва, че момчето и момичето, дори не са се поинтересували идва ли автомобил или не. Пешеходна пътека, не означава че, се охранява от Господ Бог, нали? Включения предупредителен режим на светофара се отнася до всички участници в движението. Ако те, бяха се огледали, нямаше как да не видят приближаващия автомобил. Особено в 12 в полунощ, когато обикновено няма никакъв трафик. Просто не е справедливо целия гняв да се изсипва върху младежа. Вината е споделена. Маркировката е отвратителна, а е редно да бъде направен анализ на кръвта на жертвите. Няма да се учудя, ако най-малко са били почерпени. Обикновено, родителите и обществото обвиняват всички, без да погледнат себе си или загиналите деца, и да се попитат, а ние дали имаме принос за тази ситуация?

    Коментиран от #11

  • 4 Бегай !

    9 4 Отговор
    И тази е една актриса,ум да ти зайде !
  • 5 А бе

    0 1 Отговор
    Колега нещо здраво си отлетел в космоса с западните брътвежи, знаеш ли кога мария атанасовя ще ме седне вкъщи на дивана, тамън когато и върже хубав мъж. Т.е. никога.
  • 6 Вижте я само

    4 3 Отговор
    На тая мария атанасова на снимката, сложила очила, иначе ако е без тях жив бабугер , ще уплаши хората
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 1 Отговор
    Днес бях с колата.Карането не се е променило.При дъжд и мокър асфалт с аквапланинг на много места,особенно в новите пътища на гроб....огромни Рибарници....Джиткат си130-150 и нагоре на двупосочен ,неправилно изпреварват,В път с 2ленти в едната посока си се движат в лява лента непрекъснато.Едни полицаи бяха спрели на светлини и на отиване и на връщане бяха...пазеха някаква кола ,мисля голф по пъта на парите софия годеч...притесних се за тях....

    Коментиран от #9

  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Отвори ЗзДП , опресни си ДЪЛБОКО знанията ❗
    Движение в най-дясната свободна лента е изискване при магистрали и скоростни пътища,
    НО НЕ И ЗА ДВИЖЕНИЕ В НАСЕЛЕНО МЯСТО❗
    При движение в населено място , при наличие на успоредни ленти , водачът ползва удобната за него !

    Няма нужда когато след 200 метра ми предстои завой на ляво аз да се престроявам от лява в дясна лента , още повече, че
    ТРИДЕСЕТ МЕТРА ПРЕДИ КРЪСТОВИЩЕТО ТРЯБВА ДА СА СЪМ ЗАЕЛ ЛЕНТАТА ЗА ЛЯВ ЗАВОЙ ❗❗❗

    Добре е
    "ВСИЧКИ ГРАДСКИ МУЗИКАНТИ"
    да прочетат тази част от ЗзДП ❗

    Коментиран от #12

  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 1 Отговор
    Добре е
    "ВСИЧКИ ГРАДСКИ МУЗИКАНТИ"
    да прочетат тази част от ЗзДП :

    Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента.
    (2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи:
    1. (отм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)
    2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от 80 km/h

    Хубав ден на всички ❗
  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гледах репортажа":

    Плюсче!
    Аз събрах доста минуси със същото мнение по този повод!
    Съболезнования , към близките.
    Да младежът има вина, но техните деца щяха да са живи , ако бяха пресекли адекватно и предпазливо булеварда.
    Защо на платна с 4 и повече ленти има такива пешеходни пътеки без работещ светофар ( може нощем да бъде поставен в режим с бутон за пешеходци) е упрек към общинските власти ❗
  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Не говоря за Градско ,а за извън градско.Ако се движиш към Костинброд ще видиш,че там пътя е с 2 ленти в една посока и такива,като теб ,които не дават ляв мигач,когато влизат в кръгово си карат в лява лента и понеже са да кажем на 100-110 не я напускат,докато не се появи джигит със силно светещи фарове зад тях.Че сте некадърни съм го разбрал,защото оцелявам сред вас ,ганчооовца мнооого години на пътя.Защо сметна,че пиша за града????Кое те наведе на тази мисъл или да копираш и сложиш нещо,шизооо??????