Last news in Fakti

22 Май, 2023 17:44 1 797 7

Статусът на обвързване влияе на тестостерона при мъжете

  • мъже-
  • тестостерон-
  • обвързан-
  • необвързан-
  • хормон

Какви са нивата на мъжкия хормон при необвързаните и обвързаните мъже?

Статусът на обвързване влияе на тестостерона при мъжете - 1
Снимка: Shutterstock

Мъжете са винаги готови за секс. Това схващане е толкова популярно сред жените, че трудно могат да бъдат убедени в противното. Но истината е, че сексуалното желание на мъжете може да бъде повлияно от редица фактори. Един от тях е нивото на мъжкия хормон тестостерон. Според WebMD съществува връзка между тестостерона и статуса на обвързване на мъжа. Изненадващо е, но това дали мъжът е обвързан или е в дълготрайна връзка оказва влияние върху нивата на тестостерон.

Изследване от 2015 година, цитирано от healthdigest.com показва, че има значение дали статусът на мъжа е „обвързан“ или „необвързан“ за това какви са стойностите на тестостерона в кръвта. Също така има сходство в нивата на мъжкия хормон при необвързаните мъже и тези в нова връзка на не повече от година. Мъжете в нови връзки все още са във физиологично състояние, което стимулира конкуренцията с други мъже, което повишава нивата на тестостерон заради конкурентната природа на мъжа.

Мъжете, които са в дългосрочни връзки имат по-ниски нива на тестостерон. Господата, които са във връзки, по-дълги от една година и повече имат значително по-ниски нива на тестостерон. Това се свързва с улегналостта във връзката, стремежа на мъжете да се грижат за семействата и децата си, без да се налага да се конкурират с други мъже. Освен това, психологическото спокойствие, че вече са открили жената до себе си кара нивата на тестостерона да се снижават по естествен път.

Според клиниката в Кливланд нивата на мъжкия полов хормон могат да бъдат повлияни и от някои хронични заболявания, злоупотреба с алкохол, сънна апнея, затлъстяване, възраст, прием на медикаменти.

След като това изследване проучва връзката между статуса на обвързване на мъжа и нивата му на тестостерон, можем да предположим и каква е връзката между сексуалното желание на необвързаните, отскоро обвързаните и дълготрайно обвързаните мъже. Може би това е едно от обясненията, че с времето много мъже губят сексуалното си желание към партньорките си, пише az-jenata.bg. Но това е само едно предположение. Факторите за намаленото либидо са твърде много, за да бъдат поставени в тази граница.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Екатерина Г.Винокурова

    6 5 Отговор
    Покачване ниво на тестостерон зависи дали е уцелил партньорка!
  • 2 сиреч, откриха...

    6 1 Отговор
    топлата вода. Нямаше нужда да трошат пари. Да бяха попитали.
  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    Всичко Си е Индивидуално
  • 4 имаджин

    2 0 Отговор
    По-добре е жена да ме подложи на разкрасителни процедури-да ме целува и да ми се усмихва!

    Коментиран от #5

  • 5 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "имаджин":

    Прави Сте
  • 6 въпросче

    0 1 Отговор
    Пич,ти симулираш ли пред дама оргазъм?! Съмнявам се,честно казано. Ще я изпръскаш и ще омажеш коремчето й,ако го извадиш преди оргазма.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.