4 Юни, 2023 07:29 2 218 7

Отбелязваме Петдесетница

  • петдесетница-
  • църква-
  • почит-
  • християнство

Денят се смята за рожден ден на Христовата църква

Църквата отбелязва Петдесетница. Денят от древни времена се смята за рожден ден на Христовата църква.

На Петдесетница повярвалите в Христос бил дарен Светият Дух, който слязъл над апостолите във вид на огнени езици. Веднага божественият огън пламнал в душите на апостолите и изпълнени с благодат те започнали да прославят величието на Бога, като заговорили на различни, непознати за тях дотогава чужди езици. Това им дало бодрост, сила и мъжество да отидат по всички краища на света да проповядват Евангелието и с готовност да отдадат и живота си за Христовата вяра. След този ден апостолите постановили християните да възпоменават това велико събитие, слизането на Светия Дух, всяка година на този ден.

Източник: NOVA


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо Герчо

    20 0 Отговор
    ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ...

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Топора на Кана

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "САТЪРА НА ХАНА":

    къде си ма леш
  • 5 1221

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "дедо Герчо":

    Благодаря, дедо Герчо! Понякога говоря чужди езици на сън и се питам откъде ги знам ...
  • 6 Деградация на ЕС

    4 2 Отговор
    За съжаление , от както България е част от Европейския съюз православните ценности някак си започнаха да избледняват.Политиците ни са зависими от вечния балансьор ДПС, населението се потурчи и циганзира чрез промиване на мозъци и пропаганда по протурската Телевизия Btv , която ни залива с турски филми, безмозъчни чалга певачки се налагат като еталон за женственост, цигани са основния купен вот на ГЕРБ и ДПС и т.н Брюксел затри българското земеделие и фермерство , но за да се реваншира отпуска милиарди , които не може да контролира как се разходват и те отиват в определи обръчи от фирми.Тези средства не стигат до обикновеният българин.И като капак на цялата тази деградация ще ни наложат модел за възпитание и обучение на децата ни Истанбулската конвенция, трети пол и еднополовите бракове. Съжалявам много но при тези обстоятелства по-добре Българя да бъде неутрална държава като Швейцария или да последва примера на Великобритания и да се отделим от ЕС.

    Коментиран от #7

  • 7 напий ся

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Деградация на ЕС":

    со белина