Last news in Fakti

14 Октомври, 2013 07:00 4 029 0

10 причини защо сте привлекателни

  • съвети-
  • привлекателен-
  • харесван

Какви са причините околните да ви харесват и да си падат по вас?

Преди да продължите с четенето може ли да направите нещо? Намерете огледало, огледайте се и обърнете внимание на мислите и чувствата, които ви обземат. Не се чувствайте глупаво, не се притеснявайте. Всичко е наред. Текстът по-надолу няма да избяга никъде (честно).

Готови ли сте? Огледахте ли се? Да продължим тогава. Как се почувствахте? Започнахте ли да мислите позитивни неща като: „Изглеждам страхотно днес!“ и „Това наистина ми стои добре, секси съм!“ или в главата ви пропълзяха неприятни мисли, защото не харесвате (дори може би мразите) вашите бедра, ръце, уши, корем или каквато и да е друга телесна част? Ако започнете да предполагате, вероятно ще стигнете до мисълта, че повечето от вас са изпитали негативни емоции (а не трябва да е така!). Ето ви пример: Имали ли сте приятелка, която е била толкова слаба, че по-силен повей на вятъра може да я отвее и въпреки това не спира да говори колко е дебела? Тя се чувства така, защото огледалото е долен лъжец.

Това, което виждате в огледалото има много повече общо с начина, по който вие се възприемате, отколкото с начина, по който другите ви възприемат. Хората сами са си виновни за това как се чувстват. Ето защо първото нещо, което трябва да направят е да се харесат на себе си, да се обикнат, да започнат да се одобряват. Едва тогава могат да поискат това от другите. Трудно е да бъдеш харесван, когато ти самия не се харесваш. Така че ето ви 10 причини, които ви правят привлекателни за околните (със сигурност притежавате поне част от тях).

1. На вас ви пука.

Искрената загриженост и безпокойството за околните нямат цена. Само си представете всички хора, за които по някакъв начин сте били загрижени или сте проявили простичка грижа. Има само няколко неща, които са по-привлекателни от състраданието.

2. Вие сте силен характер.

Без значение колко строго се отнася животът с вас вие продължавате напред. Без значение колко пъти сте падали, всеки път можете да се изправите. Без значение с какви трудности се борите, успявате да им устоите. Силата ви за живот и способността ви да останете верни на себе си говорят много за вашия характер.

3. Косата ви е прекрасна (и с нея е забавно да се играе).

Руса, черна, кестенява, рижава, червена или дори синя или розова коса? Няма значение. Дълга или къса, къдрава или права… пак няма значение,косата ви все ще е хубава. Може би дори гола глава ще ви отива. Тогава главата ви ще е мека и гладка!

4. Усмивката ти ме кара да се усмихвам.

Няма нищо по-привлекателно от чаровна, искрена, истинска усмивка. Покажете вашите красиви, бели зъби, защото щастието е заразно!

5. Ммммммозъци...

Сапиосексуалност (sapiosexual) (същ.им.; от лат. sapiens „мъдър“, „разумен“ + sexual „секуален“): лично сексуално привлечени към интелект или към човешкия ум.

Вашият ум и интелект интригуват околните. Вашата неутолима жажда за знания е невероятно привлекателна.

6. Вие сте очаровани от света.

Любопитство към заобикалящия ви света и всичко в него е супер привлекателна черта. Постоянното задаване на въпроса „Защо?“ означава, че нещата, които можете да научите, да прочетете, да видите, да усетите, за които да говорите… никога няма да свършат.

7. Смях, кикот и хихикане!

Смехът е едно от най-добрите средства за изгаряне на калориите. Не спирайте да споделяте смеха си с всеки около вас, защото така или иначе вече има достатъчно тъмнина по света. Да бъдете източник на светлина е прекрасно.

8. У-В-А-Ж-Е-Н-И-Е

Разговори за неща като политика и религия могат да разширят вашите знания и кръгозори и да ви помогнат да видите от къде идва събеседникът ви. Но способността ви да се отнасяте към хората еднакво без значение колко различни са от вас ви прави неустоимо привлекателен. Това ви качество е достойно за уважение.

9. Можете да казвате „благодаря“.

Вашата признателност показва, че цените хората, които ви помагат. Ако не можете да сте благодарни за това, което имате, което ви кара да мислите, че ако получите това, което нямате ще се почувствате по-добре? Понеже можете да казвате „благодаря“ и околните виждат благодарността ви, вие сте привлекателни.

10. Вие сте себе си.

Няма нищо по-привлекателно от човек, който се чувства на 100% комфортно в собствената си кожа. Обичайте тялото си. Не се извинявайте за това какъв сте. Вървете с увереност, с високо вдигната глава. Прегърнете се, защото сте красиви. Обичайте себе си, защото сте прекрасни. Усмихнете се, защото го заслужавате.

Всъщност тези 10 причини са само примерни… Да, те са реални и да, те са секси и привлекателни, но могат да бъдат не 10, а 100 или 1000! От вас зависи какво ви прави привлекателни за околните, но не забравяйте, че първо трябва да се харесате и да се приемете такива каквито сте.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА