Last news in Fakti

11 Юни, 2023 13:23 20 492 40

Нов строителен абсурд в столичния "Младост" озадачи мрежата (СНИМКА)

  • строителство-
  • квартал-
  • младост-
  • софия

Засиленото строителство в столичните квартали отново изуми с "висотите" на инженерната мисъл

Нов строителен абсурд в столичния "Младост" озадачи мрежата (СНИМКА) - 1
Снимка: Shutterstock

Лампа, "залепена" за нов строеж в столичния квартал "Младост", изуми потребителите в мрежата. Според местни жители възможно е в близко бъдеще да се строи и върху пътните платна. Снимката е качена във Фейсбук група, а авторът на публикацията е описал по забавен начин инженерната мисъл.

"...

-Бригадир, тази улична лампа на ул. Румен Цанев... Пречи да вдигнем третия етаж. Стресирано отбеляза кофражиста на обекта.

- Не пречи, бре... всичко си е по проекта... Там тази лампа ще се пада холна лампа само ще я сменим с полилей. Отвърна уверено бригадира и отпи с усмивка от горещото си утринно кафе.

Работата на строежа продължи и не след дълго Младост се превърна в един стар италиански град с тесни улици и разстояние между сградите достатъчно, че да заемеш сол и олио от съседа без дори да ставаш от стола си в кухнята.

...."

"Из книгата: "Младост моята дистопия", пише Асен Асенов.

Потребителите са категорични, че предстои ситуацията в квартала да се влоши след появяването на новите сгради, без жителите да имат паркоместа, пише Блиц.

"Най-веселото тепърва предстои. 90% от закупилите жилище в тези две блокчета, няма да са си купили гаражи. И като се нанесат, забавата ще стане сериозна. Ще почнат да паркират в карето блокове 403-332-333-334-335-336-401 и тогава вече няма да остане грам детска площадка или градинка, без автомобили в нея", посочва коментиращ.

"Не сме далеч от момента някой да си построи сграда върху някоя улица или булевард. Колко му е върху габарита на Малинов да изникне блок, защото земята може да се окаже частна под булеварда или върху ул. Филип Аврамов да изникне някоя сграда.", добавя друг потребител.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 щурецъ

    42 2 Отговор
    Пак българска работа!

    Коментиран от #9

  • 2 ВИДЯЛ

    61 11 Отговор
    Най-голямото нещастие на българина е ,че се е родил в България !! Наистина няма такава държава в света ! Сега бях в Йордания и да или кажа ,че нашата столица е по зле и от Столипиново в сравнение с ТЯХНАТА ! !
  • 3 Банан на рама

    79 17 Отговор
    Щом не подкрепите Иванчева, значи искате точно това. Сега ще папкате и ще слушкате
  • 4 гражданин

    59 5 Отговор
    другарко Фандъкова, оставихте ли градинка незастроена след вас, май няма да има, особено в крайните квартали, където няма частни имоти, е там вече е пълен ужас, строите грозно, строите навсякъде, квартала в който съм израснал, не мога да го позная, стах ме е да мина от там, защото ми става лошо, като ви видя какво сте направили

    Коментиран от #38

  • 5 Гоуст

    52 5 Отговор
    Така е като се строи блок на мястото на паркинг.. Съсипаха го младост
  • 6 айдуци

    49 2 Отговор
    В Надежда е още по зле ! Нито парко места,нито зелени площи.Изсичат наред дърветата.Така са нагъчкали сградите,че не може да видиш слънцето ! Това беше един от най зелените квартали в София.Шайкаджийте усвояват крадените пари от еврофондовете.За това е всичко това.

    Коментиран от #12

  • 7 ГОЛАТА ИСТИНА

    58 16 Отговор
    Всички се оплакват от презастрояването, но всеки отрича да си припомни , за своите корени от село. Мислят си, че като са живяли няколко години в София, са станали повече софиянци, от току-що пристиганалите. Ай моля ви съ...

    Коментиран от #29, #37

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Далеч от истината определение!

    39 1 Отговор

    До коментар #1 от "щурецъ":

    Олигофренска работа, гарнирана с ганьовски стил и привкус, с глазура от абсолютно лобистки прокаран ЗУТ навремето, в партньорство с върхушката наречена посткомунистическа перачница на незаконно придобито средства!!! А ние стоим и мълчим... 30 години мълчим като мумии и пълзим като голи охлюви, с една безкрайна лепкава диря от сълзи след себе си... Народ...
  • 10 Шопо

    42 2 Отговор
    Много от тези кутийки ще останат празни, като хотелите на морето.
  • 11 Хохохо

    23 6 Отговор
    Възмутен бил бай ти некой си, че друг не си бил купил гараж. Да му даде 40к евро колкото искат за един мижав гараж и тогава да държи сметка. Всеки много знае. А той вече е забравил времената като кам се е нанасял в младост?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мина, щото имаме извън всякакви

    38 0 Отговор

    До коментар #8 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    законови норми ЗУТ (закон за устройство на територията). Веднъж в една голяма община изказах грозно мнение за грозно лобисткия ЗУТ пред един строителен инженер. Не знаех нищо за него, освен че е стр. инженер. И той се ослуша и каза: "Аз бях един от консултантите за изготвяне текстовете на ЗУТ." Не се притесних нито за секунда. Само казах "Много жалко!" Мисля че мачът "народ срещу лобисти" НЕ е изгубен!!! Ако спретнем референдум с болшинство или протести: дълги и изтощителни за което и да е управление. Да, всеки си казва: "Това не е толкова лично мой проблем." Но когато излезете от блока и се огледате наоколо и вместо пейки, детски пясъчник, катерушки, дървета, трева, природа, пеещи птички, видите лунен пейзаж, бетон, грозота, гъстота на строежите като във Филипините... Когато осъзнаете, че няма къде дори да се разходите за 5-10 минути за 1 цигара, и че животът ви ще мине между тези бетонни гиганти един до друг като гъби след напоителен дъжд, ще ви стане тъжно и обидно... Че от вас в същност нищо не зависи и че в същата робска психика ще възпитате неволно и децата си, които ще пораснат и живеят сред мъртва природа. И един ден всички ще съжаляваме за мълчанието си... Тогава ще е късно, защото ще сме вече с подкрепящи бастуни! И ще прехвърлим бремето на нашата несъстояла се борба върху плещите на нашите деца и внуци!

    Коментиран от #26

  • 14 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    38 1 Отговор
    После ще ревете, че колите били върху тротоарите и ще пращате снимки в БТВ, че се възмущавате. Майките с колички нямало откъде да минават и тротинетките също. Репортажи, как столична община громи нарушителите! Не забравяйте, че тази свинщина с презастрояването и строителните абсурди тръгва от столицата и пълзи като инфекция в цялата страна!

    Коментиран от #16

  • 15 Вес

    47 14 Отговор
    Без софийско жителство е така, само със селяндури се напълни града.

    Коментиран от #17, #19

  • 16 И като че ли

    23 3 Отговор

    До коментар #14 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    НИЩО и НИКОЙ не може да спре и ликвидира тази инфекция!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Влади

    2 2 Отговор
    Аз съм Влади.
  • 19 Вуй

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "Вес":

    Аз сам от Софеа
  • 20 Ани

    24 1 Отговор
    Всеки строител трябва да го задължават да има по 1,5 паркоместа на апартамент.
  • 21 Истината

    16 1 Отговор
    За да се изчисти София от селяци, трябва да има инвеститори в бедните региони, не само София и Пловдив.
  • 22 БЪЛГАРИН

    18 2 Отговор
    Пак гласувайте за това корумпирано недоразумение "архитект" кмет
  • 23 123

    22 2 Отговор
    Мораториум върху строителството на жилища в София за поне 30 години
  • 24 растещ, но не стареещ

    6 0 Отговор
    ....важното е да растеме и да не старееме ;)
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Слушай внимателно:

    7 5 Отговор

    До коментар #13 от "Мина, щото имаме извън всякакви":

    Сегашният ЗУТ е от 2 Януари 2001г. Вярно, че има много поправки, вкл. и от тази година. Онзи строителен инженер най-много да е консултирал някоя поправка, защото за целия закон няма капацитет да го стори. Въпреки горното законът е много добър. Злоупотребите се правят от хората, които го прилагат. Включително строителните инженери на общински длъжности.

    Коментиран от #34, #35

  • 27 Аз съм баровец

    17 3 Отговор
    Имам 7 коли. Исках да имам 7 гаража. В София ми е скъпо да имам 7 гаража. Затова се преместих на село. Имам 7 гаража и нямам вашите софийски проблеми.
  • 28 Димитър Славев

    7 1 Отговор
    А точно до блоковете: 328,327 намиращи се в непосредствена близост до ОБЩИНА Младост...живущите паркират ПРЕД САМИТЕ ВХОДОВЕ на въпросните блокове,НА ПЕШЕХОДНАТА АЛЕЯ!!!В резултат на което същата тази алея е станала НАИСТИНА ОПАСНА,както за хората вървящи пеша,така и за колите,които пропадат и се чупят в ОГРОМНИТЕ ДУПКИ и СЛЯГАНИЯ направени от САМИТЕ ТЯХ!!!🤬🤬🤬
  • 29 Баце,

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "ГОЛАТА ИСТИНА":

    Хората ти викат "куме Иване" ти пак търчиш за x0я да ги хванеш...
  • 30 9876

    25 1 Отговор
    Иванчева пречеше на презастрояването на Младост, затова й спретнаха този цирк. Селяните от Младост тогава си гледаха сеир, вместо денонощно да бяха на улицата в нейна защита. Сега нека си бъркат по чиниите със съседите. Заслужават си го.
  • 31 умен

    8 8 Отговор
    Мен ми стана интересно тоя панелкаджия дето вика, че новите собственици от блокчето не си били купили гаражи. А този панелкаджия дали си е купил?! На чужд гръб и 100 тояги са малко!
  • 32 123

    15 0 Отговор
    За трепане са всичките .... общинари, строители, инвеститорои и тн, що не развивате София след околовръсния бе гниди,
  • 33 Ник

    8 0 Отговор
    За технополис", в люлин google maps дава някакъв път на който вече на средата стои някаква недостроена сграда която изглежда изоставена
  • 34 Много внимателно те изслушах, НО:

    9 0 Отговор

    До коментар #26 от "Слушай внимателно:":

    За мен, щом в един закон (без значение в коя област на правото) ИМА ВРАТИЧКИ за ЗАОБИКАЛЯНЕ на правилата, значи законът НЕ е добър! Лобистки! Демек: вратичките на закона служат за прокарване и реализиране на интересите на САМО определена категория хора. В случая тези хора са строителните инвеститори. Общинската администрация е малко по-дребна риба, но също е хищник, възползващ се от властта дадена й за да върши определена работа (по трудов договор или чрез избори)!!! Бавят, лъжат, спират, укриват информация от обикновените граждани. Щом трябва да ходя няколко пъти до ТСУ-то на общината и да ме връщат БЕЗ отговор на въпроса ми, и да седна да им пиша ПИТАНЕ с входящ номер, за да ми отговорят СЛЕД 4 месеца, ЗНАЧИ все пак законът НЕ е качествен!!! Затова всеки път пиша писма и оттам нататък мърдане НЯМА!!! Не е важно кой инженер или връзкар в коя част на ЗУТ е консултирал, важно е, че законът е ЛОБИСТКИ!!! По-горе имаше мнение, че задължително строителят трябва да осигури парко места. Да, по нЕкакви си поправки, жилищните сгради от определена година насам трябва да имат подземен паркинг!!! Но пак чрез оставени ВРАТИЧКИ в ЗУТ подземни паркинги НЯМА!!! Така че, уважаеми господине, ЗУТ-ът Е Некачествен закон и работи в полза на имащите големи суми свободни пари! В същност дори не е нужно да спорим по въпроса: като се огледаме какво се случва с 3-4 големи града в България, ни става ясно, че мисъл в устройството на територията на тези градове НЕ СЕ ВЛАГА! Други са
  • 35 Много внимателно те изслушах, НО:

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "Слушай внимателно:":

    Други са водещите критерии. (Ползвах главни букви НЕ от неуважение към всички вас, а за да подчертая конкретни думи.)
  • 36 Циник

    12 1 Отговор
    Младост беше един от малкото нови софийски квартали, който беше построен макар и с малко мисъл. Ама демокрацията мрази мисълта и унищожава всичко.
  • 37 Циник

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "ГОЛАТА ИСТИНА":

    Какво общо имат селските корени с незаконните строежи?
  • 38 Пенсионер софиянец

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "гражданин":

    Колкото Фъндъкова, толкова и главното архитектче от Полски Тръмбеш. Май напоследък Градоустройство не преподават в този университет, или пък за някой лев наистина са готови и на булеварда да вдигнат блок...
  • 39 Янко

    4 0 Отговор
    Главният архитект на София трябва да бъде разстрелян незабавно, ама пусто нали пълни партийни каси, то и с предишния беше същото. Жалко за София, превърна се в ад.
  • 40 Люлин оле

    2 1 Отговор
    На фананедъгова и дреме на фустата, не разбрахте ли, тая е за граждански съд, замеряна с камъни, развалена яйца и гнили домати, и върната обратно в Самоков, откъдето дойде, за да ни развали живота