Last news in Fakti

1 Август, 2023 17:15 1 806 7

"Уорнър брос" се извини заради мемета на "Барбенхаймер", разгневили Япония

  • уорнър брос-
  • барбенхаймер-
  • скандал-
  • япония-
  • мемета-
  • атомна бомба

В момента в социалните мрежи се разпространява хаштаг #NoBarbenheimer

"Уорнър брос" се извини заради мемета на "Барбенхаймер", разгневили Япония - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

Студиото "Уорнър брос" се извини, след като официалният профил на филма "Барби" реагира на мемета, свързани с феномена "Барбенхаймер" с изображения на атомни бомби, съобщи Би Би Си.

На някои от тях актрисата Марго Роби, която е в ролята на Барби, е с прическа, наподобяваща ядрена гъба. Официалният профил на филма "Барби" написа: "Този Кен е стилист".

Премиерата на продукцията за куклата е планирана за 11 август в Япония - пет дни след 78-ата годишнина от нападението с атомна бомба над Хирошима.

В момента в социалните мрежи се разпространява хаштаг #NoBarbenheimer. "Барбенхаймер" е комбинация от имената на филмите "Барби" и "Опенхаймер", които предизвикаха огромен интерес при излизането си в киносалоните едновременно на 21 юли почти в целия свят.

Други изображения, които разгневиха японските потребители на социалните медии, включват и такова, на което се вижда как Килиън Мърфи, който играе Робърт Опенхаймер - известен като "бащата на атомната бомба", носи Роби на рамо през горящ град.

Коментарът на официалния профил на "Барби": "Това ще бъде лято, което ще бъде запомнено".

В изявление, публикувано в профила на "Барби" на японското представителство на "Уорнър брос", се казва, че е "изключително жалко, че официалният акаунт на американската централа на филма "Барби" реагирал на публикациите в социалните мрежи".

"Уорнър брос" съжалява за неотдавнашното си включване в социалните медии. Студиото поднася искрените си извинения", казаха за Би Би Си ден по-късно от централата на компанията в САЩ, предава БТА.

Оттогава социалната мрежа "Екс", по-известна със старото си име "Туитър", добавя информация за оригиналните публикации, за да подчертае историческия контекст на ядреното нападение срещу Япония.

Регистрираните данни за броя на загиналите са приблизителни, но се предполага, че около 140 хиляди от 350 хиляди жители на Хирошима са загинали при взрива на 6 август 1945 г. Най-малко 74 хиляди души загиват при бомбардировката на Нагасаки три дни по-късно, припомня Би Би Си.

Радиацията, освободена от бомбите, причинява смъртта на още хиляди хора от лъчева болест през следващите години.

Все още не е обявена дата, на която филмът "Опенхаймер" ще излезе в киносалоните в Япония, отбелязва Би Би Си.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    16 5 Отговор
    Джапанките да се получат от нас,Българите,които издигнахме паметник на американските терористи бомбардирали София през войната.
    Жертвите,кучета ги яли! Демокрация и банани.
  • 2 Мдааа

    16 2 Отговор
    Американците са горди с античовешките си изпълнения ядрената бомба и барби!
  • 3 Соваж бейби

    12 3 Отговор
    Защо артисти и създатели на филми трябва да се извинява ?След като не спират да полват оръжие,бомби,войни?Зелински извинява ли е като проси всеки ден оръжие ,и му се помага?Айнщайн защо не се сложи в графи като Наполеон и Хитлер..,а се води велик гений?
  • 4 много жени никога няма

    4 0 Отговор
    Да пипнат хубав мъж в този живот!

    Коментиран от #6

  • 5 хаберих

    2 0 Отговор
    Случайният скс е като интервю за работа. Ние ще ви се обадим.

    Коментиран от #7

  • 6 Въй, въй

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "много жени никога няма":

    Намери си друга, може пък да ти мине! 😄
  • 7 добре че го сподели

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "хаберих":

    И без това не се връзваме на такива предложения.😄