Last news in Fakti

10 Август, 2023 10:32 2 275 6

Кралското семейство премахна тихомълком титлата на Хари

  • принц хари-
  • меган маркъл-
  • кралско семейство-
  • титла-
  • титли

Преди три години, когато двойката се отказа от кралските си ангажименти, бе премахната титлата и на Меган

Кралското семейство премахна тихомълком титлата на Хари  - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Титлата НRН (негово кралско височество) на принц Хари е премахната от заглавната страница на уебсайта на кралското семейство. Това се случва три години след като титлата на Меган също беше премахната - тогава двойката заживя в Лос Анджелис и настъпи така наречения "Мегзит".

Съгласно условията на споразумението, сключено през 2020 г., дворецът заяви, че Хари и Меган Маркъл могат да запазят титлите си, но няма да им бъде позволено да ги използват, след като се оттеглят като висши кралски особи.

Независимо от това, през последните три години, в кралския уебсайт Хари беше споменаван погрешно, като поставяха титлата HRH пред името му. От петък насам името на Хари се споменава в уебсайта на кралското семейство без титла, съобщи DailyMail.

Междувременно множество грешки на уебсайта бяха поправени. Официално Бъкингамският дворец лиши Меган Маркъл от титлата кралско височество преди три години. Въпреки това, името на Маркъл остана в някои раздели на кралския уебсайт. В страницата, която съдържа подробна информация за произхода и задълженията на висшите членове на кралското семейство, Меган е наричана "херцогинята", вместо "Нейно кралско височество". Подробностите за образованието, кариерата и кралските ангажименти на херцогинята на Съсекс са преместени от страницата "за нея" в раздела с биографията на Маркъл. Филантропските дейности, с които се занимава Меган са преместени в частта "Благотворителна дейност".

"Уебсайтът се актуализира редовно, за да отразява работата на членовете на кралското семейство", каза един от говорителите на Бъкингамския дворец.

Във вторник херцогът на Съсекс беше забелязан на летището в Токио. Той беше облечен в черна риза, носеше тъмна шапка с логото на фондация "Арчуел", която ръководи заедно със съпругата си Меган Маркъл, пише изданието.

Видеоклип, излъчен по японската телевизия ANN News, показа как Хари пристига на терминала заедно с дългогодишния си приятел, аржентинският играч на поло Начо Фигерас. Двамата ще участват в поло мач в Сингапур тази събота, посочва изданието.

Хари заяви, че мачът е с благотворителна цел, а средствата ще бъдат дарени за лечение на хора, засегнати от ХИВ и СПИН, посочват от DailyMail.

Херцогът пристигна в Япония преди участието си в срещата на върха за спортните ценности на ISPS (Международното дружество за насърчаване на спорта), която ще се проведе през тази седмица. Хари ще проведе дискусия с бившия ръгби играч Дан Картър, посланик на ISPS, именно дружеството е спонсор на поло мача.

"Събраните средства тази година ще подкрепят нашата програма за клубове и лагери, която осигурява интензивна психосоциална подкрепа на млади хора, живеещи с ХИВ", поясни Хари.

От 2010 г. насам мачовете за поло купата са събрали повече от 11 млн. паунда в подкрепа на работата на благотворителна организация Sentebale, която се занимава с деца и млади хора, засегнати от бедността и неравенството в Южна Африка.

Херцогът ще играе в отбора на Royal Salute Sentebale срещу отбора на Сингапурския поло клуб, чийто капитан е посланикът на благотворителната организация г-н Фигерас, съобщава изданието, цитирано от vesti.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Надарен чичка

    8 1 Отговор
    Дреме ми на памучните ми боксерки.
  • 2 Механик

    18 0 Отговор
    От името на цялото "българско човечество" искам да благодаря за поредната информативно-информираща информация за това как преживяват нашият кралски двор. Ние от колониална България, силно се интересуваме от това какво се случва на Мъгливия Остров.
  • 3 Да запише някой университет в Англия

    4 0 Отговор
    Се ще изучи нещо по индивидуален план
  • 4 факуса

    8 1 Отговор
    хари магари сам се натовари с черните десаги
  • 5 Крал Чарли lll

    5 1 Отговор
    Ще хрантутя аз чуждо дете............айде де.

    Коментиран от #6

  • 6 Дядо Стою

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Крал Чарли lll":

    Ама ти не си разбрал! Бай Чарлз бил разочарован, защото Харлампи не е момиченце. А не защото е червен и къдрав, и е одрал кожата на коняра.