Last news in Fakti

14 Август, 2023 10:47 1 322 2

Джейсън Момоа помоли туристите да не пътуват към хавайския остров Мауи

  • джейсън момоа-
  • хавайски остров-
  • мауи-
  • пожари-
  • туристи

Пожарът, обхванал живописния град Лахайна в Мауи тази седмица, е отнел живота на най-малко 89 души

Джейсън Момоа помоли туристите да не пътуват към хавайския остров Мауи - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Актьорът Джейсън Момоа, звезда от "Аквамен" и "Игра на тронове", призова туристите да не пътуват към хавайския остров Мауи, на който горски пожари отнеха живота на десетки местни жители, съобщи ЮПИ.

"Мауи не е място за ваканция точно сега. Не пътувайте към Мауи", написа в Инстаграм Момоа, който е роден в Хонолулу. "Не се убеждавайте, че присъствието ви е необходимо на острова, който страда дълбоко", допълни звездата и изрази благодарност към всички, дарили средства и показали съпричастност към местната общност.

View this post on Instagram

A post shared by Jason Momoa (@prideofgypsies)

Пожарът, обхванал живописния град Лахайна в Мауи тази седмица, е отнел живота на най-малко 89 души, съобщиха местните власти, цитирани от БТА. Това го превръща в най-смъртоносния горски пожар в САЩ за последните 100 години, предаде Асошиейтед прес. В събота огнеборци продължаваха да се опитват да потушат пламъци в изгорелия град Лахайна.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 село

    0 0 Отговор
    Пожарът отдавна щеше да бъде потушен ако застрашаваше военоморската база на САЩ там. А иначе- на кой му пука за местните аборигени.
    Колкото до Момоа, прави си реклама с информация, която знаят всички. Там сега е на мода туристите да рипат в океана направо от прозорците на хотела. И повече да не се връщат.