Last news in Fakti

15 Август, 2023 11:15 1 348 2

Как да отслабнем, докато спим

  • отслабване-
  • сън-
  • хормони-
  • диетолог

За да отслабне по време на сън, човек трябва да си ляга навреме, обясни диетолог

Как да отслабнем, докато спим - 1
Снимка: Shutterstock

За да отслабне по време на сън, човек трябва да си ляга навреме, обяснява диетолог.

За да се произвежда пептидният хормон, соматотропен (отговорен за възстановяването на тялото и изгарянето на мазнините), трябва да си лягате навреме. Хормонът на съня - мелатонин се произвежда в тъмната част на денонощието, обяснява диетолог. По-специално между 23:30 и 3:00 ч.

В този смисъл сънят през деня няма да повлияе на изгарянето на калории, посочи диетологът.

"Тренировките у дома са полезни за човешкия организъм, тъй като физическата активност намалява риска от различни заболявания", заяви Зураб Орджоникидзе, главен специалист на свободна практика по спортна медицина.

Според специалиста, за да свалим излишните килограми е достатъчна тренировката в домашни условия. "Ако искате да натрупате мускулна маса е необходимо да тренирате във фитнес", заяви той.

Прекалените ограничения в храненето могат да доведат до връщане на излишните килограми и дори до появата на по-сериозни проблеми, пише vesti.bg, позовавайки се на Рамблер.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    0 1 Отговор
    Връзвате си едно маркуче към ауспуха за да изпускате вредните емисии нощно време.
  • 2 Диетолог

    0 0 Отговор
    Веднага ви казвам: Не яжте, докато спите!