Last news in Fakti

26 Август, 2023 14:37 5 324 12

Нови водещи заменят Жени Марчева и Диана Любенова в "Тази събота и неделя"

  • диана любенова-
  • тази събота и неделя-
  • предаване-
  • шоу-
  • жени марчева-
  • рокада-
  • водещи

bTV изказа своите благодарности на Диана Любенова, която в продължение на години бе едно от лицата на медията

Журналистите на bTV Новините Бесте Сабри и Митьо Маринов са новите водещи на сутрешния уикенд блок "Тази събота и неделя" от 9 септември. Двамата ще представят авторски прочит на актуалните и любопитни теми от обществено-политическия живот в страната всяка събота и неделя от 7:30 до 11:00 часа.

Актуалното предаване влиза и в нов дом – изцяло нов модерен студиен комплекс, който ще посреща всички събеседници и най-вълнуващите теми от седмицата. А Бесте Сабри и Митьо Маринов са сред най-перспективните и отличавани млади журналисти в редакцията на медията в момента.

Бесте се присъединява към bTV през 2020 г. и бързо разкрива таланта си да улавя и пресъздава човешките истории и съдби с емпатия и журналистически професионализъм. За своята работа при отразяването на тежкото земетресение в Турция, тя получава редица награди и отличия през 2023 г. Митьо Маринов е политически репортер. Той става част от bTV Новините през 2022-ра и успява за кратък период от време да създаде редица интересни репортажи и материали за действията на българските законотворци и политици, като е предавал международни събития от Република Северна Македония, Италия, Румъния, Обединените Арабски Емирства.

Водещите и екипът на "Тази събота и неделя" се местят и в ново студио, откъдето ще представят по развлекателен начин всичко най-любопитно от ежедневието, от първото сутрешно кафе на зрителите, през темите за общество, политика и култура, до обедните новини. Новият декор и обзавеждане са създадени с устойчиви природни материали в унисон с концепцията на bTV Media Group за ефективно, екологично ориентирано ESG управление.

Студиото предлага споделено пространство и ресурси, мултифункционални зони, възможности за паралелно заснемане и излъчване на повече гости и тематични рубрики, модерна LED осветителна и аудио-визуална техника. Цялото пространство създава неповторими усещания за мястото у дома, където сядаме със семейството или с приятели и говорим за наистина важните неща в ежедневието - кино, обществени процеси, интересни истории, важното от живота в България и света.

"Стартираме есенния сезон с нова концепция за водещи и нов студиен комплекс. По този начин целим да разнообразим творческата и сценарийна структура на "Тази събота и неделя" с идеята да предлагаме завладяващо и достъпно потребителско съдържание, което кореспондира с очакванията и нагласите на нашите зрители, особено в почивните дни. Пожелавам успех на Бесте Сабри и Митьо Маринов, които са млади журналисти с голям ентусиазъм и амбиция за развитие в журналистическата професия. Същевременно изказвам своята и на екипа лична благодарност към настоящите водещи, които през годините изградиха позитивния и устойчив образ на съботно-неделния уикенд блок", коментира директорът на отдел "Новини, актуални предавания и спорт" Антон Хекимян.

Жени Марчева остава лице на bTV Media Group във важната роля на изпълнителен продуцент радио новини и ще работи върху засилване на синергията между журналистическия продукт в радио среда и телевизионното съдържание. Тя ще води и собствено авторско предаване по bTV Radio.

Кристина Газиева ще продължи да разказва най-вълнуващите и емоционални истории в ефира на bTV, както и в популярната рубрика "Спасените", където зрителите ще срещат ярки и мотивиращи примери за силата на човешкия дух.

Петя Дикова ще се посвети на авторска рубрика с вдъхновяващи истории от светския живот и на ексклузивни срещи с български и световни звезди, докато разследващият журналист Тина Ивайлова продължава с поредицата си "GLAS".

Екипът на bTV Media Group благодари на Диана Любенова за дългогодишното успешно сътрудничество и принос в развитието на предаването.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Херо

    9 0 Отговор
    Любенова беша яка милф-ка снима се и в плейбой, после погрозне и взе да се облича като мъж нищо женствено сигурно режисьора е свършил парите.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Анонимчо

    4 0 Отговор
    Оправете си заглавието! Събора..ха ха
  • 5 ХАХАХА

    9 1 Отговор
    Мале ,мале "големите мисири " ,та много важно ,че напускат ! Тези пак ще бъдат приобщени нейде ,ако никой да не иска да ги гледа! Храненици но Шорош!
  • 6 дядото

    5 3 Отговор
    не е ясна целта на смяната,но едно е видно от няколко седмици- по основните медиини канали,тотална цензура,дезинформация и недопускане мнения,различни от тези на властта и посолството.ако тове е проявна форма на прослувутата западна демокрация,плюя на нея
  • 7 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    10 0 Отговор
    Това не го гледам .
  • 8 фактите

    17 7 Отговор
    Браво, свършиха българите та турнахте едно туркинче, дето срича и един циганин с очила. Бравос. ма те от Посолството каквото ви кажат и вие слушкате и клякате в поза партер. Юксел ако не беше турчин също нямаше да го държите. Защото във всяка нормална ТВ в нормална държава поне от 15 години нямаше да е водещ - дебел до безобразие, срича, бърка и винаги леко пиян.
  • 9 Браво

    1 0 Отговор
    Трябваше да стане преди 15 години. Има още много като тях. Защо г-н министър ?
  • 10 Кристал

    5 0 Отговор
    Не си цапам телевизора с bтв.
  • 11 Бареков

    2 1 Отговор
    Язък за баджаците .......
  • 12 баста

    2 0 Отговор
    Не гледам слугинажните Босфор и /Нова/ чалгарски телевизии.Мина им времето.