Last news in Fakti

8 Ноември, 2013 20:11 1 600 1

Махат ген. Стоян Тонев като шеф на ВМА

  • ген. стоян тонев-
  • вма

Членовете на Съвета се обединиха около предложени кандидатури за назначаване на двете длъжности

На извънредно заседание на Съвета по отбрана днес членовете му разгледаха кадрови въпроси, произтичащи от предстоящото освобождаване от длъжност и от кадрова военна служба, поради навършване на пределна възраст за заеманото звание, на началника на Националния военен университет „Васил Левски" бригаден генерал Цветан Харизанов и началника на Военномедицинска академия генерал-майор професор доктор Стоян Тонев, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Членовете на Съвета се обединиха около предложени кандидатури за назначаване на двете длъжности. Те решиха да се подготви проект на решение на Министерския съвет за предложение до президента на Република България за издаване на указ за назначаване на полковник доцент д-р Крум Кацаров за началник на Военномедицинска академия. В момента той е заместник-началник на ВМА по учебно-научната дейност.

Съветът по отбрана реши да бъде предложено на Министерския съвет да предложи на президента на Република България за началник на Националниявоенен университет „Васил Левски" да бъде назначен аташето по отбрана на Република България в САЩ бригаден генерал Стефан Янев, считано от датата на изтичане на мандата му в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Най добре е всички да ги махнат!