Last news in Fakti

1 Декември, 2013 22:53 1 597 1

Ген. Тонев: Обществените болници ще останат за бедняците

  • ген, стоян тонев-
  • вма

Стоян Тонев възнамерява да остане ангажиран с темата здравеопазване

Държавните болници ще останат за бедняците, а частните ще са хубави. Първо ще настъпи мизерията, а после нещата ще се оправят.

Това предвижда директорът на Военномедицинска академия ген. Стоян Тонев в „Предаването на Карбовски" по TV7, който след три дни излиза в пенсия.

"Приемам промяната в живота си като нещо нормално, като нещо, което ще ми даде възможност да продължа развитието си. Американците казват, че на седем години човек трябва да си сменя работата, защото иначе затъва", сподели той.

Стоян Тонев възнамерява да остане ангажиран с темата здравеопазване. "Нямам цел да ставам министър или да създавам частни болници. Ще работя за осъществяването на идеите си за подобряването на здравеопазването в страната, допълни Тонев.

Той увери, че въпреки проблемите и финансовия недостиг, у нас работят много добри лекари.

Освен това генералът лансира идеята, че можем да направим такъв закон, че да продаваме кола или имот само срещу бележка за платени здравни осигуровки и така ще имаме голяма събираемост на вноските.

"Не съм виждал или говорил с министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева, откакто е заела поста. Нейните заместници са истински професионалисти и ако тя се вслушва в тях, нещата ще вървят," коментира медикът.

Стоян Тонев подчерта, че на първо място здравеопазването е морал, на второ е приоритет на държавата и на трето - това е бизнес, от който се печели много. Той допълни, че по света има много полезни модели, които можем да използваме.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Ха ха ха , не могат да задължат хората да плащат за нещо което не харесват!Аз например искам да си плащам годишна такса в някоя частна клиника и да бъда обслужван на ниво.Стига с тези монополи!