15 Ноември, 2013 07:00 265 614 41

5 прости начина да се отървете от пъпките

  • пъпки-
  • съвети

Медицинските средства не винаги са най-доброто решение за премахването им, така че опитайте с природни

Как да се отървем от ужасните, досадни пъпки, без да харчим излишни пари за скъпа козметика? Много е просто: като използваме натурални продукти, които има във всяко едно домакинство. Разбира се, първо трябва да знаем какъв точно е произходът на пъпките. За повечето хора те не са нищо повече от раздразнена кожа. В повечето случаи жлезите се раздразват от един или друг фактор и започват да произвеждат твърде много мазнини, което води до насищане на жлезата и образуване на пъпки. Този излишък от мас е чудесна среда за бактерии, които обикновено се намират върху кожата и причиняват инфекции.

Въпреки че повечето хора смятат, че използването на козметични средства от аптеката или магазина за козметика са най-доброто средство да се отърват от пъпките, много често тези лечения само влошават проблема. Така че заслушайте се в бабините съвети и природната медицина. Ето 5 естествени средства, които могат да ви помогнат да се отървете от пъпките бързо и безболезнено.

1. Лед

За пъпка, която все още не се е показала в „пълния си блясък“ (няма гноен връх), може да използвате лед, за да намалите подуването и да помогнете на мастните жлези да се свият и изтласкат излишните мазнини и бактерии от раздразнената кожа. Така че, използвайте лед, за да ограничите образуването на пъпки.

- Увийте леда в парче плат и го задръжте върху засегнатата област на кожата в продължение на няколко секунди. Изчакайте няколко минути и повторете процедурата.

- Нанасяйте лед няколко пъти през деня и пъпките би трябвало да се махнат за около ден-два.

2. Лимон

Друг чудесен начин за разрешаване на проблема с пъпките е използването на пресен лимонов сок. Лимонената киселина действа като антисептик и убива бактериите в кожата. Тя също така работи и като изсушаващо средство и премахва излишната мазнина в кожата. Има няколко начина за прилагане на тази мярка.

- Използвайте памук, напоен с лимонов сок, и нанесете върху засегнатите зони преди лягане.

- За по-упорити пъпки направете паста от лимонов сок и канела на прах и нанесете с потупване върху пъпки като оставите сместа да действа цяла нощ. Това ще ви помогне да се отървете от пъпките бързо, но не се препоръчва за хора с чувствителна кожа.

3. Мед

Медът отдавна е известен като естествен антисептик и може да помогне за бързото унищожаване на бактериите в мастните жлези на кожата. Това от своя страна ще ускори процеса на премахване на досадните пъпки.

- Първо, вземете малко памук и го потопете в меда, след това нанесете директно върху мястото, като оставите най-малко 30 минути преди да изплакнете с топла вода.

- Освен това можете да си направите смес с канела на прах, подобно на онази с лимоновия сок, и да я оставите в контакт с пъпките за една нощ, преди да изплакнете.

4. Паста за зъби

Пастата за зъби е чудесно средство за премахване на пъпки. Чудесното в случая е, че всеки има паста за зъби вкъщи и не се налага ходене до магазина за специални съставки. Това „магическо средство“ (много помага и при премахването на херпеси) има доказан и бърз ефект. Важно е да се отбележи, че трябва да е бяла паста, а не от онези гелообразни и прозрачни.

- Сложете малко паста за зъби върху пъпката преди лягане и оставете така цяла нощ, като на сутринта изплакнете с хладка вода.

- Ако ще си останете вкъщи през деня, можете да повторите процедурата отново. Не забравяйте, че трябва да оставите пастата за зъби в контакт с пъпките за най-малко тридесет минути, за да има ефект.

5. Пара

Парата има някои наистина невероятни предимства за кожата – отваря порите и премахва натрупаната мръсотия. И тъй като почиства кожата, тя е чудесно средство за премахване на пъпки.

- Първо, напълнете голяма тенджера с гореща вода и поставете лицето си отгоре, за да може парата да влезе в контакт с кожата ви. Внимавайте да не се оплискате с вода, защото ще се изгорите много неприятно.

- След около 30 минути, внимателно подсушете лицето си с кърпа и нанесете овлажняващ крем по цялото лице.

Това са само част от начините да се отървете от досадните пъпки бързо и лесно, но съм сигурност и вие знаете някой и друг трик...


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    18 23 Отговор
  • 2 nemo 84

    16 9 Отговор
    super
  • 3 PROFESIONALISTA

    34 17 Отговор
    Това дето са писали в статията е една пълна подробна и изчерпателна алабалистика, изсмукана от най-далечните дълбини на пръстите си... Пъпките не са просто козметичен проблем, появата им се причинява от хормонални несъвършенства у човека, които често са естествено съпътстващи процеса на пубертета, но нерядко не затихват след него. Да се лекуват самите пъпки означава да счупим сигналната лампичка за дето ни е предупредила, а не да решим проблема, за който ни е съобщила....
  • 4 Велик Клюнков

    16 7 Отговор
    sha gi prodvam si4kite
  • 5 Kostadin Ivanov

    11 8 Отговор
    Мога да ви кажа със сигурност, че действа. С паста за зъби и мед премахнах нещо, по-скоро подобно на брадавица отколкото на пъпка. Появи се и няколко месеца не изчезваше. След използването на паста за зъби и мед изчезна напълно за 2 седмици!
  • 6 bbaev

    17 12 Отговор
    Ако искате да нямате пъпки ,акне и др. не употребявайте изобщо млечни продукти.

    Коментиран от #7, #25

  • 7 PROFESIONALISTA

    16 6 Отговор

    До коментар #6 от "bbaev":

    Глупости. Просто не употребявайте млечни продукти от магазините.
  • 8 Anonymous

    17 2 Отговор
    Bihte li mi kazali koi e nai-burzia i lesen metod?

    Коментиран от #37

  • 9 Джеси

    19 4 Отговор
    profesion alista каквото и да си мъж жена моля те пишеш пълни простотии пъпките са често срещан козметичен проблем тъй като живеем в доста мръсна среда млякото няма нищо общо нито млечните продукти просто честото пипане мръсният въздух и др замърсяват нашата кожа просто трябва често почистване подходящ крем и да внимаваме да не слагаме нещо на лицето си към което сме алергични и всичко ще се оправи бъдете здрави
  • 10 Nikol

    2 12 Отговор
    mnogo tapo n6to
  • 11 Никол

    3 13 Отговор
    Безполезно е
  • 12 Djenifar

    9 4 Отговор
    napravih gi i minkaha pupkite mnogo vi blagodarq
  • 13 Вики

    6 12 Отговор
    Пъпките още си седят :(
  • 14 GabCake

    13 3 Отговор
    Някъде бях чела че ако оставиш пастата за зъби много дълго време ще се възпали: http://www.kozmetikata.com/show/%D0%94%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/20369_%D0%A0%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%BF%D1%8A%D0%BF%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B8-%D1%82%D1%8F%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE/
    този линк!
  • 15 Хаус

    10 6 Отговор
    Здравейте сладури.
    Искам да Ви кажа,че преди да започнете с каквато и да е процедура на 1-во място разберете,какъв тип е вашата кожа.Възможно е да си навредите много в противен случай! Има две прости съставки,за два типа кожа-мазна и смесена...това е спирт + хлорнитромицин (от аптеката на хапчета).В целия спирт се разтварят 6-7 хапчета и с памук се нанася на засегнатите зони...Ако имате въпроси или искате да използвате по-ефикасни продукти за дома и организма си,свържете се с мен. на ФБ,--https://www.facebook.com/%D0%90%D0%BB%D0%BE%D0%B5-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82-%D0%B8-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-300573063485446/ И ПОМНЕТЕ,ОТ ЗДРАВЕТО ПО-ВАЖНО НЯМА!!!!
  • 16 gost

    4 4 Отговор
    As se maha s kakvo li ne kakvo da probvam
  • 17 melina

    2 11 Отговор
    ZA PRVI PT WTE IZPOLZVAM LOMON ZA AKNETO
  • 18 Valentin

    10 7 Отговор
    Probvam tova s pastata
  • 19 Ванеса

    10 6 Отговор
    Действа ли всичко това аз използвам само пастата за зъби според мен помаго другите не сам ги използвала действат ли??????
  • 20 Луси С

    1 10 Отговор
    Пъпките си седят още.
  • 21 Nadq

    17 9 Отговор
    Dali shte stane s pastata za zubi?😑
  • 22 MALENA

    14 6 Отговор
    Пробвах това с лимона и повечето ми пъпки за 2-3 дена изчезнаха!
  • 23 Мая

    7 9 Отговор
    Преди няколко седмици реших да пробвам това с пастата за зъби.Сложих много малко само върховния пъпката и го оставих за вечерта.На другата сутрин кожата ми беше изгорена.Моя приятелка пробва това с херпес на устната ѝ и свърши по същия начин.Внимавайте каква паста вземате и колко слагате!
  • 24 Иво

    3 2 Отговор
    Аз пробвах с лед и помага
  • 25 ...

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "bbaev":

    Аз не употробявам въобще и пак имам хах . Мисли
  • 26 Дани

    4 4 Отговор
    Аз пък използвам сода за хляб и действа.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ребека

    1 0 Отговор
    На мен ми действа с паста за зъби и с лед❤️
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ро7и

    1 1 Отговор
    Незнам за вас, но на мен ми излизат пъпки от сладките изкушения ,само от натуралния черен шоколад не ми. И честно казано много ми помогна АКНЕ АУТ (3-те стъпки: маска,хидратиращ крем и крем да пъпките). Опитай те....!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Мария

    1 1 Отговор
    Пъпката ми започна да забира и се наду какво да направя направих това с леда но не действа
  • 34 ...

    3 0 Отговор
    Този начин с лимоновия сок е много безполезен и УЖАСЕН .Защо ужасен?Защото имах една червена и боляща пъпка ,която още не беше набъбнала.Сложих си лимонов сок върху пъпката вечерта преди лягане и на сутринта се събудих с ГОЛЯМ кратер върху носът ми !!!Не знам дали това трябва да става,бо този кратер на носът ми ме боли ,МНОГО!!!!!
  • 35 sisi

    1 5 Отговор
    asum alergicna kum jivotnite
  • 36 Елия

    2 0 Отговор
    Това с пастата не действа. Пробвала съм го. Не си заслужава
  • 37 Най яката курва уеее

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Anonymous":

    Незнам дали това помага ама ша го пробвам
  • 38 Bg.manqk

    2 1 Отговор
    Всичко е лъжии дори каквото да е остава петно не се махат напълно
  • 39 Надето

    1 0 Отговор
    Не съм сигурна дали ще се махнат, притеснявам се да не се получи обратен ефект с пастата за зъби...
  • 40 Борко

    4 0 Отговор
    Тва с пастата е пълна простотия и даже пъпката става по зле, така че не се пробвайте с паста за зъби!!!
  • 41 Тодор

    0 0 Отговор
    Здравейте имам нужда от голяма помощ с борбата с акнето по носа отчаен съм какво ли не продвах за да си премахна пъпките от носа имам ги с продължение на 5 години и тез 5 години ме е срам да изляза и едвам ходя на дск и всеки ме обягва само защото имам пъпки никой не ме харества моля ви помогнете ми пъпките са подкожни и са доста големи дадох сумати пари за лекарства но никакъв резултат не ми пука за парите прощо искам да си премахна пъпките и отново да съм щастлив моля ви се от сърце помогнете ми😔