Last news in Fakti

18 Ноември, 2013 07:00 3 856 1

12 невероятни приложения на бирата, за които не знаете

  • бира-
  • съвети

Бирата е чудесна за пиене, разбира се, но има и много други специални приложения, които можете да пробвате и да останете удивени. От градината през кухнята до банята – тази чудесна напитка може да ви изненада с интересните начини на употреба.

Тук са изброени 12 специални приложения на бирата.

В градината

1. Както градинските, така и стайните растения ще се почувстват добре ако от време на време ги пръскате с бира. Захарта и маята, които бирата съдържа, са храна за полезните бактерии в почвата, което е добре за зеленчуци, цветя и трева.

2. Смесете една бутилка бира с чаша амоняк в четири литра вода и използвайте когато торите растенията, за да им дадете тласък да растат.

3. Поставете плитки чаши с бира в градината вечерно време, за да се отървете лесно от охлювите и плужеците.

4. Временно можете да държите пчелите и осите далеч от градината ви като поставите чаши с бира около вашия двор.

В кухнята

5. Ако имате плодови мушици, чаша бира може да ви помогне. Покрийте чашата с прозрачно фолио и оставете дупчица, така че мушиците да влязат вътре. Веднъж влезли няма да могат да излязат.

6. Киселината в бирата я прави добър почистващ разтвор, особено на мед и медни съдове. Можете също така да накиснете златни бижута в бира. Просто ги оставете да киснат в продължение на известно време, изплакнете с вода и подсушете с мека кърпа.

7. Бирата може да бъде и част от един добър капан за хлебарки. Сложете парче хляб, напоено с бира в стъклен буркан. Сложете малко вазелин около ръба на буркана. Гадинките ще успеят да влязат вътре, но не и да изпълзят обратно.

8. Разбира се, бирата е чудесно допълнение към маринати, барбекю сосове и различни рецепти за тесто. Можете да добавите бира към водата, когато варите миди или скариди и дори за готвене на ориз. Няма как да пропуснем и класиката – „пияно пиле“, което се залива цялото с бира.

В банята

9. Измийте косата си с бира, за да я направите по-бляскава. Някои хора препоръчват само да полеете главата си с бира и да оставите така няколко минути преди да изплакнете. Има и по-сложни рецепти, при които трябва да варите бирата, докато не се изпари до около 1/4 чаша, след това я смесвате с шампоана, който ползвате по принцип и нанасяте върху косата си. Не мога да гарантирам за ефективността и на двата метода, но си струва да опитате, няма да ви навреди.

10. Можете също така да си вземете вана с бира. Просто добавете една бутилка към водата и се потопете във ваната както обикновено. Хмелът в бирата се използва за детоксикация. Когато горещата вода в банята, отвори порите на кожата ви, тялото може да абсорбира минералите, които се съдържат в бирата. Тя ще направи кожата ви мека и, ако ви харесва миризмата на бира, тази процедура може да се превърне и в чудесна ароматерапия. Можете също така и да накиснете краката си в бира, което също ще омекоти кожата.

Други специални употреби на бирата

11. Можете да използвате бирата върху ръждясали болтове, за да ги отпуснете и да можете да ги развъртите по-лесно.

12. Като избършете дървените мебели с бира можете да върнете блясъка им и да ги накарате да изглеждат малко по-нови и по-малко захабени.

За повечето от тези процедури (различни от готвенето), бирата трябва да е със стайна температура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 маляка

    0 0 Отговор
    13. Бирата върви чудесно с тестиси от биче на скара