Last news in Fakti

25 Септември, 2023 07:42 4 373 43

Рускините - студени и надменни, украинките - горещи и страстни

  • рускини-
  • украинки-
  • жени

На какво се дължат различията между тях

Войната на Русия срещу независима Украйна продължава повече от година и половина. Тежки сражения се водят за всеки метър окупирана от руската армия украинска земя. Загиват десетки хиляди.

Войната носи смърт и разрушения. Звучи невероятно, но успоредно с бойните действия се водят спорове и по линия на… красотата. Украинките или рускините – кои са по-красиви?

Въпреки факта, че украинският и руският народ се считат от мнозина за много близки националности, тяхната етнопсихология е различна. Разликите са особено очевидни сред женската половина от населението на тези две страни. Украинките и рускините се различават една от друга не само по своя тип красота, но и по цял набор от психологически черти.

Външни различия

Разликите във външния вид се дължат на произхода, както и на генетичното смесване с народите, живеещи в съседство. Красотата на руската жена клони повече към северния, фино-балтийски тип. Тя е със светла коса (светло руса, руса, светло кестенява) и очи (сини, сиви и зелени), правилни черти, понякога доста строги.

Украинските жени, обратно, са по-скоро южняшки тип. Чертите на лицето им са по-меки и по-изразителни от тези на рускините. Оттенъците на очите, кожата и косата са доминирани от ярки контрасти: кестенява или определено черна коса (почти няма естествени блондинки), гъсти черни вежди със светла кожа, черни, кафяви или плътно зелени очи.

Ако красотата на една рускиня може да се сравни със студена зима или съвсем ранна пролет, то красотата на една украинка несъмнено напомня август, най-слънчевият и топъл месец. Всеки от тези видове е добър по свой начин.

Що се отнася до отговора на въпроса кое е по-добре, тук, както се казва, кой какво харесва.

А характерите?

Не по-малко поразителни са разликите в характерите на рускините и украинките. Приветливите и търпеливи руски жени са по-сдържани по отношение на емоциите. Те много прощават на съпрузите си, склонни са към саможертва, без колебание ще „спрат галопиращ кон“ или ще „влизат в горяща колиба“. Но в характера им има и стоманени нотки, които се показват в определени ситуации. Нерядко са надменни. През вековете са усвоили умението често да доминират при вземане на решения в семейството или в любовните отношения.

Свободолюбивите украински жени имат избухлив, упорит характер. Силно обичат, но трудно прощават грешките на партньора. Специалистите свързват тези характеристики с култа към Богинята майка, следван в продължение на много векове от народите на Украйна, Румъния, България, Полша, Унгария. Украинските жени са по-взискателни към мъжете и не са склонни да прощават грешки. Те са готови да защитят истината в най-горещия спор.

Украинските жени не са склонни да се оказват в ролята на жертва, те активно се защитават и винаги са готови да отстояват своята позиция.

Статистика за разводите

Разликите в етнопсихологията на руските и украинските жени се потвърждават от статистиката за разводите.

В Русия през 2022 г. до развод са стигали 7 от 10 брачни двойки. Това е много висок процент. В Украйна разводите са били 61% от браковете. В други страни процентът на разводите е много по-нисък: 48% в Канада, 46% в САЩ, 42% във Великобритания, 38% във Франция и само 27% в Япония.

Голям брой разпаднали се семейства в Русия и Украйна се дължат на широко разпространеното пиянство на съпрузите и финансови проблеми.

От година и нещо причина за раздялата е и войната. Не по-малко важна е сексуалната съвместимост на съпрузите, липсата на която често води до изневяра.

Тук също има фрапиращи разлики, които са отразени в статистическите данни. Руските съпрузи са много по-склонни да търсят секс извън семейството. От общия брой на неверните съпрузи в Русия 75% са мъже.В украинските семейства ситуацията е малко по-различна Пропорциите на съпрузите и съпругите, виновни за изневяра, са приблизително еднакви - съответно 58% и 42%.

Статистиката много отчетливо отразява темперамента на свободолюбивите украински жени с матриархални възгледи за семейния живот.

Руска жена, напротив, е готова да пожертва личното си щастие в името на запазването на семейното благополучие. Руските мъже обаче са извън всяка класация по отношение на извънбрачните връзки.

Източник: ФРОГНЮЗ


Поставете оценка:
Оценка 2 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какви са разликите между рускиня и пица?

    24 31 Отговор
    -Пицата е топла и можеш да си я поръчаш без гъби.
  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    30 8 Отговор
    Индивидуално е Моля Жените са Различни
  • 3 Гларус

    13 38 Отговор
    Абсолютно вярно. Проверено над 500 пъти при 3 поколения туристки.
  • 4 Най-много

    51 11 Отговор
    болни от СПИН в света има в украйна след африканските страни,това е така поне от 20 години.

    Коментиран от #13

  • 5 Симпатизант

    42 14 Отговор
    Аз пък харесвам студените и надменните
  • 6 Гост

    44 9 Отговор
    И двете дядо попе, и двете.
  • 7 Благодарим за бозата

    42 8 Отговор
    Хапвайте си я с баница, писачи-драскачи. Да ви е сладка…
  • 8 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    32 12 Отговор
    Студено изглеждащите Жени са най Огнено Страстни
  • 9 Пълни измишльотини

    46 7 Отговор
    и свободни съчинения, смесени с откровени лъжи. Нищо общо с истината.
  • 10 Факти

    32 9 Отговор
    Точно обратното е !
  • 11 Гост

    49 5 Отговор
    Свършиха военните доводи, почваме булките! Ха ха ха, пълен майтап!!!

    Коментиран от #23

  • 12 Пенчо

    40 7 Отговор
    След поповете почнахте и жените! Ай стига де!
  • 13 Лъжеш

    13 28 Отговор

    До коментар #4 от "Най-много":

    Най много ХИВ позитивни и хероинозависими като проценти от населението има в РФ. Те са номер едно в световен мащаб.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Аййййй

    27 11 Отговор
    Окраинка торба с болести
  • 16 Данчо

    39 4 Отговор
    Тоя, дето е писал статията не е бил нито с рускиня, нито с украинка :)))

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Пха ха ха ха

    26 5 Отговор

    До коментар #16 от "Данчо":

    С мъж е бил 🤪
  • 19 Хоризонт

    20 6 Отговор
    Няма разлика! Поредната Боза.
  • 20 Изнесените “данни”

    24 8 Отговор
    са не само фалшиви, но и представени тенденциозно. Многообразието в типовете жени в Русия е много голямо. Рускините са признати от целия свят за най-красивите жени на света, а вие ми яжте… обувките.
  • 21 Aлфа Bълкът

    10 17 Отговор
    Eдни и същи б-ци са! Трябва да си много закъсал да си вземеш жена соц блока. Двама в селото си домъкнали такива, едната като беше млада и се разгони го качваше мъжа си горе на ореха с брадвата.
    Другата народила един куп деца, от един куп мъже, всичките ѝ дъщери проститутки, синовете кравари и крадци.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Само констатирам

    27 6 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Опитите за промиване на мозъци продължават . Остава да преброим мисирките ...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Сандето

    9 4 Отговор
    И едните и другите са бokлуци и да не са ти у къщата
  • 27 стига глупости

    18 1 Отговор
    10 сезона имам на слънчев бряг неможеш да ги различиш коя е рускиня коя украинка еднакви са само по едно се различават - украинките са по шашливи…
  • 28 Българин женен за

    13 2 Отговор
    рускиня.Не сте били никога с рускиня,съдейки по коментарите до тук.
  • 29 Крика

    6 0 Отговор
    Кажете ко стаа на фронта укритата стигнаха ли Москва , мъжете само си преценяваме жените
  • 30 Студопор

    9 1 Отговор
    Ако Украйна е толкова независима, защо Зеленски прости помощ от целия свят?
    Отделно от това - тази явна пропаганда срещу Русия започва да става нелепа. Рускините не били хубави, пък украинките били... Глупости! Колко рускини познавате преди да седнете да пишете??
  • 31 ПИЧА-ГА

    6 1 Отговор
    Бааааааахти тъпотията, майна!
    Имал съм гадже украинка, имал съм и рускиня.
    И едните, и другите са страхотни жени.
    Верно е - украинката беше с тъмна коса, а рускинята беше руса.
    Но и двете са всеотдайни и любящи. И да - рускинята е по-склонна да прощава. Но пък украинката по-склонна да се влюбва бързо, и в различни мъже... Но влюби ли се в теб - голям късметлия си!
    Абсолютно изкукуригахте вече! Под вола теле търсите!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ком

    9 0 Отговор
    Напълно расистка публикация. Ако сменим в статията рускини и украйнки, с американки и французойки. какъв крясък щеше да се в "демократичната" преса? Сега мисирките мълчат.
  • 34 кастроли

    3 2 Отговор
    Де що красавици да са ,а пък дали ще са руски или украински,българките също са много красиви! Да има готини жени около нас трябва.
  • 35 Симо

    4 0 Отговор
    Даже нямаше да ми мине през ум, за такава пропагандна статия. Браво! Уникални сте, когато трябва да се "защити" страната на която сме ;) Сега трябва да напишете статия с която сравнявате глупавите, невъзпитани, лентяи, почти вече алкохолици сред руските деца и техните връстници от Украйна, които печелят математически състезания откриват разпада на атома и пишат дисертация по въпроса за световен мир!
  • 36 Шопо със сопа

    3 1 Отговор
    Утре може ли да пишете за мъжете, децата, кучетата, котките, врабчетата и т.н. Я па че ви кажем: Све що е Украйна све е гюбре.

    Коментиран от #37

  • 37 един от стадото

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "Шопо със сопа":

    като македонците. Що е маке все е лно. Со кротцеи со благо и малко кЮтек. Отнася се и за украинците. Работил съм с украйнци още преди войната. Няма такъв инат хора
  • 38 Ха ха ха ха ха ха

    6 0 Отговор
    Украинките какви ?
    Украинка е диагноза !!!
    Няколко държави в западна Европа от 20 години горят от украинската измет която ходи за да развежда семейства и да си урежда живота с оная си работа
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 сюлейман

    1 1 Отговор
    ех наташки,наташки
  • 41 Гост

    2 0 Отговор
    Май, май..... пишете без да сте пипали жена, а?
  • 42 Гост

    1 1 Отговор
    Стъкмисти, мили, мои! Разводите в краварника са по-малко, защото американецът не смее да се разведе, че ще остане без къща и без пари. В славянските нации законът не е толкова жесток към мъжа.
  • 43 Гьобелс

    3 3 Отговор
    И едните и другите са боклук