Last news in Fakti

18 Ноември, 2013 16:59 1 598 0

Део е сервитьор в "Петък вечер" (видео)

  • петък вечер-
  • део-
  • din-yo

Din-Yo и Марина Драгомирецкая с нов клип към парчето

Певецът Din-Yo изненада своите фенове с уютно и интимно парче за потребността от любов и невъзможността за нейното осъществяване в един двуличен, съсредоточен изцяло върху показното свят.  Новия нежен хит „Петък вечер” идва след мъжкарското неосоул и R&B парче „Искам твоята“ и летния хит с неустоимо клубно звучене "Знаеш как", които Din-Yo изкара това лято.

Идеята за проекта, озаглавен „Петък вечер”, се родила преди няколко години, но едва сега певецът го реализира. По парчето и видеото към него работа е положил изключително талантлив екип. Автор на музиката е самият той заедно с DJ Coco Beats, чието дело е и аранжимента. Текстът за парчето е дело на Din-Yo и е едно от любимите му. Песента е записана в Studio Buster (Бате Пешо, DJ Coco Beats). Негова дуетна половинка отново е Марина Драгомирецкая - джаз певица, която наскоро изпълни ролята на Рокси Харт в нашумелия мюзикъл "Чикаго" и сестра на ТВ водещия Деян Славчев - Део. 

Това е третото съвместно парче на Din-Yo и Марина Драгомирецкая. Фактът, че посоките на трите са коренно различни, дава възможност на младите изпълнители да търсят и да намират себе си в многообразие от стилове. Убедени са, че експериментите им няма да спрат до тук и вече работят над нови проекти.

Din-Yo и Марина заснеха и красив видео клип към парчето. Според изпълнителя "Петък вечер" е много тъжна песен и е било необходимо проникновен режисьорски поглед, който да допринесе визуално за доизграждането на емоцията. Това е причината Din-Yo да се довери на младия Георги Георгиев – Ze. Клипът е заснет в сърцето на столицата, в домът на ген. Паприков строен през 1905 г. Роялът, около който са събрани героите от песента, има своя история - той е личен подарък на семейството от княз Фердинанд. Атмосферата на апартамента е запазила аристократичния дух на времето си, придавайки на видеото интимност и многозначителност.

В клипа Део е симпатичен сервитьор, който подава на Din-Yo питие от отрупан поднос в разгара на лъскаво парти. Освен ТВ водещия, в клипа участват Мария Купенова, Весела Делчева, Ивелина Колаксъзова, Пиер Пиер, Ива Иванова, Живко Константинов, Калоян Колев, Rory Miller. Заедно с главните герои Din-Yo и Марина Драгомирецкая те изпращат зрителите в отрязък от минало време, потапят ги в друга епоха. С пестеливи, но точни изразни средства, видеото успява да пресъздаде по магичен начин вечната борба между черното и бялото, между доброто и злото, между материалното и духовното. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА